Hrvatski Telekom

Dostupnost optike u zgradi - malo da malo ne

geczgb pet 24.5.2019 11:41

Pozdrav,

 

imam slučaj sa HT-om i trebam drugo mišljenje o situaciji.

Htio sam uzet optiku od HT-a, za koju su mi rekli da je dostupna na adresi posto mi je HT velika centrala u Stenjevecu doslovno 20m od zgrade tj. poslovnog prostora.

 

Zvali su me nakon par dana da mi optika, iako pise da je dostupna nekim cudom nije dostupna jer kao nije ipak provuceno do zgrade, nema kapaciteta bla bla.

Posto mi treba brz internet jer imam 16 pc na poslu koja ce se koristit za online gaming, kao rješenje mi nude da uzmem 2 zasebne vdsl telefonske linije pa da podjelim vezu po kompovima, naravno uz veci trosak.

 

Jel samo meni cijela ova prica smrdi ili sam lud?

 

Hvala

Anđeo bez falinge pet 24.5.2019 12:00

20 m zračne linije nije puno ali zbog jednog korisnika treba napraviti projekt, analizu postojeće ostale infrastrukture, plin, struja itd pa kopati, postavljati kablove itd..itd....

 

u mojoj ulici je bNet dovukao prije 15 godina optiku i stali su kod kućnog broja 9 a moj je 11 , neparni brojevi, uća do kuće..

molio sam ih bezbroj puta i da ću ja platiti deset metara kopanja a oni; ma jok..."nije im u planu dalje proširenje"

 

pa ljudi moji, stali su na pola ulice, ali ne vrijedi...

geczgb pet 24.5.2019 12:04

Nebi ništa rekao da piše da je nedostupna, sami su mi potvrdili da je dostupna tj. da provedena ali kao nema kapaciteta mozda bla bla.

Zgrada je od 10 katova valjda sa 100 stanova i kazem centrala je preko cesto doslovno.

 

 

JozoBozo121 pet 24.5.2019 12:09
geczgb kaže...

Nebi ništa rekao da piše da je nedostupna, sami su mi potvrdili da je dostupna tj. da provedena ali kao nema kapaciteta mozda bla bla.

Zgrada je od 10 katova valjda sa 100 stanova i kazem centrala je preko cesto doslovno.

 Ništa ti to ne znači što je prekoputa, ako nije uvedeno u zgradu onda ništa od toga. Ako cijelo naselje nema optiku neće sad oni u centralu zbog tebe postavljat oni novi MSAN, splittere i čitavu opremu zbog tebe u centralu. A ako je optika dostupna u naselju i imaju ju neki onda bi predstavnik stanara trebao stupiti u kontakt s HT-om i vjerojatno bi se trebala skupiti neka lista zainteresiranih u zgradi ako nije veliki projekt za HT.

 

Moguće da je prije već zgradi nuđena optika ali je predstavnik stanara odbio radi inih razloga, bušenje po stubištu, kanalice, ili jednostavno neznanje i nezainteresiranost.