Crtanje ortogonalne projekcije

bump

Evo ovako...treba mi jedan softwere ..nije bitno koji samo da obavi sljedeću zadacu
Ja nacratam u njemu predmet u 3d tehnici(izometrija) i da on iz toga nacrta nacrt ,tlocrt ,bokocrt i po mogućnosti bočni presjek al to mi je manje bitno...Da li postoji takav softwere i kako se zove??
To će ti napraviti bilo koji CAD/CAM program, recimo Solidworks je moj favorit jer je relativno jednostavan.
Nacrtaš, spremiš "part". Napraviš novi "drawing" i samo ubaciš taj svoj gotovi 3D model unutra i izvučeš si koje god projekcije i presjeke hoćeš.

Evo ovako...treba mi jedan softwere ..nije bitno koji samo da obavi sljedeću zadacu
Ja nacratam u njemu predmet u 3d tehnici(izometrija) i da on iz toga nacrta nacrt ,tlocrt ,bokocrt i po mogućnosti bočni presjek al to mi je manje bitno...Da li postoji takav softwere i kako se zove??
nerazumim zasto ti triba ako znas nacrtat predmet u 3d onda ti nije problem nacrtat nacrt tlocrt i bokocrt?

Imam kolokvij i na njemu mi može doći 28 predmeta koje smo dobili....E sad lakše mi je da nacrtam predmet u izometriji u programu i on izbaci projekcije ,nego da ja za svaku crtam :)

Imam kolokvij i na njemu mi može doći 28 predmeta koje smo dobili....E sad lakše mi je da nacrtam predmet u izometriji u programu i on izbaci projekcije ,nego da ja za svaku crtam :)
Zapravo, u ovisnosti o slozenosti predmeta, moze se desiti i da ti je puno lakse crtati projekcije zasebno, ako izometriju ne moras crtat.

nemoram crtati izometriju...a čuj ima laganik predmeta koje nacrtam za 5min a ima teških koji su mi fakat problem za nacrtati....a nisam uspio s program tako da cu vidjeti još šta ću...tražim neko riješenje :D

Inventor to jako dobro radi!