Grafičke kartice

Temperatura gpu diode 110°c

Shocker čet 26.6.2008 18:15

Toliko dosegne u igrama. Kartica je 6600gt , a u normal modu je 70-75°c !!

Mislim siguran sam da je to previse pa me zanima do koliko je ok kad je pod opterecenjem i kako spustiti temperaturu? Ok , najbolje da skinem sa kucista prgrade i stavim ga na stol a ne u onaj procjep u stolu za komp jer onda nema zraka. Ako ni to ne pomogne onda mozda neki ventilator nabavit da puse u graficku ??

p.s. Jel netko imao vecu temperaturu? Navodno 6600gt ide do 120 stupnjeva lol !!

Bugy čet 26.6.2008 18:34
MRK 22 kaže...

opa, svaka čast. ovo je stvarno previše. promjeni pastu i kupi neki bolji ventilator. jer če ti riknuti 100% pod ovim ljetnim vručinama

Kakvu pastu?U pitanju je grafička kartica,a ne procesor.
r420r čet 26.6.2008 19:01
Bugy kaže...
MRK 22 kaže...

opa, svaka čast. ovo je stvarno previše. promjeni pastu i kupi neki bolji ventilator. jer če ti riknuti 100% pod ovim ljetnim vručinama

Kakvu pastu?U pitanju je grafička kartica,a ne procesor.
 ti me svaki put nasmijes! Neodlučan slazem se, stavi novu termalnu pastu... usput mozes i ocistit cooler.
Lion King pet 27.6.2008 10:07

Ako nisi znao pasta sluzi za bolji prijenos topline izmedu hladnjaka i cip-a...sad jel to bio CPU,GPU,ili RAM, nije bitno...

mislim da ti dioda malo nevalja..

da su takve temperature odavno bi ti grafa riknula...

probaj onom starom metodom tzv."prst na cooler"..Cool pa nam javi..

r420r pet 27.6.2008 10:52
Lion King kaže...

Ako nisi znao pasta sluzi za bolji prijenos topline izmedu hladnjaka i cip-a...sad jel to bio CPU,GPU,ili RAM, nije bitno...

pa da covjek zavrsi sa opeklinama drugog stupnja! Smijeh
Lion King pet 27.6.2008 13:09
r420r kaže...
Lion King kaže...

pa da covjek zavrsi sa opeklinama drugog stupnja! Smijeh
 Onda ce barem znati da je dioda ispravnaSmijeh
motom2772 pet 27.6.2008 15:09
Lion King kaže...

Nije li to stvarno previse???jer kolko sam cuo pasta se "topi" na kojih 80 stupnjeva...

Ne mozes toliko generalizirat stvar, postoje paste raznih kemijskih sastava tako da je i gornja temperaturna granica izuzetno drugacija od jedne do druge.
Npr. arctic silver sigurno ni izbliza nece posustati na temperaturi od 80 stupnjeva.
kompotko sub 26.7.2008 23:29
kruška kaže...

Ja imam grafičku XFX 7900 GS i također mi ide na 100-110 °C, evo hvala Bogu radi bez problema.

Neće dugo :). Možda ti senzor krivo pokazuje, ali ovo je definitivno visoka temperatura, koje bi se trebao riješiti.
Dado_ZG78 ned 27.7.2008 00:36

Moja GPU dioda pokazuje stalno (jer imam f@h GPU client pokrenut) nekih 88-90C i stvar funkcionira već mjesecima (skoro 2 godine), tak da mislim da je nekih 90C ok za GPU diodu. GPU senzor pokazuje nekih 75C.

(zna netko kakva je razlika između diode i senzora tj. zašto ima po 2 vrijednosti za CPU i GPU - ta dioda gdje pokazuje višu temp i sam proc, gdje pokazuje po 10tak stupnjeva nižu temp?)

mislav_01 ned 27.7.2008 10:50

Neznam da li si ovo probao, ali skini si Riva Tuner programcic...Meni je na mojoj 8800gtx temp u mirovanju bila oko 75-78 stupnjeva kada sam skino taj program i stavio vent na 100% cijelo vrijeme ona je sad u mirovanju oko 62*C mozda bi i ti mogao tako snizit temperaturu, za pocetak probaj s time

70R4N ned 27.7.2008 13:41

Sine temperatura ti je top Cool  70-75 je normalna i zivece ti dugo vreme Namigiva i ako hoces da ostane `u` tako stanje , cisti je svaki 3ti il 4ti mjesec  Osmijeh

Noobova zaboravili da kazu da RivaTuner kao je dobar je i los,najbolje je da ulozis u dobro kuciste il GPU fan.

A za oni pacienti sa 110 Smijeh DDDAAAAAAAMNNNNNNNNNNN!Cool

Evo moja TEMP - i`m 2 cool Belji se LOL

* Sistem mi je : 27

* Cpu : 32

* Gpu : 56