Grafičke kartice

Radeon 5770 vs 6870 vs 7870

Jurassic Park čet 5.7.2012 20:44
lisnjic kaže...
Jurassic Park kaže...
lisnjic kaže...

imas hw info32 snimi i pod senzors imas opcije stavis sve jezgre i gpu usage evo ovako

Evo napravio sam to što si napisao(barem mislim) ali ništa ne kužim.Možda ako možeš ti reci nešto o ovoj slici jer ja ne kužim baš te programe.

eto udji u bettlefaild 3 stavi max opcije i izadji da vidimo cpu usage i gpu

Evo nemam BF3 ali imam Tomb Raider Legend (nemojte sad svi KOJI NOOB! ali igra ima neki "next generation content" i dosta mi trza min.18 max39 avrg.22 tako da ako to išta znači stavio sam performanse sa HW32.

mersimh čet 5.7.2012 22:55

guys WHO THE FUCK CARES ANYMORE :DDD igra mi ide sad super i to je to haha jest me briga sad koliki je usage itd xD

i ne znam upalit te grafove na tom programu, meni samo loadira senzor prozor i jos neki ono na fazon everesta i to je to

MARKOZD15 čet 5.7.2012 23:05
mersimh kaže...

guys WHO THE FUCK CARES ANYMORE :DDD igra mi ide sad super i to je to haha jest me briga sad koliki je usage itd xD

i ne znam upalit te grafove na tom programu, meni samo loadira senzor prozor i jos neki ono na fazon everesta i to je to

Ma pusti ljubomorne duše. Uživaj  {#}

goldi pet 6.7.2012 09:39
mersimh kaže...

Davno sam ti ja napisao da probas zamjenit GTX 460 za radeon HD6870 jednostavno taj fermi ima problema sa gpu usage i sa nekim jacim procesorima ljudi su imali problema sa fermi karticama pogotovo ova gtx460... kao sto kazes bitno je da sad nemas problema i da si zadovoljan HD 6870 je bolja kartica tu nema price, a i3 procesor eto ispostavilo se da je odlican za takvu karticu..:)

lipaaa pet 6.7.2012 12:08
mersimh kaže...

Tako je. Lijepu konfu imaš i ne opterećivaj se glupostima.

Jurassic Park pet 6.7.2012 18:09

Evo posudio sam od frenda Battlefield 3 i ovo su reakcije PC-a na  HW32 nakon određene grafike.

Prva slika:sve na low

Druga slika:sve na low ali rezolucija na max

Treća slika :sve na medium

Četvrta slika:sve na high

Peta slika:sve na ultra

Sada  me zanima što te slike točno znače a ono što me stvarno zanima je zašto uvijek imam 23-32 FPS-a na koju god grafiku stavim jedino što mi igra trza na kojoj god grafiku stavim.

ATiGamer pet 6.7.2012 18:14
Jurassic Park kaže...

Evo posudio sam od frenda Battlefield 3 i ovo su reakcije PC-a na  HW32 nakon određene grafike.

Prva slika:sve na low

Druga slika:sve na low ali rezolucija na max

Treća slika :sve na medium

Četvrta slika:sve na high

Peta slika:sve na ultra

Sada  me zanima što te slike točno znače a ono što me stvarno zanima je zašto uvijek imam 23-32 FPS-a na koju god grafiku stavim jedino što mi igra trza na kojoj god grafiku stavim.

Zato što ti je CPU daleko preslab da tjeraš BF3 ugodno, a na high te već počme i grafa kočit.

mersimh pet 6.7.2012 22:47
goldi kaže...
mersimh kaže...

Davno sam ti ja napisao da probas zamjenit GTX 460 za radeon HD6870 jednostavno taj fermi ima problema sa gpu usage i sa nekim jacim procesorima ljudi su imali problema sa fermi karticama pogotovo ova gtx460... kao sto kazes bitno je da sad nemas problema i da si zadovoljan HD 6870 je bolja kartica tu nema price, a i3 procesor eto ispostavilo se da je odlican za takvu karticu..:)

jesi druže znam :D bio si upravu joj ne znas koliko mi je drago

zao mi Zotacove grafe ali et kad se nije slagala sa mojim procesorom ko je j..e {#}

sad je uglavnom sve super i ne trza :D

lisnjic pon 9.7.2012 01:44

Bilo bi bolje da sam skontas sta ti ove slike znace jer ces ubuduce rijesiti sam problem bez icije pomoci

tvoj procesor kako vidimo na slikama je bonttleack-zastekao nema vise snage  , CPU 0 ,CPU 1 jednostavno je zastekao na 100% usage i nemoze ispratiti tu grafiku koju imas u racunaru ,ta grafika u racunaru sa tim procesorom nedaje ni 50% snage kako vidimo na slikama jer je GPU usage na pola rada u bettlefaild 3 sad skontaj sam da ta grafika radi punom snagom nebi imao 24FPS imao bi duplo FPS a to moras promjeniti procesor da ti grafika bude usage na 100%

PR0MATRAC pon 9.7.2012 03:19

kad sam ja davno i jednostavno rekao da bez quada to nece ici kako treba, grafa ti mora ici na 99% a proc na 80% tu ces dobit maximalne performanse u igri - sa time da grafa i proc trebaju biti back to back po snazi (proporcionalni)

mersimh ned 15.7.2012 13:45
PR0MATRAC kaže...

kad sam ja davno i jednostavno rekao da bez quada to nece ici kako treba, grafa ti mora ici na 99% a proc na 80% tu ces dobit maximalne performanse u igri - sa time da grafa i proc trebaju biti back to back po snazi (proporcionalni)

upravu si evo sta sam ja primjetio sad na ovoj 6870ci i i3 2100

na mapama nezahtjevnim kao sto su to Metro gpu usage mi je 99% dok na caspian borderu procesor radi na 100%(citao sam nekim pravim programom a ne task managerom) a grafa opet kulira samo oko 70-80% zna nekad koju sekundu skocit na 95% ali to je rijetkost znaci procesor je ipak preslab za BF3 i to je to

ali et za 7 dana cu ga zamjenut za phenom II x4 955 i stavit hyper tx3 na njeg pa mozda ga mognem i klokat malo

mislim da ce phenom mnogo bolje radit u BF3 multiplayeru neg ovaj jadni dualac :D

pokusao sam da volim intel ali neda mi papak pa aj

gledajuci koliko para je ovaj i3 i posto je jedan phenom II X4 svakom bi preporucio X4 koliko god bila jaka sandy bridge arhitektura ne moze stignut 4 prave jezgre kad su potrebne :)

bahrija ned 15.7.2012 14:25
mersimh kaže...
PR0MATRAC kaže...

upravu si evo sta sam ja primjetio sad na ovoj 6870ci i i3 2100

na mapama nezahtjevnim kao sto su to Metro gpu usage mi je 99% dok na caspian borderu procesor radi na 100%(citao sam nekim pravim programom a ne task managerom) a grafa opet kulira samo oko 70-80% zna nekad koju sekundu skocit na 95% ali to je rijetkost znaci procesor je ipak preslab za BF3 i to je to

ali et za 7 dana cu ga zamjenut za phenom II x4 955 i stavit hyper tx3 na njeg pa mozda ga mognem i klokat malo

mislim da ce phenom mnogo bolje radit u BF3 multiplayeru neg ovaj jadni dualac :D

pokusao sam da volim intel ali neda mi papak pa aj

gledajuci koliko para je ovaj i3 i posto je jedan phenom II X4 svakom bi preporucio X4 koliko god bila jaka sandy bridge arhitektura ne moze stignut 4 prave jezgre kad su potrebne :)

si probal kaj klokati taj i3?u krivu si totalno-phenom je jači u multithreadingu i aplikacijama koje koriste više od 2vije jezgre-al u igricama i3 je bolji...

mersimh ned 15.7.2012 14:53
bahrija kaže...

lol--kak ne-kolko znam i 200-300mhz više od default postavke je overklok:)))mislim na i3 2100!!

ne moze se klokati nikako na ovoj mojoj ploci jer je maticna dno dna a u igri kao sto je BF3(btw jedina koja mi je bitna) je phenom bolji jer BF3 iskoristava u potpunosti sve jezgre :)

imao sam vec jedan phenom i znam sta pricam :)

a naravno promjenut cu i maticnu

uzimam:

Phenom II X4 955BE i Gigabyte GA-MA770T-UD3P :) i mozda kupim jos 4GB rama

Penryn ned 15.7.2012 15:03
donator_bubrega kaže...

On ima H61 ploču a i3 2XXX nema djelomično unlockan množitelj kao i7 2600 ili i5 2500. Može clockati jedino putem turbo opcije koja diže napon u nebesa.

E da nije napamet govorit..ccc. Kako može clockat preko turbo opcije kad i3 uopće nema turbo? I diže u nebesa? Digne ga mrvicu previše, ali to se sa offsetom lako spusti koliko želiš. Ne znam zašto govorite o nečemu s čime nikad niste radili.

EDIT: Što se i3-2100 tiče, može ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.

bahrija ned 15.7.2012 15:20
Penryn kaže...
donator_bubrega kaže...

On ima H61 ploču a i3 2XXX nema djelomično unlockan množitelj kao i7 2600 ili i5 2500. Može clockati jedino putem turbo opcije koja diže napon u nebesa.

E da nije napamet govorit..ccc. Kako može clockat preko turbo opcije kad i3 uopće nema turbo? I diže u nebesa? Digne ga mrvicu previše, ali to se sa offsetom lako spusti koliko želiš. Ne znam zašto govorite o nečemu s čime nikad niste radili.

EDIT: Što se i3-2100 tiče, mže ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.

nisam uopće gledal koju ima ploču..al da se neda :) da se kloknuti al ne s ovom pločom kaj ima MERSIMH..

MERSIMH-imal phenom x4 955 i sad i3 al stariji i3 540(u kompu od sina)-- kolko se mali igra igrice a igra se dosta nisam osjetil nikakvu razliku po pitanju performansi-fpsa u igricama..

i 955 i ovaj i3 540 kloka se solidno al ipak je i3 hladniji-na defaultu voltaži ide na 4ghz bez pardona..dok phenom 955 na 4ghz je išel al uz voltažu 1.45v i dosta se grijal automatski...

batelfield 3 koristi sve 4 jezgre pa bi po pitanju performansi trebal biti malo bolji od i3 2100..al kolko vidim po netu kak pišu i3 u drugim igricama za nijansu brži od phenoma:::

mersimh ned 15.7.2012 15:28
bahrija kaže...
Penryn kaže...
donator_bubrega kaže...

EDIT: Što se i3-2100 tiče, mže ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.

nisam uopće gledal koju ima ploču..al da se neda :) da se kloknuti za 200-300mhz samo skoro nikaj nedobiješ po pitanju performansi..

druze na ovoj glupoj ploci nigdje i nema opcije za BCLK vjeruj ne moze se klokat ni za 100MHz ://

ne znaci meni vise nista to sto ljudi pisu po netu kad ja imam taj procesor i vidim da on umire na caspianu 64 igraca na 100% a graficka mi na 70% radi i varira konstantno
siguran sam da ce phenom bit dobar i nece pravit bottleneck ovoj grafickoj

glupo mi imat 6870ku koja radi slabije nego 6850ka u BF3 zbog ovog procesora :)