Radeon 5770 vs 6870 vs 7870

imas hw info32 snimi i pod senzors imas opcije stavis sve jezgre i gpu usage evo ovako
Evo napravio sam to što si napisao(barem mislim) ali ništa ne kužim.Možda ako možeš ti reci nešto o ovoj slici jer ja ne kužim baš te programe.
eto udji u bettlefaild 3 stavi max opcije i izadji da vidimo cpu usage i gpu
Evo nemam BF3 ali imam Tomb Raider Legend (nemojte sad svi KOJI NOOB! ali igra ima neki "next generation content" i dosta mi trza min.18 max39 avrg.22 tako da ako to išta znači stavio sam performanse sa HW32.

guys WHO THE FUCK CARES ANYMORE :DDD igra mi ide sad super i to je to haha jest me briga sad koliki je usage itd xD
i ne znam upalit te grafove na tom programu, meni samo loadira senzor prozor i jos neki ono na fazon everesta i to je to

guys WHO THE FUCK CARES ANYMORE :DDD igra mi ide sad super i to je to haha jest me briga sad koliki je usage itd xD
i ne znam upalit te grafove na tom programu, meni samo loadira senzor prozor i jos neki ono na fazon everesta i to je to
Ma pusti ljubomorne duše. Uživaj

Davno sam ti ja napisao da probas zamjenit GTX 460 za radeon HD6870 jednostavno taj fermi ima problema sa gpu usage i sa nekim jacim procesorima ljudi su imali problema sa fermi karticama pogotovo ova gtx460... kao sto kazes bitno je da sad nemas problema i da si zadovoljan HD 6870 je bolja kartica tu nema price, a i3 procesor eto ispostavilo se da je odlican za takvu karticu..:)

Tako je. Lijepu konfu imaš i ne opterećivaj se glupostima.

Evo posudio sam od frenda Battlefield 3 i ovo su reakcije PC-a na HW32 nakon određene grafike.
Prva slika:sve na low
Druga slika:sve na low ali rezolucija na max
Treća slika :sve na medium
Četvrta slika:sve na high
Peta slika:sve na ultra
Sada me zanima što te slike točno znače a ono što me stvarno zanima je zašto uvijek imam 23-32 FPS-a na koju god grafiku stavim jedino što mi igra trza na kojoj god grafiku stavim.

Evo posudio sam od frenda Battlefield 3 i ovo su reakcije PC-a na HW32 nakon određene grafike.
Prva slika:sve na low
Druga slika:sve na low ali rezolucija na max
Treća slika :sve na medium
Četvrta slika:sve na high
Peta slika:sve na ultra
Sada me zanima što te slike točno znače a ono što me stvarno zanima je zašto uvijek imam 23-32 FPS-a na koju god grafiku stavim jedino što mi igra trza na kojoj god grafiku stavim.
Zato što ti je CPU daleko preslab da tjeraš BF3 ugodno, a na high te već počme i grafa kočit.

Davno sam ti ja napisao da probas zamjenit GTX 460 za radeon HD6870 jednostavno taj fermi ima problema sa gpu usage i sa nekim jacim procesorima ljudi su imali problema sa fermi karticama pogotovo ova gtx460... kao sto kazes bitno je da sad nemas problema i da si zadovoljan HD 6870 je bolja kartica tu nema price, a i3 procesor eto ispostavilo se da je odlican za takvu karticu..:)
jesi druže znam :D bio si upravu joj ne znas koliko mi je drago
zao mi Zotacove grafe ali et kad se nije slagala sa mojim procesorom ko je j..e
sad je uglavnom sve super i ne trza :D

Bilo bi bolje da sam skontas sta ti ove slike znace jer ces ubuduce rijesiti sam problem bez icije pomoci
tvoj procesor kako vidimo na slikama je bonttleack-zastekao nema vise snage , CPU 0 ,CPU 1 jednostavno je zastekao na 100% usage i nemoze ispratiti tu grafiku koju imas u racunaru ,ta grafika u racunaru sa tim procesorom nedaje ni 50% snage kako vidimo na slikama jer je GPU usage na pola rada u bettlefaild 3 sad skontaj sam da ta grafika radi punom snagom nebi imao 24FPS imao bi duplo FPS a to moras promjeniti procesor da ti grafika bude usage na 100%

Cpu ti je debeli bottleneck.
Ti citiraj da znamo na koga se post odnosi.

kad sam ja davno i jednostavno rekao da bez quada to nece ici kako treba, grafa ti mora ici na 99% a proc na 80% tu ces dobit maximalne performanse u igri - sa time da grafa i proc trebaju biti back to back po snazi (proporcionalni)

kad sam ja davno i jednostavno rekao da bez quada to nece ici kako treba, grafa ti mora ici na 99% a proc na 80% tu ces dobit maximalne performanse u igri - sa time da grafa i proc trebaju biti back to back po snazi (proporcionalni)
upravu si evo sta sam ja primjetio sad na ovoj 6870ci i i3 2100
na mapama nezahtjevnim kao sto su to Metro gpu usage mi je 99% dok na caspian borderu procesor radi na 100%(citao sam nekim pravim programom a ne task managerom) a grafa opet kulira samo oko 70-80% zna nekad koju sekundu skocit na 95% ali to je rijetkost znaci procesor je ipak preslab za BF3 i to je to
ali et za 7 dana cu ga zamjenut za phenom II x4 955 i stavit hyper tx3 na njeg pa mozda ga mognem i klokat malo
mislim da ce phenom mnogo bolje radit u BF3 multiplayeru neg ovaj jadni dualac :D
pokusao sam da volim intel ali neda mi papak pa aj
gledajuci koliko para je ovaj i3 i posto je jedan phenom II X4 svakom bi preporucio X4 koliko god bila jaka sandy bridge arhitektura ne moze stignut 4 prave jezgre kad su potrebne :)

a maticna ploca? jel i nju mjenjas

upravu si evo sta sam ja primjetio sad na ovoj 6870ci i i3 2100
na mapama nezahtjevnim kao sto su to Metro gpu usage mi je 99% dok na caspian borderu procesor radi na 100%(citao sam nekim pravim programom a ne task managerom) a grafa opet kulira samo oko 70-80% zna nekad koju sekundu skocit na 95% ali to je rijetkost znaci procesor je ipak preslab za BF3 i to je to
ali et za 7 dana cu ga zamjenut za phenom II x4 955 i stavit hyper tx3 na njeg pa mozda ga mognem i klokat malo
mislim da ce phenom mnogo bolje radit u BF3 multiplayeru neg ovaj jadni dualac :D
pokusao sam da volim intel ali neda mi papak pa aj
gledajuci koliko para je ovaj i3 i posto je jedan phenom II X4 svakom bi preporucio X4 koliko god bila jaka sandy bridge arhitektura ne moze stignut 4 prave jezgre kad su potrebne :)
si probal kaj klokati taj i3?u krivu si totalno-phenom je jači u multithreadingu i aplikacijama koje koriste više od 2vije jezgre-al u igricama i3 je bolji...

Bahrija, nemoj se blamirati više poforumu, pa Sandy i3 se NEmože clockati !!

lol--kak ne-kolko znam i 200-300mhz više od default postavke je overklok:)))mislim na i3 2100!!

lol--kak ne-kolko znam i 200-300mhz više od default postavke je overklok:)))mislim na i3 2100!!
ne moze se klokati nikako na ovoj mojoj ploci jer je maticna dno dna a u igri kao sto je BF3(btw jedina koja mi je bitna) je phenom bolji jer BF3 iskoristava u potpunosti sve jezgre :)
imao sam vec jedan phenom i znam sta pricam :)
a naravno promjenut cu i maticnu
uzimam:
Phenom II X4 955BE i Gigabyte GA-MA770T-UD3P :) i mozda kupim jos 4GB rama

Delete

On ima H61 ploču a i3 2XXX nema djelomično unlockan množitelj kao i7 2600 ili i5 2500. Može clockati jedino putem turbo opcije koja diže napon u nebesa.
E da nije napamet govorit..ccc. Kako može clockat preko turbo opcije kad i3 uopće nema turbo? I diže u nebesa? Digne ga mrvicu previše, ali to se sa offsetom lako spusti koliko želiš. Ne znam zašto govorite o nečemu s čime nikad niste radili.
EDIT: Što se i3-2100 tiče, može ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.

On ima H61 ploču a i3 2XXX nema djelomično unlockan množitelj kao i7 2600 ili i5 2500. Može clockati jedino putem turbo opcije koja diže napon u nebesa.
E da nije napamet govorit..ccc. Kako može clockat preko turbo opcije kad i3 uopće nema turbo? I diže u nebesa? Digne ga mrvicu previše, ali to se sa offsetom lako spusti koliko želiš. Ne znam zašto govorite o nečemu s čime nikad niste radili.
EDIT: Što se i3-2100 tiče, mže ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.
nisam uopće gledal koju ima ploču..al da se neda :) da se kloknuti al ne s ovom pločom kaj ima MERSIMH..
MERSIMH-imal phenom x4 955 i sad i3 al stariji i3 540(u kompu od sina)-- kolko se mali igra igrice a igra se dosta nisam osjetil nikakvu razliku po pitanju performansi-fpsa u igricama..
i 955 i ovaj i3 540 kloka se solidno al ipak je i3 hladniji-na defaultu voltaži ide na 4ghz bez pardona..dok phenom 955 na 4ghz je išel al uz voltažu 1.45v i dosta se grijal automatski...
batelfield 3 koristi sve 4 jezgre pa bi po pitanju performansi trebal biti malo bolji od i3 2100..al kolko vidim po netu kak pišu i3 u drugim igricama za nijansu brži od phenoma:::

EDIT: Što se i3-2100 tiče, mže ga clockati do nekih 3.2GHz, digne bclk do 103MHz i to je to. Uglavnom sve ploče su stabilne do 103MHz bez ikakvih drugih diranja po naponima.
nisam uopće gledal koju ima ploču..al da se neda :) da se kloknuti za 200-300mhz samo skoro nikaj nedobiješ po pitanju performansi..
druze na ovoj glupoj ploci nigdje i nema opcije za BCLK vjeruj ne moze se klokat ni za 100MHz ://
ne znaci meni vise nista to sto ljudi pisu po netu kad ja imam taj procesor i vidim da on umire na caspianu 64 igraca na 100% a graficka mi na 70% radi i varira konstantno
siguran sam da ce phenom bit dobar i nece pravit bottleneck ovoj grafickoj
glupo mi imat 6870ku koja radi slabije nego 6850ka u BF3 zbog ovog procesora :)
Bio bi usko grlo u GTA4, Metrou, Armi.Sve igre gdje se ucitava veliki prostor i gdje je puno fizike, detalja i eksplozija su CPU ovisne.U vecini igara nije.
Daj meni te igre da odvrtim :D