R9 270X vs GTX 760

Vjerojatno ću kupiti jednu od ove dvije pa da vidim malo kako narod diše koja bi bila bolji izbor. GTX 760 je nešto brža ali AMD grafe sa Mantle-om dobivaju malo boosta tako da je dosta slično. Neka se javljaju vlasnici jedne i druge grafe sa svojim mišljenjima kao i svi ostali koji imaju nešto za reći .
Možda bi bilo dobro da preciziraš između kojih modela imaš dvojbu, jel ako je 760 Hawkica u piku, ja ne bi puno dvojio, živio...

Pa otprilike je dilema između MSI R9 270X i MSI GTX 760 OC. U biti je to koliko znam isti cooler, to su one crvene grafe. Tako da po pitanju buke ili temperatura je nebitno kad je to manje više isto ili slično.

Gtx 760. r270x ti ne bi bio neki upgrade u odnosu na hd 7850.
Da ne govorimo kako se gtx 760 cloka odlicno.

Gtx 760. r270x ti ne bi bio neki upgrade u odnosu na hd 7850.
Da ne govorimo kako se gtx 760 cloka odlicno.
Slažem se sa Leom, 10 - 15 % je jača (+ OC), idi na nju...Osim ako nisi veliki beliver u Mantle revoluciju....

Ajmo glasanje. Obje me dođu isto, šta biste kupili ?
http://www.msi.com/product/vga/R9_270X_GAMING_2G.html#overview

Ako dodju isto onda gtx bez dileme. Kako to da gtx nije skuplji od 270x?

GTX 760, nešto bolja u startu + uredni driveri, bez premišljanja.

Što ne mislite da će Mantle donjeti taman boost da R9 270X bude jača ili slična sa GTX 760 ??
@Leo, pa nisam baš zapazio da se GTX 760 super clocka niti da performanse skaliraju bajno. Baš bio kod frenda jučer koji ima GTX 760 Phantom i clockanje me nije baš oduševilo. Još danas se razmišljam i sutra kupujem jednu od te dvije. Za sada sam i dalje za GTX 760 iako me clockanje ne oduševljava a razmišljam si hoće li Mantle biti prevaga kroz par mjeseci ili ne.

Što ne mislite da će Mantle donjeti taman boost da R9 270X bude jača ili slična sa GTX 760 ??
@Leo, pa nisam baš zapazio da se GTX 760 super clocka niti da performanse skaliraju bajno. Baš bio kod frenda jučer koji ima GTX 760 Phantom i clockanje me nije baš oduševilo. Još danas se razmišljam i sutra kupujem jednu od te dvije. Za sada sam i dalje za GTX 760 iako me clockanje ne oduševljava a razmišljam si hoće li Mantle biti prevaga kroz par mjeseci ili ne.
Donijeti će Mantle boost i to od oko 45%, ali samo ako igraš BF4.
Ja bih osobno išao na R9 270X zato jer se GTX 760 ne clocka baš najbolje (neznam od kud mu ta ideja), a razlika u cijeni je nekih 500kn.

270x se baš i neće moći previše oc-ati jer je i ovako dosta iscijeđena, gtx 760 je tu svakako bolja. mantle će najviše pridonijeti onome ko nema snažan cpu. tko ima dosta jak cpu, oko 10% bolji score, po mojoj procjeni

270x se baš i neće moći previše oc-ati jer je i ovako dosta iscijeđena, gtx 760 je tu svakako bolja. mantle će najviše pridonijeti onome ko nema snažan cpu. tko ima dosta jak cpu, oko 10% bolji score, po mojoj procjeni
To je malo glupo reći (a i ono što sam ja gore napisao).
Ovisi od grafe do grafe, moja grafa je bila osuđena na 1100/1300 i 1MHz preko toga bum.

Kao što rekoh, cijena nije faktor zato to ne treba biti nikakav argument. Samo me zanimjau mišljenja da možete birati jednu ili drugu šta uzeti s obzirom da je GTX 760 nešto jača dok se s druge strane s Mantle-om očekuje nekakav boost za sve GCN grafe bez obzira na CPU.
P.S. Rekao bih da se obje clockaju jednako loše.

Kao što rekoh, cijena nije faktor zato to ne treba biti nikakav argument. Samo me zanimjau mišljenja da možete birati jednu ili drugu šta uzeti s obzirom da je GTX 760 nešto jača dok se s druge strane s Mantle-om očekuje nekakav boost za sve GCN grafe bez obzira na CPU.
Ja bih na tvojem mjestu prodao HD 7850 i još malo pričekao te uzeo R9 280X. Zato jer imaš predobar CPU za te grafe, a i za R9 280X.

msi 760 je oko 1900 kn, a za 400 kn više se već kupi 770 koja je osjetno jača od obje. tak da je možda najbolje uzeti 270x za 1500-1600 kn ili se još isprsit ili štedjet za gtx 770

Cijena je 1850HRK, prodaje ju kolega Volegradele, pošten član BUG-a.
Po meni ti se ni GTX 760 ni R9 270X ne isplati, vjerujem da bi ju dao za 1800HRK a te novce imaš.
To je pošten skok sa HD 7850, perfomanse u rangu GTX 680 a lako ide i preko, garancija do 2015 godine.

My bad, ja sve gledam preko gtx 780 i njenih oc mogucnosti.

GTX 760 je solidan clocker, daleko od toga.
Brža je od R9 270X, ali pored ove Power Edition 670 nebi kupio GTX 760.

P.S. Rekao bih da se obje clockaju jednako loše.
Mantle neće donijeti poboljšanje u grafički zahtjevnim igrama, donosi poboljšanje samo ukoliko je CPU limitirajući faktor kao što je u Battlefieldu s maltene svakim procesorom - al ti se time ne moraš zamarat pošto imaš i7.
Iskreno, ja bi na tvom mjestu otišao na tu 670, ako ne to onda GTX 760. Od R9 kartica jedino bi ti bilo isplativo na R9 280/x otić, al ona je i skuplja.
Mantle bi mogao bit dostupan i za Nvidiu jednog dana, a ukoliko ne bude, OpenGL će sigurno tu biti i može pružiti jednaki boost kao Mantle sudeći po, jel, svima (Carmack je od početka govorio da Mantle nema smisla jer OpenGL može jednaki boost pružiti kod draw calls).

Kolega ima ponudu, GTX 760 za 1400HRK, polovnu naravno.
Od toga je jedino bolja ponuda HD 7950 za 1500HRK.
Ukratko, kupiti će GTX 760 onda i super.

Hm, HD7950 ne bi bilo loše uzet ako je kvalitetan model.

Ako pronađe HD 7950 za te novce kao što su išle super, u suprotnom GTX 760.

pricekaj, javim ti veceras za 7950 za 1400kn! msi 2god gara...nadam se da je jos frend prodaje!lp

Pošalji mu to u privatnoj poruci, prije će vidjet.

nazalost prodano!

Kupljena je MSI GTX 760 OC tako da je to sada završeno . Dojmove će te moći pogledati u temi GTX 7XX.
Vjerojatno ću kupiti jednu od ove dvije pa da vidim malo kako narod diše koja bi bila bolji izbor. GTX 760 je nešto brža ali AMD grafe sa Mantle-om dobivaju malo boosta tako da je dosta slično. Neka se javljaju vlasnici jedne i druge grafe sa svojim mišljenjima kao i svi ostali koji imaju nešto za reći
.