Grafičke kartice

Problem s novom ATI Radeon 4890 Vapor-X

likota sri 22.7.2009 17:58

Danas mi je stigla nova grafa ATI Radeon 4890 Vapor-X ali ne radi.

Deinstalirao sam stare drivere, izvadio staru grafu (Geforce 9800GT) te ugradio i spojio novu.

Kad nakon toga pokrenem sustav samo čujem BIIIIP i a na ekranu se ne vidi ništa (crnilo). Vratio sam staru grafu i sve radi normalno. U čemu je problem?

Ne zanm gdje sam kod ugradnje mogao pogriješiti. Kartica normalno sjedne u PCIe16 utor i po uputama spojim 2 PCIe kabla za napajanje a s LCD monitorom je spojena preko DVI izlaza.

Ovo je moja konfiguracija:

Gigabyte EP35-DS3 matična ploča, 4GB memorije, Intel Core2Quad Q6600 procesor, Samsung Syncmaster 930BF 19" monitor, Chieftec GPS-550AB-A napajanje

Da li netko možda ima ideju u čemu je problem?

Sused sri 22.7.2009 18:07
likota kaže...

Da, zaboravio sam spomenuti napajanje: Chieftec GPS-550AB-A

Napajanje ne bi trebalo biti preslabo... Jesi li siguran da si dobro spojio 2 kabela napajanja na matičnu? To si radio preko onih konvertera ili ti izlazi točno 6-pinski iz napajanja?
Ako je to dobro spojeno, onda jedino može biti da je grafa u kvaru, jel sve drugo radi kad staviš staru grafu...

microman sri 22.7.2009 18:10
likota kaže...

Danas mi je stigla nova grafa ATI Radeon 4890 Vapor-X ali ne radi.

Deinstalirao sam stare drivere, izvadio staru grafu (Geforce 9800GT) te ugradio i spojio novu.

Kad nakon toga pokrenem sustav samo čujem BIIIIP i a na ekranu se ne vidi ništa (crnilo). Vratio sam staru grafu i sve radi normalno. U čemu je problem?

Ne zanm gdje sam kod ugradnje mogao pogriješiti. Kartica normalno sjedne u PCIe16 utor i po uputama spojim 2 PCIe kabla za napajanje a s LCD monitorom je spojena preko DVI izlaza.

Ovo je moja konfiguracija:

Gigabyte EP35-DS3 matična ploča, 4GB memorije, Intel Core2Quad Q6600 procesor, Samsung Syncmaster 930BF 19" monitor, Chieftec GPS-550AB-A napajanje

Da li netko možda ima ideju u čemu je problem?

Tebi ne preostaje ništa drugo nego uzet grafu dat na servis i neka zamijene sa ispravnom.

Definitivno je problem grafa pošto stara radi.

likota sri 22.7.2009 18:16

Probao sam direktno s PCIe kabelom koji ima dva 6-pinska utikača i isto tako sam probao s Molex->PCIe konverterima. Ventilator i plava LED lampica rade ali nemam slike na ekranu.

Čudno mi je da monitor ne prikazuje onu uobičajenu grešku "No input device found" ili slično.

legend sri 22.7.2009 18:20

Vjerojatno si zaboravio ukopčat karticu u napajanje tak je meni bilo s hd 3650 crn ekran i neki zvukovi, a kad sam skizuio da moram ukopcat i napajanje na grafu onda je sve normalno radilo

To je samo moje iskustvo što neznači da je problem isti mozda je stvarno u grafi problem, a to je peh ako si je danas kupio

toramurasame sub 1.8.2009 22:51

ja imam isti problem,i koliko sam uspio shvatit preko googla jako puno drugih ljudi,cak sam zamijenio chieftekovo 550 napajanje sa 750,ali nista,kartica jednostavno ne radi na nekim monitorima(uglavnom dellovim),ali i ostalim(ja imam kingstonov smartvision,znam da je smeće,ali nakon grafe i napajanja nemogu kupit novi tako brzo,sistem isproan na drugim monitorima,naravno,radi..)