Problem s novom ATI Radeon 4890 Vapor-X

Koje napajanje imaš? moguće da je do toga problem...

Da, zaboravio sam spomenuti napajanje: Chieftec GPS-550AB-A

Da, zaboravio sam spomenuti napajanje: Chieftec GPS-550AB-A
Napajanje ne bi trebalo biti preslabo... Jesi li siguran da si dobro spojio 2 kabela napajanja na matičnu? To si radio preko onih konvertera ili ti izlazi točno 6-pinski iz napajanja?
Ako je to dobro spojeno, onda jedino može biti da je grafa u kvaru, jel sve drugo radi kad staviš staru grafu...

Mislim da ti je grafička pokvarena.
Frendov komp koji sam nedavno složio ima XFX 4890 OC i 500W napajanje i sve radi stvarno bez problema.

Danas mi je stigla nova grafa ATI Radeon 4890 Vapor-X ali ne radi.
Deinstalirao sam stare drivere, izvadio staru grafu (Geforce 9800GT) te ugradio i spojio novu.
Kad nakon toga pokrenem sustav samo čujem BIIIIP i a na ekranu se ne vidi ništa (crnilo). Vratio sam staru grafu i sve radi normalno. U čemu je problem?
Ne zanm gdje sam kod ugradnje mogao pogriješiti. Kartica normalno sjedne u PCIe16 utor i po uputama spojim 2 PCIe kabla za napajanje a s LCD monitorom je spojena preko DVI izlaza.
Ovo je moja konfiguracija:
Gigabyte EP35-DS3 matična ploča, 4GB memorije, Intel Core2Quad Q6600 procesor, Samsung Syncmaster 930BF 19" monitor, Chieftec GPS-550AB-A napajanje
Da li netko možda ima ideju u čemu je problem?
Tebi ne preostaje ništa drugo nego uzet grafu dat na servis i neka zamijene sa ispravnom.
Definitivno je problem grafa pošto stara radi.

Probao sam direktno s PCIe kabelom koji ima dva 6-pinska utikača i isto tako sam probao s Molex->PCIe konverterima. Ventilator i plava LED lampica rade ali nemam slike na ekranu.
Čudno mi je da monitor ne prikazuje onu uobičajenu grešku "No input device found" ili slično.

Vjerojatno si zaboravio ukopčat karticu u napajanje tak je meni bilo s hd 3650 crn ekran i neki zvukovi, a kad sam skizuio da moram ukopcat i napajanje na grafu onda je sve normalno radilo
To je samo moje iskustvo što neznači da je problem isti mozda je stvarno u grafi problem, a to je peh ako si je danas kupio

ja imam isti problem,i koliko sam uspio shvatit preko googla jako puno drugih ljudi,cak sam zamijenio chieftekovo 550 napajanje sa 750,ali nista,kartica jednostavno ne radi na nekim monitorima(uglavnom dellovim),ali i ostalim(ja imam kingstonov smartvision,znam da je smeće,ali nakon grafe i napajanja nemogu kupit novi tako brzo,sistem isproan na drugim monitorima,naravno,radi..)

jedino rijesenje koje radi,koliko sam uspio saznat je flash biosa kartice,pa ko voli nek izvoli

ako nadjes/ili si nasao rijesenje za ovaj problem,bio bih zahvalan kad bi ga objavio,hvala
Danas mi je stigla nova grafa ATI Radeon 4890 Vapor-X ali ne radi.
Deinstalirao sam stare drivere, izvadio staru grafu (Geforce 9800GT) te ugradio i spojio novu.
Kad nakon toga pokrenem sustav samo čujem BIIIIP i a na ekranu se ne vidi ništa (crnilo). Vratio sam staru grafu i sve radi normalno. U čemu je problem?
Ne zanm gdje sam kod ugradnje mogao pogriješiti. Kartica normalno sjedne u PCIe16 utor i po uputama spojim 2 PCIe kabla za napajanje a s LCD monitorom je spojena preko DVI izlaza.
Ovo je moja konfiguracija:
Gigabyte EP35-DS3 matična ploča, 4GB memorije, Intel Core2Quad Q6600 procesor, Samsung Syncmaster 930BF 19" monitor, Chieftec GPS-550AB-A napajanje
Da li netko možda ima ideju u čemu je problem?