Grafičke kartice

Za početnike: Driveri grafičkih kartica

ihush sri 10.6.2020 14:39

gle.. ili je HW-kvar ili je software-bug-greška neovisno čega.. tj da je driver tad bi i ostali korisnici imali isti-sličan problem.. pa je neka specifična kombinacija ili kvar.

-igre, originali ili pitat, bugovi-patchevi.. moguće ali opet ne ovako tj ne bi problem bio jednak dok se prve greške vga upravo tako primjete tj ram-vram.. ili posljedice pregrijavanja (jer laptop nije desktop.. i naravno sve se kvari i zato postoji jamstvo..).

-pošto je jedini zajednički nazivnik hw-kvar (vga) tad reklamiraš.. ili znaš što imaš, tj ako nije kvar ili nije neki 'lakše dokaziv'.. (lako se desi da ti vrate uz objšanjenje ispravno-radi.. tj greške ne moraju bit vidljive tj ne testiraju igrama nego možda win i možda neki 3dmark ako to napomeneš.. ako to radi što tad.. tad ti jedino preostaje clean install pa vidiš, ako se ponovi isti problem tad je hw-kvar.. dok sve ostalo može biti soft ali previše je mogućih uzroka i uvjek problem što je zajednički nazivnik.. tj ako se ponaša isto tad nije soft tj mogao bi biti driver ali tad bi svi imali problem.. + to ne mjeriš brojem problema na nekoj temi-forumu nego bi tad baš svi imali identičan problem a to su milioni ne par-sotina usera.)

hardrock sub 26.9.2020 22:42

Pozdrav ljudi, instalirao sam nove drivere za gpu i sad kad odem u bilo koju igru javlja mi ovo upozorenje (vidjeti sliku) 

 

Npr. idem u league of legends i cijela mapa mi je nekako skućena u mali prostor neznam kako da objasnim, fullscreen je i sve je na defaultno postavljeno kako je i bilo do sad, međutim s tim novim driverom mi je mapa preskucena.... neznam nisam nikad vidio tako nešto...

a sve počinje tim upozorenjem za xbox što mi uopće nije jasno, zna li ko kako da rijesim ovo. Deinstalacija gpu drivera?

 

EDIT: pronašao sam u postavkama windowsa da mi je ukljucen bio taj xbox game bar, sad sam ga isključio pa ću vidjeti ako će sve bit normalno.. javim uskoro

EDIT2: Sad radi normalno