Grafičke kartice

Kako "enable" crossfire?

Bladepu čet 31.1.2013 23:14
donpauk kaže...

Pozz,kako namjestiti da mi obje grafe rade u crossfireu...riječ je o 2 HIS-ove 7770,spojio sve kako treba,samo softwerski kako da odradim to

Otvori AMD Catalyst control center i pronađi ovu opciju kao na slici. 

Označi "Enable AMD CrossFireX" i po želji možeš dodatno staviti kvačicu na opciju ispod. To je to.

Sale_ds sri 4.6.2014 19:28
TheMenstalist kaže...

Jesi dobro spojio onaj 'mostić' tj. kabel za spajanje crossfirea ? 

Jesam.

Leopard_st kaže...
Sale_ds kaže...

Moze mala pomoc.

Ja uopce ne dobivam opciju da upalim crossfire.
Nabavio sam jos jednu 7850 al nece,  pod hardware mi stoji "adapter disabled".

Ima ko kakvu ideju?
Fala..

Pa enablaj ga.

Nemam uopce opciju za enable/disable. Karticu prepoznaje al mi je neda "upalit".

Sale_ds sri 4.6.2014 19:52

U catalystu, skinuo sam i najnoviji. Jednostavno nema opcije, al pod hardware (takoder u catalystu) mi pokazuje da imam jos jedan GPU al je disabled.

Kao sto je pokazano na slici u drugom postu.  Performance/CrossfireX..samo kaj ja nemam opciju CrossfireX

mirkossam sub 21.6.2014 08:50

Poz kod mene je trenutno ATI 6870 i hocu da kupim jod jednu da je stavim u crossfire moze li mi neko reci sta da jos ubacim od grafike nesto jeftinije a da mi sa tim moze igrati BF4 na ultra postavkama!Sto se tice napajanje danas mi dolazi coolermaster 620w a procesor je I7 950 mislim da ce sto se ostalih komponenti tice sve je ok? 

neznalica90 sub 21.6.2014 08:57
mirkossam kaže...

Poz kod mene je trenutno ATI 6870 i hocu da kupim jod jednu da je stavim u crossfire moze li mi neko reci sta da jos ubacim od grafike nesto jeftinije a da mi sa tim moze igrati BF4 na ultra postavkama!Sto se tice napajanje danas mi dolazi coolermaster 620w a procesor je I7 950 mislim da ce sto se ostalih komponenti tice sve je ok? 

rade prodaj pa dodaj jos koju kunu umjesto da kupujes drugu karticu i uzmi nesto novije generacije. barem 7000 seriju radi podrske za mantle, to ce ti takoder dobro doc da ti proc pozivi jos. a onda razmisljaj o cf-u.

steta ti je ulagat i ostajat na dosta starijoj generacijii, pogotovo sa 1gb rama, kad bf4 vec i 2gb skoro pojede bez problema.

mirkossam sub 21.6.2014 09:03

jeste ali kod mene je polovnjak opet kome da prodam nemam kutiju od nje a da uzmem nesto novo je mnogo skupo da valja.Grafika koja je kod mene je sasvim ok radi ne grije se pa sam mislio da uzmem jos jednu bolje bi mi se isplatilo!ima li nesto sto bi mi odgovaralo za ovo