Grafičke kartice

HD 4650 1gb ddr2 vs. HD 4650 1gb ddr3

MARKOZD15 pet 15.7.2011 16:30

pozdrav,

rođak mi je poklonio računalo(kao što sam naveo u prethodnoj temi). ja sam mislio da je u njemu hd 4650 1gb ddr2, ali se uspostavilo da ddr3 verzija.

ima li velike razlike?

evo igram s njom crysis sa sljedećom konfom:

e6300 2.8ghz

4gb ddr2 800mhz

hd 4650 1gb ddr3

sve na high, 1024x768, aa x2. bez ikakvog štekanja.

rambox pet 15.7.2011 16:38
MARKOZD15 kaže...

pozdrav,

rođak mi je poklonio računalo(kao što sam naveo u prethodnoj temi). ja sam mislio da je u njemu hd 4650 1gb ddr2, ali se uspostavilo da ddr3 verzija.

ima li velike razlike?

evo igram s njom crysis sa sljedećom konfom:

e6300 2.8ghz

4gb ddr2 800mhz

hd 4650 1gb ddr3

sve na high, 1024x768, aa x2. bez ikakvog štekanja.

Grafa sa ddr3 memorijom, ima puno bolje performanse od oronule ddr2 memorije pa onda imaš veči protok podatkaka usput kaj drugo i to je to.{#}

Ranko Kukumar pet 15.7.2011 18:35
igorsb2 kaže...

a gddr3 razlika od ddr3?

To je isto. Samo što to (G) stoji u nazivu više radi marketinga - Naime, ono označaa "Graphics".

GDDR = Graphics Double Data Rate

DDR = Double Data Rate

Isto, samo marketinški naziv.

Ranko Kukumar pet 15.7.2011 19:02
igorsb2 kaže...

a gddr3 razlika od ddr3?

igorsb2 kaže...

gddr3 je skuplja memorija i bolja je od ddr3 jbg to sam citao u notebookcheck graficke za laptop. i bas pise da je gdd3 skuplja memorija i daje bolje perfomanse od ddr3

Ti trollaš? Sam sebi odgovaraš na poruke.

igorsb2 pet 15.7.2011 19:20

A speciality of the Radeon HD 4600 Series is the possibility to use ordinary DDR2 and DDR3 graphic memory (as a cheaper alternative to GDDR3). However, cards that use that kind of memory will be slower than others equipped with GDDR RAM{#}

Ranko Kukumar pet 15.7.2011 19:29
igorsb2 kaže...

bolja je gdd3 al jbg ti si upravu jel tako? i ako ti vamo dam dokaz opet ces nesta izmislit tak da se nevrijedi prepirat.ti si upravu

Ne shvaćaš. Prvo si gore molio za pomoc i postavio pitanje, i onda na isto to sebi sam odgovorio. To se zove trollanje.

igorsb2 pet 15.7.2011 23:57

A speciality of the Radeon HD 4600 Series is the possibility to use ordinary DDR2 and DDR3 graphic memory (as a cheaper alternative to GDDR3). However, cards that use that kind of memory will be slower than others equipped with GDDR RAM.eto ti odgovor na sve

MARKOZD15 sub 16.7.2011 17:56

evo ja više neznam kome da vjerujem...

prvo je ranko napiso post koji je zvučao logično pa sam malo surfao netom i vidio da je to ''valjda'' istina.

onda su me ovih nekoliko likova ''umalo'' razuvjerili. pitao sam rođaka koji se razumije u računala i on kaže da je ddr oznaka za ram memoriju, a da se grafička memorija označava gddr(bar sam ga tako razumio)

Caesar et Brutus sub 16.7.2011 18:05
MARKOZD15 kaže...

prvo je ranko napiso post koji je zvučao logično pa sam malo surfao netom i vidio da je to ''valjda'' istina.

onda su me ovih nekoliko likova ''umalo'' razuvjerili. pitao sam rođaka koji se razumije u računala i on kaže da je ddr oznaka za ram memoriju, a da se grafička memorija označava gddr(bar sam ga tako razumio)

Pa naravno, poslušaj ga jer rođak ti je rekao istinu!

MARKOZD15 sub 16.7.2011 18:08
Caesar et Brutus kaže...
MARKOZD15 kaže...

Pa naravno, poslušaj ga jer rođak ti je rekao istinu!

što onda onom liku ovo znači

A speciality of the Radeon HD 4600 Series is the possibility to use ordinary DDR2 and DDR3 graphic memory (as a cheaper alternative to GDDR3). However, cards that use that kind of memory will be slower than others equipped with GDDR RAM

iskreno više vjerujem rođaku,tebi i ranku nego ovom liku. čak je dao link na wikipediji na kojem piše da je ddr3 brža od ddr2 i postao ga ovdje misleći da je u pravu.