Grafičke kartice

Gigabyte GA-MA790X-DS4 - SLI ili Crossfire?

dadododo pon 26.1.2009 23:48

Imam matičnu ploču gigabyte GA-MA790X-DS4,ukratko ona podržava crossfire i ima utore za dvije grafe, ono što mene zanima je pošto koristim nvidiju 8800 gt i htio bih dodati još jednu u SLi dali bih imao kakovih problema pri ostvarivanju toga???puno igram igre pa su mi performanse prilično važne!

Maus pon 26.1.2009 23:52

nemožeš. crossfire je tehnologija za uparivanje dvije ati kartile. sli je za nvidia. ak ti matična ne podržava sli onda nemres dvije nvidie. u tvom slučaju nemožeš stavit dvije 8800 gt ak ti ta matična ne podržava sli.

giga pon 26.1.2009 23:58
dadododo kaže...

Imam matičnu ploču gigabyte GA-MA790X-DS4,ukratko ona podržava crossfire i ima utore za dvije grafe, ono što mene zanima je pošto koristim nvidiju 8800 gt i htio bih dodati još jednu u SLi dali bih imao kakovih problema pri ostvarivanju toga???puno igram igre pa su mi performanse prilično važne!

baci link da je mogu vidit ploću i prenformanse
e odlićna ploća nabavi još jednu 8800gt jer su još dostupne i stavi dvi i to ima da gori u 3d marku samo koju struju imaš
giga uto 27.1.2009 00:16
dadododo kaže...

Chieftec power supply 650W Turbo

ali i dalje je pitanje podrške sli-ja i  crossfire-a???? dali če to odgovarat ili ne?

crossfire-a naravno  ako mene pitaš ali to je namjenjeno samo atiju e sad dali ćeš uspiti napraviti sli neznan triba isprobati ako ima neki tvoj frend 8800gt pa probajte prije kupovine ako neide moraćeš kupiti smrdljivog atija
Bruno uto 27.1.2009 00:24

dadododo kaže...
znači ti tvrdiš da mogu ostvariti nvidijin sli na matičnoj koja podržava crossfire ???
 Ovako:

Na maticnoj koja podrzava Crossfire mogu se povezati dvije ATI-eve grafe u taj nacin rada. Dvije nVidia-ine ne mogu (SLI).
SLI se moze ostvariti na maticnoj koja podrzava SLI, a to nije to tvoja maticna. To su maticne sa nForce chipsetom.

Dakle, na tvoju maticnu neide 2 X 8800 GT

dadododo uto 27.1.2009 00:30

Bruno kaže...
 Ovako:

Na maticnoj koja podrzava Crossfire mogu se povezati dvije ATI-eve grafe u taj nacin rada. Dvije nVidia-ine ne mogu (SLI).
SLI se moze ostvariti na maticnoj koja podrzava SLI, a to nije to tvoja maticna. To su maticne sa nForce chipsetom.

Dakle, na tvoju maticnu neide 2 X 8800 GT
 ajde hvala,i mislio sam da če tako biti ali rekoh bolje da pitam prije nego odustanem.

mislav_01 uto 27.1.2009 01:25
giga kaže...
dadododo kaže...

ali i dalje je pitanje podrške sli-ja i  crossfire-a???? dali če to odgovarat ili ne?

crossfire-a naravno  ako mene pitaš ali to je namjenjeno samo atiju e sad dali ćeš uspiti napraviti sli neznan triba isprobati ako ima neki tvoj frend 8800gt pa probajte prije kupovine ako neide moraćeš kupiti smrdljivog atija
 Isuse aj razmisli prije nego ispaliz glupost, covjek te mogo poslusat...
Juventus 4ever sri 28.1.2009 17:19
giga kaže...
dadododo kaže...

baci link da je mogu vidit ploću i prenformanse
e odlićna ploća nabavi još jednu 8800gt jer su još dostupne i stavi dvi i to ima da gori u 3d marku samo koju struju imaš
 Boži ak si ti pametna.....
NA ATI CHIPSETE NEMOŽE SLI!!!!
MOže bit jedna nvidia , al dvije NEMOGU.
I kaj ti znači stavi Dvi?
Koju struju imaš???
haaha, trofaznu....ggg ..
giga kaže...
dadododo kaže...

BOŽE, ti nemaš tri čiste...
Ne širi krive informacije!!!

NA Intel chipsetima i ATI chipsetima jedino je MOGUĆE uparivanje ATI KARTICA.
Na nvidia tj. nforce chipsetu jedni moguće uparivanje Nvidia kartica!

malina22 sri 28.1.2009 17:55

Ala ljudi lupaju gluposti...