Grafičke kartice

Catalyst Control Centre: Command Line Interface ha

joze uto 12.10.2010 23:26

Imao sam integrirku, kupio sam danas hd 5570. Izbrisao sam nvidia display drivere i instalirao cataliste. No nakon instalacije i učitavanja windowsa javlja se Catalyst Control Centre: Command Line Interface has stopped working. Čitao sam po netu o tome, i radio sam svakakve mogućnosti. Znaći ccleaner, pa uninstall ati, pa ponovno install, pa sam pokušao s driver whisperom ali mi se on nije htio pokrenut u safeu.. Dakle sve sam pokušao brisati ali ati se neće da otvore nego non stop javlja tu grešku...

rustweaver sri 13.10.2010 01:35

Catalyst Control Center nije driver, nego samo program koji sluzi za detaljno podesavanje ATI grafickih drivera. Probaj staviti noviji .net framework. CCC je programiran u .net-u pa to ima najveci utjecaj na njega. Ako ni to ne pomaze probaj potpuno uninstalirati .net framework pa ga nanovo instalirati.

I nisi detaljno objasnio svoj problem, da li nakon pojave poruke s greskom racunalo normalno nastavlja raditi ili ne ide dalje od toga. Ako nastavlja raditi, rade li 3d igre?

rustweaver sri 13.10.2010 13:14
joze kaže...

kako iskključit integrirku. Imam asrock am2nfg-vsta.: PC normalno radi ali s velikom rezolucijom, kada instaliram cataliste normalna je rezolucija samo se javlja na početku taj error.

A rade li igre?

Gle pitam zato sto je catalyst bugovito smece od drivera, pa je potrebno utvrditi jel to nekakav bug u CCC-u ili je nesto do tvog kompa.

dado8 sri 13.10.2010 13:44
rustweaver kaže...
joze kaže...

kako iskključit integrirku. Imam asrock am2nfg-vsta.: PC normalno radi ali s velikom rezolucijom, kada instaliram cataliste normalna je rezolucija samo se javlja na početku taj error.

A rade li igre?

Gle pitam zato sto je catalyst bugovito smece od drivera, pa je potrebno utvrditi jel to nekakav bug u CCC-u ili je nesto do tvog kompa.

Ajde molim te ne lupetaj - AKO STO MRZIM TO SU ONDA COBANI KOJI NEMAJU VEZE S VEZOM ALI GLAVNO DA SU NEGDJE CULI DA NE VALJA PA ONDA I ONI DALJE LUPETAJU!

Odgovorno tvrdim ATI-jevi driveri nisu nista puno gori negi Nvidijini - i jedni i drugi imaju svojih sranja i buba, s vremena na vrijeme i kod jednih i drugih se zalomi kakva ekstra losa verzija ali u globalu pod uvjetom da znas s njima rukovat i jedni i drugi mogu proc.

Druga je stvar sta 80% problema s driverima proizlazi zbog ljudskog faktora, citaj KRETENA kojima je najobicnija pravilna unistalacija drivera prije instalacije novih enigma ravna onoj podrijetlu Tunguzijske eksplozije - driwersweeper ili provjeravanje toga sta se uopce instalira nema uopce potrebe spominjat.

Daljnja rasprava totalno nepotrebna - odi igrat se na xboxsic.

sokre sri 13.10.2010 14:02
dado8 kaže...
rustweaver kaže...
joze kaže...

A rade li igre?

Ajde molim te ne lupetaj - AKO STO MRZIM TO SU ONDA COBANI KOJI NEMAJU VEZE S VEZOM ALI GLAVNO DA SU NEGDJE CULI DA NE VALJA PA ONDA I ONI DALJE LUPETAJU!

Odgovorno tvrdim ATI-jevi driveri nisu nista puno gori negi Nvidijini - i jedni i drugi imaju svojih sranja i buba, s vremena na vrijeme i kod jednih i drugih se zalomi kakva ekstra losa verzija ali u globalu pod uvjetom da znas s njima rukovat i jedni i drugi mogu proc.

Druga je stvar sta 80% problema s driverima proizlazi zbog ljudskog faktora, citaj KRETENA kojima je najobicnija pravilna unistalacija drivera prije instalacije novih enigma ravna onoj podrijetlu Tunguzijske eksplozije - driwersweeper ili provjeravanje toga sta se uopce instalira nema uopce potrebe spominjat.

Daljnja rasprava totalno nepotrebna - odi igrat se na xboxsic.

hmm zar iznad tunguzije po nekim teorijama se raspršio/ekspolodirao neki oblik  kometa heh...

hmm neznam kad sam zadnji put morao koristiti ikakve alate za čišćenje drivera, samo puknem nove i to je to, u 99.9% mi je sve radilo čak i kada sam ih puknuo bez .netfr kada bih ga naknadno stavio proradio bi ccc, stim da driveri uredno rade ali ccc ne i nema poštelavanja opcija. svega sam ih morao par puta do sada čistiti prije instalacije...

mislim da je 90% realnije čak reći da je tu ljutdski faktor kriv...

rustweaver sri 13.10.2010 14:08
dado8 kaže...
...

E pa, koristim ATI-jeve proizvode vec dugo, i na svojoj sam kozi osjetio da im software ekipa dobro kasni za hardware ekipom. Da, reci cu jos jednom. Catalyst je bugovito smece koje na windowsima jedva radi kako bi trebalo, a na linuxu uglavnom ne radi, a ti svoj fanboysam idi siri negdje dalje...

E da, a CCC je jos gori...

EDIT: da malo potkrijepim svoju tezu, vidao sam svakakve graficke anomalije u igrama, i imao sam slucajeva gdje mi nakon svijeze instalacije windowsa, i par restarta kasnije CCC jednostavno vise ne bi radio... driver je dobar ako znas njime rukovat? xD

A sto sam tek na linuxu iskusio sa ATI-jevim driverima... ne bih govorio jer bi ispalo da mrzim ATI.

dado8 sri 13.10.2010 15:07
sokre kaže...

hmm zar iznad tunguzije po nekim teorijama se raspršio/ekspolodirao neki oblik  kometa heh...

Jesu objasnili su oni, samo problem je s tom teorijim(ima ih vise) sta je taj "komet" od ulaska u zemljinu atmosferu imao cika caka putanja(dobro dokumetirano) prije nego sto je dosao iznad Sibira i sto nije udario u zemlju (nema nikakvog kratera) vec je eksplodirao iznad tlaCool

O tome da dan danas u tom famoznom krugu nema zivotinja, pa cak ni ptica (jezovita tisina) a da biljke uzgojene na zemlji s tog podrucja u kontroliranim laboratorijskim uvjetima rastu tri puta brza nego na obicnoj...nijedna teorija ne daje dobro objasnjene.

rustweaver kaže...
dado8 kaže...
...

E pa, koristim ATI-jeve proizvode vec dugo, i na svojoj sam kozi osjetio da im software ekipa dobro kasni za hardware ekipom. Da, reci cu jos jednom. Catalyst je bugovito smece koje na windowsima jedva radi kako bi trebalo, a na linuxu uglavnom ne radi, a ti svoj fanboysam idi siri negdje dalje...

E da, a CCC je jos gori...

EDIT: da malo potkrijepim svoju tezu, vidao sam svakakve graficke anomalije u igrama, i imao sam slucajeva gdje mi nakon svijeze instalacije windowsa, i par restarta kasnije CCC jednostavno vise ne bi radio... driver je dobar ako znas njime rukovat? xD

A sto sam tek na linuxu iskusio sa ATI-jevim driverima... ne bih govorio jer bi ispalo da mrzim ATI.

U zadnjih par godina sam poslagao barem dvadesetak konfi sto na ATIu sta na NVIDIJI i vecinu njih do danas odrzavam, stoga odgovorno tvrdim - na Windowsima nema nekih vecih razlika izmedju drivera. Povremeno s vremena na vrijeme i u specificnim situacijama/kombinacijama seru i jedni drugi iznadprosjecno ali u globalu su ok.

Jedina veca razlika je u tome sto a)ATI u pravilu gotovo uvijek ima problema po izlasku s novim NVIDIJA igrama - pogotovo s onim jace reklamiranim i guranim iz Nvidijinog tabora(vecinu toga rijesi koja revizija kasnije i patch od samog deva b) sto ATi/AMD drivere izdaje u mjesecnom ritmu a NVIDIJA prakticki u kvartalnom pa kod nekih nespicificnih sranja AMD treba vise revizija da rijesi stvar iako vremenski to dodje na isto - sve ostalo, pocevsi od boljih drivera, bolje slike i slicnih gluposti su price za malu djecu od razuzdanih Fanboya.

Za linux ne bi znao, niti mi je bitno - iako se prica tako.

rustweaver sri 13.10.2010 15:12
dado8 kaže...
...

I sto sad, zelis reci da ja lazem?

Ja sam covjeku pokusao pomoci na osnovi mojih iskustava a ti me optuzis da $erem, s ovom sam temom zavrsio. Kada budes imao posla s istim tim driverima s programerske perspektive skuzit ces kolika je razlika...

dado8 sri 13.10.2010 15:14
rustweaver kaže...
dado8 kaže...

Jedina veca razlika je u tome sto a)ATI u pravilu gotovo uvijek ima problema po izlasku s novim NVIDIJA igrama - pogotovo s onim jace reklamiranim i guranim iz Nvidijinog tabora(vecinu toga rijesi koja revizija kasnije i patch od samog deva b) sto ATi/AMD drivere izdaje u mjesecnom ritmu a NVIDIJA prakticki u kvartalnom pa kod nekih nespicificnih sranja AMD treba vise revizija da rijesi stvar iako vremenski to dodje na isto.

Za linux ne bi znao, niti mi je bitno - iako se prica tako.

I sto sad, zelis reci da ja lazem?

zelim reci da nemam pojma i da nemogu tvrdit suprotno ili isto jer neznam