Catalyst Control Centre: Command Line Interface ha

jesi iskljucio integrirku u biosu? mozda si zaboravio pa ne vidi pci-e grafu?

Catalyst Control Center nije driver, nego samo program koji sluzi za detaljno podesavanje ATI grafickih drivera. Probaj staviti noviji .net framework. CCC je programiran u .net-u pa to ima najveci utjecaj na njega. Ako ni to ne pomaze probaj potpuno uninstalirati .net framework pa ga nanovo instalirati.
I nisi detaljno objasnio svoj problem, da li nakon pojave poruke s greskom racunalo normalno nastavlja raditi ili ne ide dalje od toga. Ako nastavlja raditi, rade li 3d igre?

kako iskključit integrirku. Imam asrock am2nfg-vsta.: PC normalno radi ali s velikom rezolucijom, kada instaliram cataliste normalna je rezolucija samo se javlja na početku taj error.

evo uspia sam tako da sam instalira servicie pack3, izbrisa framework 2.0 sp1 i instalira framework 2.0

kako iskključit integrirku. Imam asrock am2nfg-vsta.: PC normalno radi ali s velikom rezolucijom, kada instaliram cataliste normalna je rezolucija samo se javlja na početku taj error.
A rade li igre?
Gle pitam zato sto je catalyst bugovito smece od drivera, pa je potrebno utvrditi jel to nekakav bug u CCC-u ili je nesto do tvog kompa.

A rade li igre?
Gle pitam zato sto je catalyst bugovito smece od drivera, pa je potrebno utvrditi jel to nekakav bug u CCC-u ili je nesto do tvog kompa.
Ajde molim te ne lupetaj - AKO STO MRZIM TO SU ONDA COBANI KOJI NEMAJU VEZE S VEZOM ALI GLAVNO DA SU NEGDJE CULI DA NE VALJA PA ONDA I ONI DALJE LUPETAJU!
Odgovorno tvrdim ATI-jevi driveri nisu nista puno gori negi Nvidijini - i jedni i drugi imaju svojih sranja i buba, s vremena na vrijeme i kod jednih i drugih se zalomi kakva ekstra losa verzija ali u globalu pod uvjetom da znas s njima rukovat i jedni i drugi mogu proc.
Druga je stvar sta 80% problema s driverima proizlazi zbog ljudskog faktora, citaj KRETENA kojima je najobicnija pravilna unistalacija drivera prije instalacije novih enigma ravna onoj podrijetlu Tunguzijske eksplozije - driwersweeper ili provjeravanje toga sta se uopce instalira nema uopce potrebe spominjat.
Daljnja rasprava totalno nepotrebna - odi igrat se na xboxsic.

A rade li igre?
Ajde molim te ne lupetaj - AKO STO MRZIM TO SU ONDA COBANI KOJI NEMAJU VEZE S VEZOM ALI GLAVNO DA SU NEGDJE CULI DA NE VALJA PA ONDA I ONI DALJE LUPETAJU!
Odgovorno tvrdim ATI-jevi driveri nisu nista puno gori negi Nvidijini - i jedni i drugi imaju svojih sranja i buba, s vremena na vrijeme i kod jednih i drugih se zalomi kakva ekstra losa verzija ali u globalu pod uvjetom da znas s njima rukovat i jedni i drugi mogu proc.
Druga je stvar sta 80% problema s driverima proizlazi zbog ljudskog faktora, citaj KRETENA kojima je najobicnija pravilna unistalacija drivera prije instalacije novih enigma ravna onoj podrijetlu Tunguzijske eksplozije - driwersweeper ili provjeravanje toga sta se uopce instalira nema uopce potrebe spominjat.
Daljnja rasprava totalno nepotrebna - odi igrat se na xboxsic.
hmm zar iznad tunguzije po nekim teorijama se raspršio/ekspolodirao neki oblik kometa heh...
hmm neznam kad sam zadnji put morao koristiti ikakve alate za čišćenje drivera, samo puknem nove i to je to, u 99.9% mi je sve radilo čak i kada sam ih puknuo bez .netfr kada bih ga naknadno stavio proradio bi ccc, stim da driveri uredno rade ali ccc ne i nema poštelavanja opcija. svega sam ih morao par puta do sada čistiti prije instalacije...
mislim da je 90% realnije čak reći da je tu ljutdski faktor kriv...

E pa, koristim ATI-jeve proizvode vec dugo, i na svojoj sam kozi osjetio da im software ekipa dobro kasni za hardware ekipom. Da, reci cu jos jednom. Catalyst je bugovito smece koje na windowsima jedva radi kako bi trebalo, a na linuxu uglavnom ne radi, a ti svoj fanboysam idi siri negdje dalje...
E da, a CCC je jos gori...
EDIT: da malo potkrijepim svoju tezu, vidao sam svakakve graficke anomalije u igrama, i imao sam slucajeva gdje mi nakon svijeze instalacije windowsa, i par restarta kasnije CCC jednostavno vise ne bi radio... driver je dobar ako znas njime rukovat? xD
A sto sam tek na linuxu iskusio sa ATI-jevim driverima... ne bih govorio jer bi ispalo da mrzim ATI.

nemojte se sad svađat, da ne bi bilo kartona.. Riješio sam problem

hmm zar iznad tunguzije po nekim teorijama se raspršio/ekspolodirao neki oblik kometa heh...
Jesu objasnili su oni, samo problem je s tom teorijim(ima ih vise) sta je taj "komet" od ulaska u zemljinu atmosferu imao cika caka putanja(dobro dokumetirano) prije nego sto je dosao iznad Sibira i sto nije udario u zemlju (nema nikakvog kratera) vec je eksplodirao iznad tla
O tome da dan danas u tom famoznom krugu nema zivotinja, pa cak ni ptica (jezovita tisina) a da biljke uzgojene na zemlji s tog podrucja u kontroliranim laboratorijskim uvjetima rastu tri puta brza nego na obicnoj...nijedna teorija ne daje dobro objasnjene.
E pa, koristim ATI-jeve proizvode vec dugo, i na svojoj sam kozi osjetio da im software ekipa dobro kasni za hardware ekipom. Da, reci cu jos jednom. Catalyst je bugovito smece koje na windowsima jedva radi kako bi trebalo, a na linuxu uglavnom ne radi, a ti svoj fanboysam idi siri negdje dalje...
E da, a CCC je jos gori...
EDIT: da malo potkrijepim svoju tezu, vidao sam svakakve graficke anomalije u igrama, i imao sam slucajeva gdje mi nakon svijeze instalacije windowsa, i par restarta kasnije CCC jednostavno vise ne bi radio... driver je dobar ako znas njime rukovat? xD
A sto sam tek na linuxu iskusio sa ATI-jevim driverima... ne bih govorio jer bi ispalo da mrzim ATI.
U zadnjih par godina sam poslagao barem dvadesetak konfi sto na ATIu sta na NVIDIJI i vecinu njih do danas odrzavam, stoga odgovorno tvrdim - na Windowsima nema nekih vecih razlika izmedju drivera. Povremeno s vremena na vrijeme i u specificnim situacijama/kombinacijama seru i jedni drugi iznadprosjecno ali u globalu su ok.
Jedina veca razlika je u tome sto a)ATI u pravilu gotovo uvijek ima problema po izlasku s novim NVIDIJA igrama - pogotovo s onim jace reklamiranim i guranim iz Nvidijinog tabora(vecinu toga rijesi koja revizija kasnije i patch od samog deva b) sto ATi/AMD drivere izdaje u mjesecnom ritmu a NVIDIJA prakticki u kvartalnom pa kod nekih nespicificnih sranja AMD treba vise revizija da rijesi stvar iako vremenski to dodje na isto - sve ostalo, pocevsi od boljih drivera, bolje slike i slicnih gluposti su price za malu djecu od razuzdanih Fanboya.
Za linux ne bi znao, niti mi je bitno - iako se prica tako.

I sto sad, zelis reci da ja lazem?
Ja sam covjeku pokusao pomoci na osnovi mojih iskustava a ti me optuzis da $erem, s ovom sam temom zavrsio. Kada budes imao posla s istim tim driverima s programerske perspektive skuzit ces kolika je razlika...

Jedina veca razlika je u tome sto a)ATI u pravilu gotovo uvijek ima problema po izlasku s novim NVIDIJA igrama - pogotovo s onim jace reklamiranim i guranim iz Nvidijinog tabora(vecinu toga rijesi koja revizija kasnije i patch od samog deva b) sto ATi/AMD drivere izdaje u mjesecnom ritmu a NVIDIJA prakticki u kvartalnom pa kod nekih nespicificnih sranja AMD treba vise revizija da rijesi stvar iako vremenski to dodje na isto.
Za linux ne bi znao, niti mi je bitno - iako se prica tako.
I sto sad, zelis reci da ja lazem?
zelim reci da nemam pojma i da nemogu tvrdit suprotno ili isto jer neznam
Imao sam integrirku, kupio sam danas hd 5570. Izbrisao sam nvidia display drivere i instalirao cataliste. No nakon instalacije i učitavanja windowsa javlja se Catalyst Control Centre: Command Line Interface has stopped working. Čitao sam po netu o tome, i radio sam svakakve mogućnosti. Znaći ccleaner, pa uninstall ati, pa ponovno install, pa sam pokušao s driver whisperom ali mi se on nije htio pokrenut u safeu.. Dakle sve sam pokušao brisati ali ati se neće da otvore nego non stop javlja tu grešku...