Grafičke kartice

AMD 12.X + MSI Afterburner

Vlada011 čet 29.3.2012 06:56

Zasto na 2 drivera vec kada ih reinstaliram imam 0MHz u AFterburneru.

Postoji neki Patch ali da li to vazi isto i za ovaj driver sto je juce izasao.

Bozeeeeeeeee sta rade ovi vise oni svaki kompas izgubili tamo...

Daj bre vise EVGA spasavaj vise i Z77 i GK110 I IB i u tri lepe vise i AMD i njihove kretenske fore.

Jel zna neko sta je, neko kaze nema vise klokovanja, neko krivi AMD, neko MSI Afterburner, sta je vise njima da uzmem one da stavim EVGA Precision jbt vise muka mi je od njih najstvarnije.

Nema kada izadje GK110 danas zovem da odmah pronadjem 500e da imam u svakom trenutku da pozajmim posle davanja para na plocu i CPU ostacu bez kinte pa da mogu da unormalim rad naa racunaru.

Krupnim koracima dalje od ovih.

Jel smem taj Patch i sada da instaliram ili cu pobrkati nesto. Ovaj zadnji 12.2 sa imenom 12.3 je podizaop nesto sa sistemom prvio neka cuda odmah sam se vratio na 12.1, sada docekao ovaj sada vidim ponovo 0MHz.

Ajde neka mi neko predlozi AMD u buducnosti to bi voleo da vidim...

Idem da posaljem poruku Nvidia da su jako pogresili sto ih nisu oterali sa Desktopa u Konzole sa GK110 i stavili cenu 480e za GK110 referentni i 520 za bolje modele da ih zatuku totalno.

Nek prave delove za konzole za to i jesu.

The Man čet 29.3.2012 07:09

Ne budi "beta tester" za drivere i sve 5. Ja ih uvijek stavljam malo kasnije, nakon sto ih "beta testeri" isprobaju, odnosno nakon sto se pokaze da li valjaju ili ne.

* "beta tester" - Osoba koja stavlja nove drivere cim izadju, pa se jos ne znaju sve njihove prednosti i mane.

Vlada011 čet 29.3.2012 07:48

Ma nisam u zivotu stavio Beta Driver. Samo WHQL sada je izasao driver na sajtu ali to nije problem od sada. To se vuce sa vec jedno 3 WHQL drivera.

ASUS GPU Tweak nemogu preko onoga koliko mogu u CCC. GIGABYTE Tools ne mogu na njihovu kartu. Koja je to propala firma, propaliteti oni zadnji. Tool ne vidi da je njihova karta kaze samo za njihove.

MSI utripovao da je EVGA pa se uvlaci Nvidia, Sapphire Trixx kazu ostecuje kartu. Ja sam ga koristio bilo je sve u redu ali ne podize klok posle restarta nego svaki put ja podesavam.

Nekada obori voltazu a to saznam u igrici obicni kada sam pa kada se desi nesto neprevidjeno.

Stavih taj patch kao sada radi kao i pre, ne znam vise. Ma bas me briga.

Ako bude nesto brljalo vracam na 12.1 Sappire Trixx i ne menjam drivere. 

Bolesna firma totalno.

Cele303 čet 29.3.2012 07:51

Instaliraš stari driver, 11.12 i preko njega 12.4 bez uninstall prethodnog i bit će ti ok, samo što onda afterburner radi samo sa jednim gpu :D

probaj trixx od saphhirea, meni trenutno spašava vrijeme i živce sa clockanjem 3x gpu

edit...

vidim sad ovu zadnju poruku i da ga već koristiš, probaj ovo što sam napisao, prvo stari driver na čisto pa preko njega zadnji, tako radi bez problema sa jednim gpu, evo moj nedavni screenshot sa afterburnerom

http://hwbot.org/image/756221.jpg

Vlada011 čet 29.3.2012 07:58

Pa jedan i imam.

Koji 12.4 to je 12.3 se zove na sajtu a i dalje pise 12.3

Pre je bio 12.2 koji je pisao 12.3.

Znaci mora 11.12 i preko njega zadnji WHQL sa sajta???

CCCCCCC sta oni rade, pa oni bi trebali da su malicki sobrizorom sta se desilo pre neki dan a ne da se ludiraju i dalje.

Ja koristim 2.1 Afterburner ne 2.2 Beta. Mozda zato???

Ma ako se iznerviram ubacim 10.4 driver i gotovo. Imam 0.5 fps manje i cao.

10 poena u 3D Mark 11 manje i zdravo.

Cele303 čet 29.3.2012 08:03

12.4 beta je izašla prije par dana, imaš ju na amd stranici za skinut pa sam mislio da misliš na nju, a msi afterburner je zadnja beta 2.2.0 beta 15 od prije neki dan, i sa afterburnerom 2.2.0. 14 bez instalacije prvo starog drivera pokazivalo bi mi sve 0

Vlada011 čet 29.3.2012 10:40

Cekaj a da li moze ovako??? Ja sam ocistio sve Cleanerom + Sweeperom kao uvek instalirao 12.3 WHQL koji je na AMD sajtu i ostavio MSI Afterburnber 2.10 i ono je pokazivalo 0MHz i za GPU i za Memoriju.

Ali onda sam instalirao AMD Catalyst 8.951.5 patch i podigao Afterburner i klokovao kartu normalno. Ostali su profili naravno.

Da li je to u redu???

Tiby čet 2.5.2013 18:56
dreadmoore kaže...

evo imam problem sa afterburnerom svaki put kad upalim pc ventilator od graficke radi na 50% i nakon duzeg vremena igranja ne ide iznad 50% onda ga morm rucno postavljati

Imaš li možda AMD Vision centar i AB u start upu??

Jesi napravio u AB onaj graf za temperature?

vrinho čet 2.5.2013 19:31
dreadmoore kaže...

Ma ok je oko 70-75°C a memorija graficke oko 80-85°C

AB pokazuje samo jednu temperaturu, ili je jedna ili je druga a ako je grafička s jednim ventom onda je u granicama normale ta temperatura sa 70-75 u loadu i više od 50% vrtnje ventilatora joj ni ne treba i tako je automatski složeno u AB-u. Ako ti hoćeš da ti se vrti više onda si složiš profil u postavkama AB-a, ali mislim da ti ne treba.