MasterG čet 22.9.2022 08:07
AmonZero kaže...

Izasao danas Jujutsu Kaisen 0

Ceko sam ga pun klinac i opravdao je ocekivanja.

 

Scene fantasticne i prica jako dobra.

Mappa vrhunski posao odradio.

Preporuka.

Ajme konačno! skidam odmah čim dođem doma!

 

btw ako netko hoće bacit pogled na Cyberpunk - edge runners...nije baš moj stil, ali je gledljivo.

MasterG pet 4.11.2022 18:17

preporuka za već dulje on-going anime "Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon" - tko nije neka baci pogled.

vidio sam ga i prije par godina, ali me nikako nije priovlačio iz nekog razloga. sad već dulje vrijeme nema nešto pošteno za gledati pa reko ajd da dam šansu.

zapravo iznenađujuće dobar anime iz moje perspektive...uopće mi nije jasno kako mi nije sjeo prije....sva sreća pa sad imam 3 sezone za gledat (još jednu, pošto sam dvije maznuo u tjedan dana)

cvaja997 pon 26.12.2022 20:13

The Eminence in Shadow  još jednom moram, al moram napisat, ako netko slučajno ne gleda. Ajme meni, kako je dobar anime. Čitao sam mangu i bojao sam se da će zaje*at, al anime je BOMBA!! Jako dobra ekranizacija. Doslovno 10/10 Čak mi je i filler epizoda, bila je jedna, bila dobra. Zabavna. Ni sam ne znam koliko puta sam pšogledao svaku epizodu. Manga pročitana, čitam web novel, autor sad ide na LIght Novel. Bit će 20 epizoda animea. Još jednom, bomba.

morbida uto 27.12.2022 01:23

Pozdrav , šta bi ste preporučili od anime filmova ? A ako znate nešto i od anime serija na netflixu preporučite (pogledao sam spriggan i vinland sagu) , također gledam i naruta i sada mi nije jasno , piše da su od 143 do 219 epizode filleri , da  li da to gledam ili ne ?

Fallen87 uto 27.12.2022 08:03

Na netflixu imaš Hunter x Hunter, meni osobno jedan od najboljih animea što sma gledao, definitivno se isplati. Dorohedoro je isto jako nice, odlican world building. Jojo ti je također super. Od ovih šora animea meni su i kengan ashura i baki, cak i ragnarok sjeli. Stigao je i berserk, ali to je cak bolje mangu citati ako ti se da jer ti ovo s netflixa pokriva samo golden arc mislim.

cvaja997 uto 27.12.2022 13:15

Tensei shitara slime datta ken, The Misfit of Demon King Academy, Tokyo revengers, Re:Zero serijal, Nanatsu no Taizai serijal (lošija animacija, jako dobra priča), Black clover (dugačko, lošija animacija, jako dobra priča), Jujutsu kaisen (krema animacija, jedino malo stil animacije nije po mom guštu, odlična priča), Mushoku tensei, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, Tower of God, God of highschool...

prorok uto 27.12.2022 14:04
serlok kaže...

Moze li preporuka? Tek sam poceo gledat anime.

 

Pogledao sam Vinland Saga, Fullmetal Alchemist Brotherhood i Attack on Titan.

Evo da nemaš samo jedan žanr kao ove preporuke iznad:

 

- sportski: Haikyuu, Ping Pong the Animation, One Outs (ok ovaj je više mind games)

- romantična komedija: ToraDora

- mecha: Tengen Toppa Gurren Lagann

- opuštajući: Aria the Animation, Barakamon

- triler/mystery: Death Note, Baccano, Paranoia Agent

- epski fight: Fate/Zero

- Cowboy Bebop

 

 

morbida kaže...

Pozdrav , šta bi ste preporučili od anime filmova ? A ako znate nešto i od anime serija na netflixu preporučite (pogledao sam spriggan i vinland sagu) , također gledam i naruta i sada mi nije jasno , piše da su od 143 do 219 epizode filleri , da  li da to gledam ili ne ?

 

Generalno se fileri ne isplate, pa ne moraš gledat.

 

od filmova: Nausicaa of the valley of the wind, Millennium Actress, Mononoke-hime, Liz and blue bird, Ghost in the shell, Perfect Blue, The night is short walk on girl, Aura

AmonZero čet 29.12.2022 09:36

https://www.imdb.com/title/tt13706018/

 

Ja sam prije mjesec dana slucajno naletio na neku reklamu za Spy x Family i reko meh koja glupost.

I onda vidio neki vidio di su bas izhvalili taj show.

 

Reko ajd idem vidit o cem se radi.

Moram priznat da me je full iznenadilo koliko je dobar anime. Animacije fantasticne (standarno za Wit studio), a radnja je bas wholesome, ono bas ti izmami osmijeh na lice.

Likovi su jako dobri i predobro su ih napisali jer je humor na jako visokoj razini.

Necu nist pricat o radnji da ne spojlam, al od mene velika preporuka. 

 

Ono cijelo vrijeme furam neke fantasy i ozbiljne anime-e i onda naletim na ovak nest sto me odusevi.

MasterG čet 29.12.2022 18:42

ajd baciti ću oko na Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute.

 

Mogu preporučiti Tensei Shitara Ken Deshita, solidan anime, tek jedna sezona, ništa ekstra ali definitivno gledljivo, općenito volim taj tip.

trenutno popunjavam rupe u vremenu na Netflixu sa Shaman king...a ono, ok je, nije baš da mi je najbolji anime ikad, ali zanimljivo je.

4ucker sub 31.12.2022 10:37

Darker Than Black - jedan od najboljih ikad, atmosfera, likovi, spontanost, nepredvidivost, misterija, soundtrack. Ima sve, ponekad nesto tek nejasno tokom rasplitanja radnje. 9/10

captain_soap_McTawish pon 2.1.2023 23:55

Zadnjih par dana sam napokon pročitao Chainsaw Man, do kraja prvog dijela (96. chapter, anime je završio s 38.), i to je baš bila divlja vožnja. Fujimoto nema milosti prema ičijim očekivanjima i ne preza držati čitatelje u zbunjenosti (koja se ne kraju razriješi). Nema puno chaptera i mali su i čitljivi, tako da se da brzo proći, a opet ostati fasciniram cijelom radnjom. Makima mi je definitivno u top 10 villiana.

 

S drgue strane za par dana pa polako kreće zimska sezona anima, a ja još polako završavam zaostatke iz ove. Zasada znam da ću sigurno pratiti drugu sezonu The Misfit of Demon King Academy, imam slabu točku na te treš animeove s reinkarniram op likom u magičnim školama i sa svojim haremom, a ovaj anime (tj. light novela po kojoj je napravljen) je uzeo sve moguće trope iz toga žanra i stavio ih na maksimum, toliko da se ne može sa sigurnoću reći je li to parodija. Famozni citat iz njega je: Did you really think that killing me would be enough to make me die?:
https://www.youtube.com/watch?v=2vm4mswfuXg

 

Bio je u proljetnoj sezoni anime s doslovno istom premisom (opisanom u naslovu): The Greatest Demon Lord Is Reborn as a Typical Nobody, ali MC nije apsolutni chad kao Anos Voldigoad iz gornjeg pa nije toliko upečatljiv.

 

Gemmy uto 3.1.2023 09:33

Ja isto obozavam trash isakai anime.

Anos je najaci protagonist.
Najbolje kada je u onoj areni stalno ubijao i ressurectao onog bahatog plemica haha.

Ili prvu curu dopelje doma a mama kaze vida moj mali vodi cure doma a ima samo 6 meseci da je rodjen.

Mr.Inferno sri 4.1.2023 19:29

Upravo se sjetih, mogu preporučiti i Edens Zero. Ostao mi je u sjećanju kao prilično zanimljiv, dobra priča, humor animacije i element misterije koji te drži napetim + s tim da 2 sezona je potvrđena proljeće 2023 sada.

 

Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! upravo odgledao 14tu epizodu. Zadovoljan. Da ne spojlam išta prilično lijepo napravljen anime sa OP likom.

 

Claymore upravo krećem, malo u drugi svijet fantazije pa ćemo vidjeti.

MasterG sub 14.1.2023 20:23

mene također izenadio Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!...baš je zabavan za pogledati.

OP lik ali kao skriva se...i ima po meni stvarno dobrto implementirani humor.

 

The Greatest Demon Lord Is Reborn as a Typical Nobody - meni također odličan, volim taj tip animea

The Misfit of Demon King Academy - također odličan(zapravo vrlo sličan gornjem)

 

Gemmy  - pišao sam na tu scenu, to je prva epizoda ako se dobro sjećam 

 

vidim da tu hvale ovaj Eden Zero, pa ću probati bacit oko.

 

mogu preporučiti Reincarnated as a Sword - solidan OP anime

i novi (dolsovno tek jedan epizoda) The Iceblade Sorcerer Shall Rule the World - dovoljna mi je bila da vidim da će mi se dopasti