Fero sri 5.2.2020 13:41

Dragi forumaši Bug.Hr !!!

 

Tema Afrobeats i Dancehall muzika i varijacije Afričke muzike!

 

Ja sam veliki fan ovih žanrova muzike i želio bih onima koji nisu slušali ili gledali video spotove muzičkih izvođaća iz Afričkih zemalja (Nigerije, Gane...), UK i USA predstaviti ovu vrstu muzike koja ima specifični utjecaj na slušatelje ovakove muzike.

Ukoliko se ova tema odobri od strane moderatora Bug.Hr moći ćete uživati u izvrsnim zvukovima Afrobeatsa i Afro-Dancehall, Dancehall, te mix stilove Afričke muzike sa nekim od svijetski poznatih izvođaća, a gdje ću postati linkove njihove muzike ( YouTube, Deezer, SoundCloud...).

 

Isto tako molim sve koji će učestvovati ili stavljati linkove neka budu pažljivi da gađaju sadržaj ove teme. 

 

Neke od osnovnih molbi od moje strane :

 

1. Molim Vas puni respekt za članove ove teme i isto tako vas molim bez bilo kakvih uvredljivih komentara o izvođaćima i drugima.

2. Lijepi i pohvalni komentari su dobrodošli.

3. Sve sto nije prikladno i nije vezano za muzičku temu ne stavljajte

4. Poslušajte, pogledajte i uživajte

 

Hvala i nadam se da ćemo uživati u zvukovima i videima ove muzike !

 

Fero sub 8.2.2020 22:44

Moj dragi prijatelj Silvastone AfroHipHop & Afrobeats muzičar i muzički producent , Internacionalna karijera, baziran na Afričku, US i UK muzičku scenu! Odazvati će se i na pozive Hrvatskih muzičkih klubova ili na nekom od festivala. 

 

 

SILVASTONE - "Billa Bad Man" (Official Music Video) : https://youtu.be/NjCMWAMA67E

Fero uto 11.2.2020 20:05

 

Grammy nominiran muzičar Burnaboy iz Nigerije, orginalna muzička zvijezda predstavlja zvukove Afrobeats-a, Afričkog Dancehall-a, AfroFunk-a i AfroJazz-a svojim specifićnim i autententićnim miksevima Afričkih folklornih zvukova.

 

Veliki utjecaj na ovakove Afrobeat zvukove ima muzička ikone i cijenjeni muzičar diljem svijeta, gospodin Fela Kuti iz Nigerije. 

 

Muzičar koji svojim muzičkim agažmanom opisuje socijalna pitanja u društvu. Tako ovaj video u nekim scenama istinski prikazuje stvaran život i situaciju koja se svakodnevno događa zbog x razloga.

 

Zlatan ft. Burna Boy - Killin Dem (Official Music Video) OnASpaceship : https://youtu.be/_EfSs6-Pxx8

Fero uto 11.2.2020 20:24

Nigerian Juju sub-žanr sa fuzijom Afričkog Pop-a !

 

Izuzetan muzičar iz Nigerije, neobičnog povezivanja različitih muzičkih stilova i zvukova, a koji ostavljaju slušatelje u dubokim osjećajima i razmišljanjima za svakga na drugačiji način. 

 

WurlD - Contagious : https://youtu.be/LadAAcZNVn0

Fero sri 12.2.2020 22:16

Izuzetno ugodnog glasa pjevačica rođena u Gani, nalazi sa u jednoj od Europskih zemalja!

Afropop, Afrobeats i HighLife muzički pravci sa kojima gradi uspiješnu daljnju karijeru. 

 

 

Celebrity Nicki Minaj izjavila da bih voljela ostvariti suradnju sa ovom pjevačicom.

 

Nana Fofie - Leg Over Mashup : https://youtu.be/jtFbi4wnk6o

Fero čet 13.2.2020 13:04

Draga prijateljica Lisa Viola, muzički umjetnik koja koristi žanrove Afričke i Dancehall-a muzike, rođena u Angoli, karijeru počela ostvarivati u Australiji gdje je kao dijete sa roditeljima doselila zbog ratnih zbivanja.

 

Zavidna muzička karijera, veliki utjecaj na njezinu muzički stil ima također AfroBeats, AfričkiPop i CaribbeanMusic žanr. 

 

Lisa Viola "My Way" https://youtu.be/wqvshtRiWt0

Fero sub 15.2.2020 20:53

Zahvaljujem svima koji su navratili na temu i pogledali ili poslušali koji od videa, ali i onima koji će navratiti samo da vide o ćemu je tema! 

Hvala i želim puno lijepih trenutaka u vašim životima , pa makar i na trenutke jer svima nama to treba.

 

Temu ću ažurirati sa novim i dobrim Afrobeats , Dancehall muzikom ali i povezanim ( spajanju i miješanju slićnih) u stilovima ovih žanrova ili varijacija.

Fero pon 24.2.2020 13:02

Jedan od nekolicine najboljih muzičara Afrobeatsa, Nigerija, uspješne muzičke suradnje s svijetski popularnim muzičarima kao što je i sam (Rita Ora, Major Lazer , Yemi Alade ...).

 

Pomaže drugim muzičarima da ostvare muzičku karijeru (pokrenuo platformu EmPawa putem koje financira muzičare za snimanje pjesama u studijima, financiranje video spotova, promociju za muzičare koji to ne mogu financirati.

 

Mr Eazi - Kpalanga (Official Video) : https://youtu.be/MHHCX_Y1blM

Fero uto 25.2.2020 11:11

Demi Grace (pravo ime Grace Abidemi Ayorinde), muzičar, plesač i model porijeklom iz Nigerije, muzičku i modnu karijeru gradi u US. Nastupala na SuperBowl-u kao plesna pratnja uz Super Zvijezdu Beyonce, snimila reklamu za Pantene proizvod, nastupa na poznatim festivalima u US.

Njezin muzički pravac je mix Afro Dance, Reggae, Afrobeats... potpisala ugovor sa velikom muzičkom izdavačkom kućom "UMG".

 

Demi Grace "Just Friends" : https://youtu.be/8eFhmpoi5_w

Fero uto 25.2.2020 12:57

Fuse ODG pionir Afrobeats i Dancehall muzike rođen u Gani, Mugeez muzičar također dolazi iz Gane. Ne treba puno govoriti o ovim muzičkim veličinama jer su ostvarili uspiješnu muzičku karijeru. Puno međunarodnih suradnji u stilu Afrobetsa, Dancehall-a. od Afrike, UK , US do Jamaica.

 

 

Fuse ODG ft. Ed Sheeran & Mugeez - Boa Me (Official Music Video) : https://youtu.be/vtIFDniOWjY