Nuclear_Phoenix uto 22.9.2020 09:16

HT daje prijemnik za 189 kn jednokratno, 2 godine garancije i besplatan EvoTV 90 dana. Nakon 90 dana EvoTV se gasi ali i dalje možete na tom prijemniku gledati ove "normalne" kanale. Nema pretplate, nema nikakvih muljaža - prijemnik se plaća jednokratno po pouzeću i vaš je. Kasnije ako se nekome svidi može ugovoriti EvoTV. Ako netko želi naručiti, javite se na PP.

Marko :D uto 22.9.2020 10:22

Ako si isprobao različite prijemnike i problem je kod svih prisutan, onda ne bih rekao da je do prijemnika nego prije do ŠCART-a ili televizora. U svakom slučaju, ako televizor nema HDMI priključak, vrijeme je za zamijenu.

SHELBY_09 uto 22.9.2020 12:37

Je li itko zna je li ovakav kit (LINK) podržava HEVC za TV signal? Pitao sam sellera, al imam osjećaj da on misli na USB multimedai HEVC podršku, što kao ovaj chip podržava. Nigdje na netu ne mogu naći točnu informaciju, a ne kupuje mi se bezveze...

MrBlc uto 22.9.2020 12:52
initua kaže...
Sa SCART kabelom.

Može biti problem:

- u SCART kabelu (ako je spojen samo lijevi kanal, zvuk je mono)

- u postavkama TV-a (nema automatsku detekciju mono/stereo na SCART konektoru, već treba kroz izbornik odabrati)

- u samom TV-u (na SCART ulazu nema stereo)

- u postavkama samog prijemnika ili u samom prijemniku (na SCART izlazu ne daje stereo uopće ili dok se ne uključi u izborniku - malo vjerojatno osim ako su svi isprobani rađeni s istim chipsetom)

Nuclear_Phoenix uto 22.9.2020 13:37

Nisam 100% siguran ali prema ovom što su mi rekli, Strong 8550 ili neki sličan iz redovne EvoTV ponude.

 

Definitivno ne treba očekivati čuda ali za 190kn imaš 2 godine garancije u RH. Ima i jeftinijih, da ali nijedan od njih ne može vrtiti EvoTV ako se netko odluči zadržati i tu uslugu...

SHELBY_09 uto 22.9.2020 14:07
najdix kaže...
Stavio sam ja takav jedan na full hd lcd panel, jer je otišla glavna matična. Ne lovi dvb-t2 hevc. Slovenske hd sa mpeg4 lovi, čini mi se. Ali hevc 265 definitivno ne lovi.

 Šteta! Bila bi stvarno super stvar, ovako ću ga pretvorit u monitor...

juraj8 uto 22.9.2020 19:14

Imao sam taj slučaj sa Samsung tv i snimanjem na usb, nije bilo moguće gledati ni na drugom Samsung televizoru. Po stranim forumima sam naletio da jednstavno kodira laički rečeno poput "enigme" radi autorskih prava i piratluka, što se snimi na tom televizoru, može se gledati samo na tom tv-u.

Flagship čet 24.9.2020 21:58
Ag008 kaže...

na webu im je 189kn isto prijamnik

https://moj.evotv.hr/#/

 

dok verzija s hbbtv košta 300kn, nigdje ne piše 3 mjeseca već 30 dana

 

U Ht-u odnosno t-centrima ovaj bez hbbtv košta isto 189kn ali ima 90 dana evotv. Nemaju ovaj bolji model (u ovoj akciji 90 dana) INTEK HD-T52IR HBBtv a da li će imat to se ne zna. Još se nitko ovdje nije javio tko je kupio bilo koji od ova dva pa da veli koju:)

 

Inače na evotv webshopu je popust 20% pa model s hbb ispada 239kn ali bez 90 dana evotv-a. Ak ti je važan hbbtv onda ovih dodatnih 60 dana evotv-a nije neki presudan faktor. Ionak nakon tog vremena ostane ti receiver koji će bit funkcionalniji u odnosu na ovaj bez hbb a razlika u cijeni je 50kn.

Marko :D pet 25.9.2020 09:30
Lil Dice kaže...

Da li se s tim receiverom poslije tih 30 dana mogu gledati ovi njihovi besplatni programi? Ako da, to je onda super za 189 kn.

  

 

Malo mi je glupo što su ti kanali besplatni, ali opet kodirani tako da se ne mogu gledati bez evotv uređaja. 

myroman pet 25.9.2020 10:33
Flagship kaže...
Ag008 kaže...

na webu im je 189kn isto prijamnik

https://moj.evotv.hr/#/

 

dok verzija s hbbtv košta 300kn, nigdje ne piše 3 mjeseca već 30 dana

 

U Ht-u odnosno t-centrima ovaj bez hbbtv košta isto 189kn ali ima 90 dana evotv. Nemaju ovaj bolji model (u ovoj akciji 90 dana) INTEK HD-T52IR HBBtv a da li će imat to se ne zna. Još se nitko ovdje nije javio tko je kupio bilo koji od ova dva pa da veli koju:)

 

Inače na evotv webshopu je popust 20% pa model s hbb ispada 239kn ali bez 90 dana evotv-a. Ak ti je važan hbbtv onda ovih dodatnih 60 dana evotv-a nije neki presudan faktor. Ionak nakon tog vremena ostane ti receiver koji će bit funkcionalniji u odnosu na ovaj bez hbb a razlika u cijeni je 50kn.

 Na evo tv stranicama:

https://moj.evotv.hr/#/uredaji/evotv-startpaket-uz-prijamnik-intd-hd-t52ir

spominje se samo 30 dana besplatnog evotv-a. Kako se dolazi do ovih 90 dana koji se spominju?

Naime, prodajni predstavnik me ne zove pa pokušavam preko weba si to naručiti.

Flagship pet 25.9.2020 13:30

Nema potrebe za kompliciranje, jednostavno se ode do prvog T-centra i zatraži taj Intek evotv receiver. Cijena je 189kn i u to je uključeno 90 dana evotv. Nakon 30 dana ponovno se aktivira dodatnih 60 i to je to.

 

Napomena da je to model bez HBBtv pa svi koji traže taj model jedino što mogu je naručit prek evotv webshopa ali cijena je 299kn minus popust koji daju trenutačno i nema 90 dana nego 30 dana usluge. Tak je bilo do jučer, ne znam da li danas ima nekih dodatnih promjena u T-centrima, webshopovima i svemu ostalom. Možda i phoenix ima koje nove info:)

 

 

ihush pet 25.9.2020 13:42

-tcom/evotv.. info-support katastrofalan, tj jučer uzet jedan uređaj (najgore zaboravio sam uopće pogledati oznaku-model..) mali, kutijica + dodatni usb senzor, scart-hdmi+antena, ništa više, cca 180kn (ofrlje).. no tog modela nema u ponudi, tražim, nema.. ni riječi, ni popisa. To je jedini uređaj koji je jučer bio dostupan za kupnju u lokalnoj pošti tj poznanica je kupila ono što su imali i zato znam.

-sve radi, od paljenja-automatika, jezik, jamstvo.. baš nikakav problem ako je antena ispravna (lovi..) no nisam provjeravao ostale mogućnosti.

-na stranicama tcoma/evotv se može pronaći npr strong 8550.. ali ne i taj novi-kutijica (cca kutija cigareta, pola uobičajene dimenzije). Meni zanimljiv upravo zbog senzora (tj ponekad potreba spojiti na pc-monitir i zato mi je senzor zanimljiv tj ne ovisi o položaju-daljniski IR signal.. + ima mogućnost vješanja.. tj upravo zato želim za monitor i logično sam očekivao da ću kasnije online pronaći podatke, no nema ništa. (a ići u poštu samo pitati za model mi je također blesavo, čekati red..)..

 

-a sad problem koji nije problem, nego možda nejasnoća, tj gledanje zaključanih (ne FTA, komercijalnih-kodiranih) kanala, označeni prefiksom $.. =nema. Tj po reklami svaki kupac ima mogućnost, no to je očigledno povezano s barem probnom aktivacijom usluge, tj start paket i sl... tj dok to kupac ne napravi s evotvom nema dekodiranja ni probnog-free-demo perioda neovisno o 30-90 dana.. i logika, tek kad se u njihovoj bazi korisnika aktivira id-uređaja tad taj uređaj može dekodirati, ne samom kupnjom (što se nigdje ne navodi, tj sve reklame u vezi tog su za one koji uzmu tv uslugu, ne sam uređaj).. a uređaj je ok, svakao bolji izor nego nešto po trgovinama u rangu 150kn (jamstvo 2 god + mogućnost evotv) tj dovoljno jeftin da se uzme i kad se ne koristi evotv paket-buketi.

 

-tj kad krenete tražiti uređaje, cjene, popis-ponudu, tad tog nema ili je npr od 2019te.. (i to ne kao dio strnaice nego pdf,  modeli koji se mogu naći npr na update stranici, ali nema tog 'male-kutijice..').. baš ništa ne navode o samoj kupnji, tj ono što je poznanica napravila jučer, došla i kupila dostupan uređaj na šalteru pošte (koji odrađuje evotv..).. bez ugovorne, bez buketa, bez ikakvog osobnog podatka tj kao da ste kupili bilo koju drugu robu na šalteru.. a nema baš ništa o tom modelu pa ni cijene, tj jedino se spominje cijena 199 i cijene buketa u dijelu koji se odnosni na one koji žele koristiti evotv usluge-bukete, kao start.. a kao dodatno izbor dvbt-kutija ili ci-modul + izbor buketa, dodatni prijemnik, hbo-cinema itd..

 

edit: .. evo našao noviji

-cjenik uređaja 2020.04.. tj prije sniženja (s cca 400 na cca ispod 200kn, tj sad su svi u tom rasponu od 180-199kn.. recimo da su prepolovili cijene, ali nije neka 'akcija' ili popust nego obična cijena od 7mog mj..)

 

tj kako je moguće da od 7mog mjeseca kad počinju s tom promjenom-ponudom, nema npr cjenika ili barem popisa, nema ni update-supporta firmwarea, nema ništa a uređaj se prodaje (i nema izbora na šalteru jer je jedini kojeg imaju) dok se online ne može baš ništa pronaći, tj jedino ostaje tel-agent pa razgovorom to možda otkriti..

-no to me ne zanima, tj želim izbor, teh.podatke i to ne nešto što mi tko zna koja osoba sugerira-gura nego ono što izaberem, po svojim potrebama-kriteriju.. npr ima li uređaj s utorom za ci-modul? .. kao i cjenik pa da vidim koliko se isplati platiti više i najvažnije zašto, tj ova kutijica mi je zanimljiva zbog senzora za daljinski.. mogu otići u poštu i kupiti, no ako postoji 'jači', želim to vidjeti, izabrati.. a tog nema, nema ništa na webu, nema ni pdf-a-cjenika.. što je tek 'nemoguće' jer neki cjenik negdje mora postojati tj ne prodaje 'šalteruša' nešto s placa tj to je dio evotva.. i netko je negdje ukucao cjenu u 'kasu' (bazu), dok za taj uređaj nema baš ništa na stranicama gdje se biraju buketi..

-nakon tog, moguć problem npr s aktivaciom tj ako osoba želi evotv kanale, kako aktivirati, jer to ne može 'šalteruša' u pošti (nema pristup-ovlasti) nego to radi recimo operater-agent tj ako on to radi radi po nekim uputama, pravlniku, cjeniku i mora postojati protokol kako će on taj id-uređaja uvesti u bazu tj omogućiti dekodiranje. To inače ide automatikom kad se kupuje klasičan evotv paket, tj barkod uređaja na računu je taj koji sve potrebno ubaci u bazu i dalje automatika aktivira.. no nemaju 'špranjcu' po kojoj će dodati neki kompatibilan uređaj kojeg korisnik posjeduje, mada je kupljen na šalteru pod evotv tj upravo zato sam posalo poznanicu da to kupi u pošti, ne u nekoj drugoj trgovini kao npr vivax-quadro i ostale fta uređaje jer je cijena ok i posotoji mogućnost korištenja-praćenja-dekodiranja evotv kanala koje fta nemaju.

-imam 'normalan' dvbt2-evo prijemnik, imam karticu, oboje normalno radi, jednako radi i ova nova mala kutijica, osim što kanal s $-dollarom ne dekodira dok se ne ugovori usluga.. a kako to misle? -ne znaju, nitko, ni internet, .. tj da sad odem u poštu i kupim tu kutiju, nema dekodiranja 30 dana koji se spominju (što je i logično, jer uređaj nije u bazi-id..) no tako reklama sugerira, da svi evotv uređaji to uključuju startno (što ima smisla jer time se reklamiraju, realno s nula troška i tako povećaju šansu da kupac ipak želi-plati bukete + to je zapravo i najidealniji-najpošteniji način jer ako nekome tako date 30 dana sve free, može izabrati, tj može zaključiti koji buket mu je važniji tj što želi..). Da tako rade svi uređaji, tad bi to dekodirao i ovaj 'kutijica'.. no pošto nikakvog osobnog podatka prilikom kupnje nema, tako nema ni npr mogućnosti ispostavljanja računa, tj očigledno da se id nije ubacio u bazu uređaja nego da to ide samo po osnovi aktivacije paketa-usluge, ne same prodaje uređaja.. a prie su imali problem da im to jednostavno nije ni predviđeno u aplikaciji kojom to rade (baza, operater-admin..) tj praktički uopće nemaju mogućnost da korisnik osim kupnjom i time aktivacijom koristi evotv usluge, jer id nije u bazi a do tad nema dekodiranja.. tj ako sad zovem operatera, sve što mu je potrebno je pročitati id (podaci soft verzije) ili npr broj računa kupljenog uređaja koji jednako mora biti neki podatak kojim se može doći do sn-id uređaja npr po osnovi jamstva..

 

-tj sve to i dalje pokazuje koliko se ne snalaze u tome, prije pošta, sad tcom, tj jednostavno u startu nije predviđeno sve to i nema mogućnosti, kao kuća bez vrata.. tj ili je startni-paket ili je kutija koja nije u njihovoj bazi i time nema mogućnost dekodiranja. Ne predviđaju mogućnost da korisnik bez kupnje uređaja aktivira evotv. tj samo taj kupac koji traži evotv pakete će dobiti probnih 30 dana tj neće dobiti ništa jer on traži uslugu tj da to dobije bez usluge tad bi nešto dobio ovako je već postao ugovorni korisnik dok je nešto free ili sniženje stvar same cjene-promocije i sl. tj pogodnost.. koja može biti npr umjesto plaćanja jednokratno za kupnju uređaja najam ili popust, može biti svi buketi (3mj..) itd.. i zato se miješa 30-90 dana koji se spominju, tj nitko ništa ne zna, dok konkretan cjenik ne postoji, nema nakon 4 mj.. nema od 7mog, nema s tim uređajem koji mi je jučer bio u rukama i kojeg bi sad kupio ili neki drugi-jači-nešto .. no želim izbor ako posotji, želim info što mogu, što se nudi.. a tog nema.

-nikakve pormjene (na bolje) u odnosu na prije, tj ono što vidite na evotv stranici je nedovoljno.

-pošto sam korisnik od početka, znam sve 'dječje' bolesti, kad se traži dodatni prijemnik ili bilo koja promjena, pogotovo staro-za-novo (dvbt-1, na dvbt2-hevc..) jer jednostavno nemaju za to predviđen protokol, mogućnost u app-bazi i tad kemijaju s paljenjem-gašejem stare-nove usluge kao da ste novi korisnik i sl. tj kao da tad dođete na šalter i uzmete paket, jer drugi način nemaju, nije predviđeno, kuća bez vrata koja morate ištemati .. jer je to netko zaboravio pripremiti.

-uzet ću taj uređaj, čak ako sutra vidim neki bolji, neki fičer koji želim npr ci-utor jer tad mogu izvaditi iz tv.. no jednostavno ne mogu pronaći što se nudi, nema svježeg popisa, nema cjenika.. a mora ga biti jer nekako se ipak prodaju, tj samo su zaboravili to objaviti pa makar kao pdf ako već ne na stranicama evotv gdje to treba biti odnosno neki normalan webshop gdje se to može kao što se može za mobitel ili bilo koju drugu uslugu ne samo telekoma..

 

edit: .. ispravak, tj sad postoji opcija 'postojeći uređaj' tj upravo kako se taj id-broj može unjeti-aktivirati, no nema izbora uređaja tj ili dvbt2-kutija-prijemnik ili ci modul-dekoder uz kombinacije ugovor-pretplata-jednokratno i sl. no nema izbora uređaja i time ako želim neku kutiju moram je zasebno kupiti i teoretski tad unjeti u ove podatke dok to ista stranica ne nudi (kao ni ostale potrbne podatke o ponudi uređaja i cijenama-mogućnostima).

-pazite, ako ste već postojeći korsnik tad vam za novi ugovor recimo neovisno o paketu, jednostavno do sad nisu dozvoljavali kupnju tj ili druga osoba-oib ili dodatni uređaj-paket, ne dva odvojena paketa na jednu osobu, što je također bezvezarija, kao da ne možete kupiti dva auta, stana, tva.. i kao da ne može biti dva računa odvojena, s drugim izborom buketa, jer mogu tj samo zbog 'jednokratnog' popusta za kupnju su to ograničavali i vezali uz oib.. no ovo su normalne cijene, ne neki paket-poklon i sl. tj i da je tako opet nema razloga da osoba ostvari popust dodatnom kupnjom paketa.

-- a to što posotji opcija, treba provjeriti kako radi, tj radi li, tj mogu li sad kupiti kutiju, kliknuti i aktivirati ili ne.. po dosadašnjem iskustvu, ne. No eto, sad je bar ta rubrika tu, postoje 'vrata' :)

ihush pet 25.9.2020 14:28
Flagship kaže...

@ihush, bolje da si otišao u t-centar pa kupio ovaj Intek za 189kn. Dobio bi 90 dana evotv i kasnije ti ostane T2 HEVC receiver:) U poštama imaju stare robe pa bi bilo prikadnije kad bi se zvali muzejski odjel HP

 

btw, novi cjenik je već vani par dana odnosno od 21.9.2020

 

https://www.evotv.hr/datastore/filestore/44/CjenikUredaja_od_21.9.2020.pdf

 -hvala za cjenik.. no wtf je cjenik do kojeg ne možeš doći googlajući ili na njihovoj web stranici.. nešto tajno?

+ na tom cjeniku jednostavno nema tog uređaja 'kutijice'.. mali s prednjim usb za senzor na žici cca 50cm. Imaju npr strong 8550, intd.. ali ne tu 'kutijicu', koja je u pošti jedina dostupna fizički.