23032013a sub 6.6.2015 20:04

Bok forumaši :)

Novi na forumu, ne vidjeh temu "predstavite se" i slično, pa da odmah udarim sa pitanjem.

 

Prošle godine preselih u Kanadu, i tako uzeh TV skupa sa internetom a kad ono mila majko, koje razočaranje.

Kao prvo, ponuda programa nikakva, sve živo se treba nadoplatit, i ako želite solidan set programa tv pretplata uredno premašuje 100 CAD.

Reklame, ma hrvatska je blažena po pitanju reklama, neki dan sam gledao Lord of the Rings, ovdje taj film traje cca 5 sati. Doslovno ubijaju sa reklamama.

 

Već neko vrijemepikiram kupiti nekakav android tv box, ali u navali kojekakvih proizvođača, nemam ni najblažu predodžbu o tome što bih trebao uzeti.

Budžetom sam ograničen na ajmo reći 200CAD, no ako bi se isplatilo dati koji dolar više, mogu se rastegnuti.

Ono što je mandatorno je da uređaj dobro radi preko wi-fi veze (imam 50 mBit pa sa brzinom nebi trebalo biti problema), da ima utor za klasični kabel, barem 2 usb utora da mogu prištekati miš i tipkvnicu, te da podržava instalaciju programa sa google play-a bez da ga moram prethodno rootati i gubiti 2 dana samo da ga natjeram da radi kako treba sa Kodi-jem i Popcorn Time-om.

 

Gledao sam one MYGICA 1800E, onda neke mini neo x8 i slično, ali ja stvarno neznam što bih uzeo od svega toga a da mi ne zadaje glavobolje i da nemoram stalno prčkati po njemu.

 

Radim po 12-15 sati svaki dan i jednsotavno nemam vremena čačkati još i po tome.

 

Eto pa hvala unaprijed svima na odgovorima :)

mmatic123 pon 8.6.2015 09:17

Preporučam Minix, svesrdno. Odličan uređaj sa fantastičnom podrškom. Ja ga imam već godinu i pol.

Nedavno ga promijenio i kupio drugi, ovaj:

 

http://www.geekbuying.com/item/MINIX-NEO-X8-PLUS-XBMC-4K-TV-BOX-Amlogic-S802-2G-RAM-16G-ROM-Android-4-4-2-4G-5-0G-WIFI-Bluetoorh-4-0---Black-340834.html

 

Ima i dva jača modela.

 

Pogledati na njihovim stranicama http://www.minix.com.hk/ ili na http://www.geekbuying.com/ koji su njihovi ovlašteni

dealer-i.

23032013a sub 13.6.2015 12:49

U međuvremenu mi stigao Mygica ATV1800E, odlučih se za njega jer vidjeh po netu odlične preporuke.

E sad, kako sam u međuvremnu odselio na drugi kontinent, tako bih volio i pogledat našu telku ponekad. To je u biti i prvi razlog zašto sam kupio uređaj.

No problem je naći m3u listu  koja će raditi. Pokušao sam sa bbts, no lista za HR je stara i ne radi niti jedan program. Našao sam na par mjesta linkove za liste, niti jedna lista ne radi.

Da li itko zna način kako streamati prek neta HR programe, odnosno kako preko Androida streamat na telku? Ako zna, molim ga za pomoć, jer ovo me već izluđuje...

McFly333 pon 29.6.2015 18:24

Kupio nekakav jeftinjak na njušci za 250 kn UG 802 te stavio novi rom od Minix G4 stick ( dualcore , 1Gb ram ,8 Gb storage ,WiFi,Mali 400 MP 4-4 jezgre Gpu). Mislim da od toga nema jeftinije ako se misliš koristiti za filmiće i igrice.Čak radi i Gamepad.

Naravno rom možeš staviti samo ako ga fizički otvotiš.Imaš na netu hrpu uputa.

Hans čet 6.8.2015 23:11

Evo da se i ja uključim. Zadnjih dva tjedna pokušavam se odlučiti koji android tv box kupiti i iskreno nisam previše pametan. Box bi mi služio prvenstveno za gledanje filmova i serija ali bi i ponekad igrao. Prvi izbor mi je bio Nvidia Shield Tv. Ali problem je da ga se ne može nabaviti u europi (kod nas dolazi,navodno na jesen) i cijena mu je 200$ za verziju sa 16GB. Gledao sam i neke druge, jeftinije opcije i jedna mi je zapela za oko. Prvo cijenom, drugom specifikacijama. Uređaj je Tronsmart Orion R68. 

 

Tronsmart Orion R68

 

POPUST 15$:  Promo Kupon

 

Cijena mu je dosta povoljna s obzirom na specifikacije. Ima li ko kakvo mišljenje/iskustva o ovom android tv box-u? Da li kupiti nešto ovakvo ili čekati izlazak Nvidia Shield tv kod nas???

LucasBarry sub 19.9.2015 02:22
Hans says ...

Here it is and I turn. The last two weeks trying to decide who the Android TV box to buy and honestly I'm not too clever. Box would serve primarily for watching movies and series but would sometimes played. The first choice was my Nvidia Shield TV. But the problem is that it can not be purchased in Europe (coming with us, supposedly in the fall) and the price is $ 200 for the 16GB version. I looked at some other, cheaper options and one caught my eye. First price, other specifications. The device is Tronsmart Orion R68. 

 

Tronsmart Orion R68

 

DISCOUNT 15 $:  Promo Coupon

 

The price is quite reasonable considering the specifications. Does anyone any opinion / experience on the Android TV box? Whether you buy something like this, or to wait for the release of Nvidia Shield tv with us ???

 

hvala na djeljenju

Dalthor uto 13.10.2015 15:59
Penzo kaže...

Pozdrav!

 

Molim samo za preporuku koji webshop dostavlja Android tv boxove iz EU skladista u RH? Geekbuying, Tinydeal i Gearbest to ne rade koliko mi se cini

 Pa rade Geekbuying i gearbest ali je ponuda ograničena i malo je viša cijena, ali s obzirom da sigurno zaobilazis carinu i PDV cak i jeftinije mozda ispadne.

Gearbest EU warehouse http://www.gearbest.com/m-promotion-active-152.htm?gclid=CjwKEAjw1_KwBRDEz_WvncL4jGwSJAAEym0dxUj2mMGe1LtvaskcddStJo-bgpWNIw3YSy3tlY48CxoCxC3w_wcB

 

 EDIT: baš sam išao provjeriti da naručim i ja jedan, ali nažalost ne dostavljaju u Hrvatsku iz EU warehousea... stvarno čudno

kiki_b pon 14.12.2015 16:31

Tek sam krenuo s istrazivanjem tih Android TV Boxova, pa eto molim ako ima nekog da u kratkim crtama objasni sto zapravo sve takav Box mi moze ponuditi?

Koliko vidim ti boxovi idu u kombinacijama sa Kodi, pa se dobije mogucnost odmah gledanja serija, filmova, youtubea, prognoze...itd. To mi toliko i nije bitno, jer lako si skinem preko kompa film/seriju i pustim preko usb/hard diska.

Vise me interesira da ima dobru:

-multimedijsku podrsku, da cita sve video formate, pa i ukljucujuci x265,

-kao i OK titlove, da nije neki sitan prikaz

 

Dalje me interesira, kako je kod njih izvedeno surfanje netom? Da li se moze jednostavno provjeriti email, youtube, dnevne novosti, google maps... itd?

Vidim da se spominje ovdje neka playlista kanala 6eura mjesecno, na koji to nacin funkcionira i koliko je to pouzdano u smislu, kvalitete slike, dostupnosti...?

Također sam naisao da preko tog Kodia ima mogucnost i live tv, koliko je to stabilno, te ima li ponude dobrih kanala?

 

Ono sto mi je dalje zapelo za oko, jest, Wetek play, jer vidim da ima u kobinaciji sa T2/S2 tunerom, ima li jos ista u ponudu osim njega ili jos nema velike ponude da proizvode i sa tunerima na trzistu?

Zahvaljujem :)

Bsq pon 11.1.2016 11:28

Ovako, interesiram se već neko vrijeme za kupnju tv box, pogledao i pročitao sam dosta recenzija i na kraju nekako došao do 2 uređaja. Kriterij mi je bio da je do 100 eura, prvenstveno za Kodi i IPTV koji bi uzeo na pretplatu. Opcija za CS (satelita) mi nije bitna jer mislim da sa IPTVom dobivam dovoljno programa za moje potrebe. Igranje također mi nije toliko bitno, ali bilo bi lijepo da se moze i to, važnije mi je da radi fluidno i da traje koju godinu bez problema...

Prva opcija mi je WeTek play za 66-85 eura na Geekbuyingu, pa sad koji od 3 uzeti i dali uopće uzeti s Geeka ili ići direktno sa stranice proizvođača na kojoj je cca 30ak eura skuplje. (BTW razlika između WeTek playa, corea i OpenELEC?)
http://www.geekbuying.com/item/WETEK...-0-355093.html

I druga opcija MX IV za 75 eura, koji je ima dobre recenzije, ali ga se više skoro ne može nabaviti u EU, odnosno može iz Španjolske ali preko Aliexpressa. Sad da li se dobro prodaje ili je došlo do nekih problema pa su ga povukli ili je nešto treće?
http://www.aliexpress.com/store/prod...406549785.html

Ili neka 3 opcija koja mi je možda promaknula?
Unaprijed hvala!

dziga ned 7.2.2016 14:49

Bok decki

molim vas za jednu pomoc,znam da cu je ovdje pronaci,uzeo android box mad catz mojo,pa bih uz vasu pomoc probao zamjeniti postojeci 4.2.2 softver,za novi lolipop 5.0.1,moze li mala pomoc kako to odraditi,nasao sam nesto po forumima i yootube,ali konkretno volio bih kad bi neko nas nesto znao o ovome mad catz moju,pa da mi pomogne,nema bez nasih strucnjaka nista

 

 

Rookie2010 sub 20.2.2016 12:32

Prastari panasonicov dvd snimač/player konačno izdahnuo. Sada svi kupuju android tv box... Ima zaista mnogo modela, pa se ne mogu odlučiti. Imam ugovor sa Bnet-om i do sada se njihov signal mogao uredno snimati i naknadno reproducirati. Želio bih tako nastaviti. Zahvaljujem na svakoj preporuci da pomogne u izboru uređaja.

chaselol uto 5.4.2016 15:18

Malo da ozivim ovu temu,

 

valja li ovo cemu?
Mislim ne ocekujem previse, cisto da mogu pustati filmove vikendom i to je to, ne bih prelazio na smart jer imam odlican TV a mrzi me preko usb non stop, ovako je jednostavnije

Luka123 sri 6.4.2016 06:14

ja sam minix x8 uzeo u linksa 1099kn, lik iz cipoteke kad sam ga pitao posto nije imao na lageru x8 da odem u linksa i kupim njega ili slicno.

Bitno je da ima Rama 2GB, gpu i cpu quadcore. X8 je cudo na njega jos spojio bezicnu tipk. I misa. Ima instaliran vec XMBC samo addonse staviti i vozi. Reprodukcija 1080p nije se niti oznojio. Tako da moja preporuka tko uzima neka x8 uzme.

Dr. Vicko ned 5.6.2016 20:33

I ja se vec duze vrijeme neckam da li uzeti nki tv box ai nikako da stignem da se raspitam kako treba pa da pokusam ovdje postaviti par pitanja.

Posto zivim i BiH gdje je ponuda kablovskih operatera grozna, barem za moj ukus, mene taj box zanima iskljucivo radi tv kanala tipa Sport kluba, HBO i stranih dokumentarnih pa kakva su vasa iskustva sa gledanjem tv-a preko ovih boxova. Drugo kakva je kvaliteta ponudjenih kanala, je li kvalitet slike los ili ima i HD kanala? Da napomenem da interenet konekcija ne bi trebala biti problem jer trenutno sam na 10Mbit, a lako mogu ici i na 30Mbit.

Malo sam gledao na netu i ova dva mi djeluju onako ok:

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_334005.html

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_332290.html

 

Koliko vidim i nije neka razlika izmedju jeftinijeg i skupljeg osim veceg podatkovnog prostora koji mi i nije nesh bitan jer ne planiram instalirati milion aplikacija na njega.

Kakav je onda minix neo x8 napram ova dva gore, je li bolji ili losiji jer koliko vidim ovi gore dodju sa Lolipopom dok minix dolazi sa kit kat-om?

fer-de-lance uto 14.6.2016 14:51

U zadnje vrijeme je popularan mini M8S, i jako je dobar i jeftin:

http://www.ebay.com/itm/New-Mini-M8S-TV-Box-Amlogic-S905-Android-5-1-Quad-core-2-4GHz-WiFi-B-4-0-2G-8G-/272255716581?hash=item3f63b48ce5:g:5PgAAOSwKfVXLa0i

Review: https://www.youtube.com/watch?v=cwed9_HHFms

Uglavnom, mislim da i  60 FPS nije problem.

Samo ne znam podržava li mu i HDMI izlaz 4K rezu( edit-i u recenziji kaže da ne), ali vidim da i amlogic S802 ima 4K HDMI izlaz, a ovaj ima S905. pa bi trebao imati podršku.

Edit: Beelink koji je skoro isti ima 4K output, tak da i M8S vjerovatno ima.

http://www.ebay.com/itm/121971026711

Tak da ak imaš 4K display,onda provjeri Beelink.

http://www.cnx-software.com/2015/12/04/beelink-mini-mx-review/