Baze podataka

Access baza podataka i visual basic

mbalug uto 6.8.2013 22:54

 

 Pozdrav. Radim jedan program,tj. bazu podataka u koju bi upisivao nešto. U Accessu sam napravio bazu od 170 polja,zatim sam u visual basicu povezao bazu i napravio formu onakvu kakva meni treba. Znaći,ta forma sadrži 160 textboxeva, tj tih polja draganih iz baze.  i svaki put dok popunim tu tablicu ajmo reć,stisnem plusić da dobijem novu praznu. Problem nastaje kod spremanja podatak u bazu. Prvi put sam dobio pogrešku da imam previše polja i da nemože sve upisati,pa sam tražio po netu i našao da mogu napraviti najviše 127 polja i to sam promjenio i ta moja tablica je ostala sa 170 na 127 ''polja''. i u nadi da ću moć spremiti podatke kad ju popunim stisnem ''save'' i dobijem grešku gje piše da je prekompleksna za objasniti. dok popunim 3 polja i spremim to radi,ali dok ih sve popunim nastaje problem,ili naprimjer dok hoću izbrisati jednu tablicu dobijem prethodno  napisanu grešku,pa bih molio nekog znalca da mi pomogne,inaće tek sam poćeo raditi sa tim pa neznam baš puno,a to mi je dosta važno da napravim.

 


http://s18.postimg.org/s5swm2x7d/Untitled.jpg ----slika

mbalug sri 7.8.2013 12:53

To sam i mislio. Prvi puta sam napravio bazu sa više tablica,ali onda je nastao problem kod ove trakice di sejvam. Kad imam više tablica za svaku bi trebao imati poseban gumb 'save' da mogu spremiti podatke ili se to da složiti sa nekakvim relacijama,relationshipima,bilo kakva pomoć je dobrodošla.

mbalug čet 8.8.2013 15:00

Složio sam novu tablicu sa manje polja,a program isto radi...sad imam problem da kad stvorim novi tablični red,znaći stisnem plusić da doadam novi red,dobijem pogrešku kod sejvanja.Ali kada stisne quit i uđem ponovno u program,on radi i mogu spremati,sve do novog stiskanaj plusića.

Pogreška:

Concurrency violation: the UpdateCommand affected 0 of the expected 1 records.

 

 Private Sub Table1BindingNavigatorSaveItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Table1BindingNavigatorSaveItem.ClickMe.Validate()Me.Table1BindingSource.EndEdit()Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.B1DataSet)

 End Sub kod moga 'save' gumba.

 

 

EDIT: problem riješen dodavanjem reda Me.Table1TableAdapter.Fill(Me.B1DataSet.Table1) ispod Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.B1DataSet)

 


Private Sub Table1BindingNavigatorSaveItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Table1BindingNavigatorSaveItem.ClickMe.Validate()Me.Table1BindingSource.EndEdit()Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.B1DataSet)

Me.Table1TableAdapter.Fill(Me.B1DataSet.Table1)

 End Sub

Ovako bi trebalo izgledati ako će ikad ikome ovo biti potrebno.

 

johnd1234 sri 28.6.2017 21:31

Bok ljudovi... Imam problem koji nikak ne mogu skužiti..

Naime imam web page project koji za backend koristi access bazu sa cca 30 tabela...Aplikacija radi super dok je malo korisnika, no kako se zahtjevi šire postala je spora jer ima više korisnika i više podataka se upisuje..

Pa sam došao na ideju napraviti upsize access baze u nadi da će svi podaci koje korisnici upisuju preko gui-a ići preko accessa direktno u sql.

Ideja je u teoriji bila super, upsizing je išlo ok no aplikacija ne radi...ODBC--connection to 'SQL Server failed.. Otišao na sql kreirao login, execute dozvolom za bazu, kreirao korisnika..I..ništa..

iskreno ne znam da li prek visual studio moram app konektirati na sql ili slično..Svaka pomoć, pljuvanje i kritika su dobrodošle..Ljudi pomagajte!!!