Boris grozni uto 21.12.2021 17:50

Jel se nabrijavate za nadolazeci Wrc u 4 mjesecu?
Puno promjena i zanimljivih stvari.

Za sad su 3 WRC/Hybrid tima s tim speckama,

Znaci Ford Puma,

Hyundai i20 i

Toyota Yaris!

i Škoda s novom Fabijom no nesto poboljsani stari model iz 2021g, no nazalost nije hybrid!

 

Boris grozni sri 22.12.2021 15:28

Novi hybridi ce biti pogonjeni 100kw el.motorom i baterijom od 3.6kwh!

što izade dodatnih 134KS i 180nm, dakle novi Wrc ce biti najbrutalniji ikada napravljeni!

514ks i 600nm, definitivno dovoljno za ubrzanja ispod 2stezina je podignuta za 10kg!

 

Stric_Jura pon 25.4.2022 14:53

ja bio jučer u Kumrovcu...

 

OK, puno ljudi, gužva, pečenjari, red hard rocka, red cajki...

 

moglo se malo bolje organizirati, ali nije loše...

 

bio sam ujutro na šikani prek mosta pored samog Kumrovca...

 

popodne, na zadnjem 90° zavoju sa spusta od Kladnika, pred samim koncem etape i cijele utrke...

 

puknem poslije na YT neke snimke (po 15-20 sekundi)

dalja46 pon 25.4.2022 15:09

Stric Jura, bio sam i ja na toj poziciji na drugoj trci, ujutro nisam bio. 

Evo par slika.

Osobno sam očekivao više gledatelja, bilo ih je negdje skoro isto kao prošle godine. 

Najvjerojatnije je dosta njih pokolebala kisa koja je bila ujutro mada je poslije kod trke bilo super vrijeme. 

Chronosus čet 28.4.2022 17:14

Čisto napomena za iduću godinu: izbjegavati fan zone. Ja sam uzeo dvije (Platak i Kumrovec), i s obje sam se opekao. Rekao bih da isto vrijedi za servisnu zonu, u osnovi platiš 90kn da dobiješ mogućnost platiti official merch gdje je majica otprilike 300-400kn. Također, ne plaćati karte za parking za fan zonu.

cvaja997 čet 28.4.2022 18:26

Koji info više? Čovjek je rekao super stvar, plaća se 90 kuna za praktički ništa. Super je to sve, ali bolje je meni bilo sa frendovima na brdu, gajba pive, meso, tronošci i high life.

 

Boris grozni čet 28.4.2022 18:31
Stric_Jura kaže...

Bok, evo snimki iz Kumrovca:

 

Kanal

 

prenio sve zapise,  cca 40+ po 15-20 s svaki

 Hvala za videe no mjesto je za gledanje lose i dionica je full spora, sljedeci put definitivno naci neko bolje mjesto.

Chronosus kaže...

Čisto napomena za iduću godinu: izbjegavati fan zone. Ja sam uzeo dvije (Platak i Kumrovec), i s obje sam se opekao. Rekao bih da isto vrijedi za servisnu zonu, u osnovi platiš 90kn da dobiješ mogućnost platiti official merch gdje je majica otprilike 300-400kn. Također, ne plaćati karte za parking za fan zonu.

 Upravo to, glupost ziva, i sam sam bacio pare za nista.

sseennoonn kaže...

Može malo vise info sto nije stimalo ? 

 Pa prevelika guzva na ogradi, i fan zona u recimo kumrovcu je bila na nekom čoškiću nakon jutarnje kiše to je izgledalo ko svinjac, ok imas wc no posto su covid mjere ukinute ove godine je ponuda bila velika i birtije su radile!

Genoxxx čet 28.4.2022 18:34

Ja sam bio u fan zoni Leskovac Barilovićki, jedina stvar koja je spasila da ne požalim novce je što sam bio odmah na skoku, cijene hrane i pića kao da sam na Stradunu, parking je bio na blatnoj livadi a video zid kasnio i slika štekala... Bolje je otići negdje na "divlje" i novce za karte usmjeriti na pivo i ćevape... Aj barem je bio neki lik mrtav pijan i bez majice pa sam imao zanimaciju dok nije počeo brzinski 😁

Stric_Jura čet 28.4.2022 20:39

eh.... krenuli smo u 5:30 iz KC, i dobro još došli...

 

a nemaš "brzih" mjesta nigdje blizu Kumrovca, jer bi se morali odvesti bar 4-5 km dalje za neku ravnicu...

 

ovo ujutro  je bilo dobro mjesto ali tamo na mostu je bila gužva....

 

a druga lokacija je OK, ali što bi ti htio? 30+ m skokove ?

 

inače ovo za 90 kn fan zonu je smijurija... mi smo platili samo 35 kn parking...

 

a inače neke majice sam vidio s WRC logom za 260 kn, kape od 190 do 290 kn...

 

inače smo planirali ići na etapu kod Trakošćana, asli smo se spesjali oko dolaska na par 180° zavoja u šumi, isto ne bi stigli (trebalo je bar 3 km kroz šumu prehodati od parkinga), pa smo se odlučili posjetiti Jožekovo....

dax-lax čet 28.4.2022 22:02

A osjećaj fanzone platak, drugi lauf?

Žurimo se iz Novigrada na Dobri da stignemo do Platka prije nego cestu zatvore. Dođemo na Grobnik i busevi nas dignu gore.

Ak se sjećam točno, oko 15 sati smo došli na Platak, a gore magluština, vjetar, hladnoća. Mislim, bili smo opremljeni ali nije bilo ugodno.

 

Brzinac je bio planiran za 17:45. Napravljen skok drito za wrc, bačve 200l za krugove. Niš, ajmo u dom srkat napitke dok to ne krene. Naravno, oblak sve niže i ne miče se. Dođe tih famoznih 17:45 da bi netko na razglas prenio da je brzinac otkazan.

Mislim, bilo nam je to i ranije jasno ali nemreš s brega dole bez tih buseva koji su se na kraju pojavili nešto prije 19 sati. Koja jebena pušiona. A nije da smo si govorili da ostanemo u Novigradu tada, jer su vrijeme i generalno lokacija, atmosfera bili odlični.

Sljedeći dan mi se nije ni išlo do Kumrovca jer sam bil razjeban a i druge obaveze su pokrile to vrijeme. 

 

E da, tog dana nam je prva lokacija bila Kostanjevec ali kak je dan bil od jutra zasran, tak je i taj brzinac bil otkazan zbog Solbergove baterije. 

 

Btw, na Platku nije bilo neta ni za rezultate pogledat (HT)

 

Da prisnažim.

Chronosus pet 29.4.2022 16:20

sseennoonn kaže...

Može malo vise info sto nije stimalo ?

Evo copy paste maila koji sam poslao na sales@rally-croatia.com kojim tražim povrat za Platak.

 
"Poštovanje,
dobio sam uputu od ulaznice.hr da vam se direktno obratim.
Naime, došli smo na popodnevni run na Platak iz Zagreba. Kupljenu parking ulaznicu za fan zonu nitko nigdje nije tražio. Sjeli smo u drugi bus po redu da se ne gužvamo. Nakon 10 minuta su nas sve potjerali u prvi bus da bus krene, gdje smo se gužvali stoječki kao u ZET-u u jutarnjoj gužvi, jedina razlika je što je ova vožnja trajala 40 minuta i bila uzbrdo po zavojitoj cesti. Stigli smo gore u 15:10, nitko nigdje nije tražio karte. Smrzavali se 2 sata u praznom prostoru, jedini "sadržaj" je štand s pivom i dva s prodajom robe na razini Konjščinske.
Obećan je cjelodnevni zabavni program, dobili smo samo pozdrave i ohrabrenje od voditelja svakih 20ak min. Obećan je prijenos preko WRC+, dobili smo samo reklamne videe hrvatske turističke organizacije na repeatu. Prisiljen sam gledati preko mobitela.
Nakon više od 2 sata smrzavanja i dosađivanja približava se vrijeme početka stagea, palim WRC+ na mobitelu. Lijepa obavijest na ekranu: stage cancelled. Idem do voditelja i pitam ga zašto nisu ništa objavili, doslovce 10 min ranije su nas ohrabrili i zahvalili što smo došli. Pita on: "zašto bi bio otkazan, mi nismo dobili nikakvu obavijest.".
Dvije minute nakon toga na razglasu najavljuje otkazivanje stagea. Svi masovno hrle da što prije uđu u bus. 50 minuta kasnije busevi napokon dolaze. Napominjem ponovno da je uzbrdo dupkom busu trebalo 40 minuta da dođe do gore, što znači da je bio delay od minimalno 15 minuta od otkazivanja stagea do slanja buseva.
Sad, vrlo je očito da sve da se i stage održao, vaša obećanja o samom sadržaju u fan zoni ne bi.
Dodajmo na to činjenicu da nas nitko nije tražio ili skenirao ulaznicu. Da je, rekao bih da slobodno pogledajte kad je skenirana i kad smo došli. Ovako ispada da ulaznica nije potrebna.
Već to je temelj da budem jako nezadovoljan i tražim povrat.
No na kraju nismo dobili ni ono što smo došli vidjeti. Ok, tko nam je kriv što nismo došli ujutro. Ali na kraju da smo nekim čudom ostali cijeli dan tamo (a rekao bih da gotovo nitko nije osim alkoholizirane ekipe za šankom), vidli bi samo pola obećanog.
Žao mi je što nas je sve zeznulo vrijeme, ali za kvalitetu organizacije i sadržaja ste vi krivi. Da ste barem upozoravali ljude da razmisle o odlasku na stage kada se vidjelo kakvo je vrijeme, pa da si razmislimo da li želimo riskirati hrpu novaca za gorivo i autoceste i pola u ostatku zemlje lijepe nedjelje. Ali niste uspjeli na vrijeme upozoriti ni voditelja da je stage otkazan.
 
Stoga mi se čini da bi u ime dobre volje trebali vratiti barem dio novaca, jer u suprotnom u buduće ne planiramo riskirati plaćanje ulaznica za event koji se u suštini može gledati besplatno, a htio sam podržati. Htjeli smo podržati event jer živimo i obožavamo motorsport i mislimo da je ovo najbolje što se desilo u Hrvatskoj u dugo vremena, no ovo i ostala iskustva ovaj vikend ostavljaju gorak okus.
Tu dolazimo do (nadam se konstruktivnih) sugestija. Druga fan zona koju smo odabrali je Kumrovec, koju smo prošle godine pratili nedaleko od finiša, na velikoj livadi gdje se spuštaju nizbrdo prije završne špure. Nadao sam se da će tamo biti i fan zona jer je skroz logično mjesto koje pruža dovoljno mjesta i fantastičan pogled. Na žalost, nisam uspio pronaći točnu lokaciju, odnosno nisam shvatio da je igralište škole u Kumrovcu lokacija. Ta zona je katastrofa.
INo krenimo od početka. Opet sam kupio parking kartu. Nigdje nikakve table gdje taj parking je. Kasnije kada smo išli pješice smo vidli da su na neke prometne znakove postavljeni A4 papiri na kojima je isprintano  "parking fan zona". Papiri su se savili oko znakova tako da ne bi bili uočljivi čak i da ih nisu blokirali parkirani auti i pješaci. No, ni to nije problem. Taj plaćeni parking je praktički najdalji parking na samom kraju Kumrovca. Uz to je u najvećem blatu. I naravno, opet nitko nije ni tražio kartu. Još 35kn bačeno u vjetar.
I ok, parkirali smo na parkingu fan zone. Što sad? U kojem smjeru krenuti? Vidimo gore cestu gdje stoje gotovi natjecatelji, krećemo prema tamo. Derem se redaru, pitam ga gdje je fan zona. Kaže spustite se niz cestu, obiđite potok pa gore. Ok, može se proći samo po jarku uz cestu ili vratiti na glavnu cestu kojom smo ušli na parking. Obiđemo potok, dođemo na mjesto gdje ima štandova, ljudi. I dalje nije jasno gdje je fan zona. Pitamo na štandu i upute nas prema fan zoni.
Dolazimo do fan zone. Napokon nas netko pita za kartu. Ulazimo na igralište škole. Napokon WRC+ na velikom ekranu. Ispred ekrana cijelo igralište potpuno prazno. Pored toga šator, potpuno prazan. Svi se stisli uz ogradu i pokušavaju vidjeti nešto od staze. Mi iza ne vidimo ništa. Fan zona je na povišenom platou i ak nisi u prvim redovima uz ogradu ne vidiš ništa. U svakom slučaju ako pokušavaš vidjeti stazu ne možeš vidjeti ekran i tako pratiti jer je netko odlučio staviti ekran u suprotnom dijelu od staze. Sve da se i okreneš za 180 stupnjeva i želiš pogledati ekran ne možeš jer se između ekrana i ograde koja gleda na stazu nalazi veliki bijeli šator (VIP zona, kaže).  Banana.
Bježimo iz fan zone ni 5 min nakon što smo ušli, zaobilazimo potok preko školskog vrta i gledamo ostatak rallya s pristupne ceste. Neusporedivo bolji pogled od "Fan zone".