Automobili

Auti - ultimativna tema

Batista pon 24.1.2022 11:04
andreas11 kaže...

 Jel to u A4 ide 110ah?

Ja dok sam kupovao za moj B6 2.5 tdi sam uzeo 100ah jer sam bio uvjeren da ne ide veci. Ali znaci moze veci..

 Da, da, ide bez brige.

 

ramzocro-HCR pon 24.1.2022 14:30
ramzocro-HCR kaže...

Kolega s foruma nam se udao. Odmah sam mu poslao broj vučne službe povoljne, jer ipak treba doć iz zagreba do odredišta.

 Eto danas odradili na crvenoj pili servis, ulje motora i getribe(ulje u njoj bilo čisto, iako nikad mjenjano). I kad sam skinuo poklopac dole imao sam šta vidjeti. Hvala bogu, nije nigdje drugdje rđava(zasad).

 

Naravno, odmah smo to sanirali.

 

Dosad u nju točena selenia 5w30, mi natočili Shell HX7 5w30.

 

A forum uploader slika opet svoj redoslijed napravio. 

gocc01 pon 24.1.2022 14:43

Koje su beneficije zamjena svjećica? 

Meni je po planu na 6. servisu ili na 120000km. Auto sad ima 111500km. Rekli su mi u ovlaštenom da nema potrebe i da mogu to na 7. servisu. 

0verlord pon 24.1.2022 22:12
nine kaže...

još potjeraše i čitatelja, zadnji bastion inicijacija debilnih rasprava 

kaj velite na ovo veselje 

  jbt imao sam cromu sa panoramom starom 10 godina pa nije puštala unutra kad sam bio u praoni.. Ovo je... bez komentara..

Shamrock uto 25.1.2022 18:38

Elektrane su efikasnije u pretvorbi goriva u električnu energiju.
Upotrebom električnih auta, zagađenje se prebacuje izvan gradova.
Upotreba obnovljivih izvora energije u stalnom je porastu.

Da, dizelska čađara i električni auto definitivno jednako zagađuju...

kiwi_91 uto 25.1.2022 19:23

To kao ona propaganda protiv prvih automobila.

 

Slažem se s kolegom iznad jer je lakše i uz to se u konačnici troši manje resursa pri "čišćenju" jednog izvora onečišćenja nego puno malih točkastih izvora. I da malo proširim razmišljanje izvan okvira zagađenja.

Treba biti svjestan manjkavosti i nedostataka novih tehnologija, no također treba vidjeti i sve prednosti koje one donose ili će tek u budućnosti donijeti, a to u budućnosti je ono što većina ne vidi. Razvojem novih tehnologija društvo napreduje i možda upravo zbog električnih automobila, odnosno velike potrebe za el. energijom ćemo uskoro imati 'neograničeni' i čisti izvor energije (fuzijski reaktori), jeftine (i možda 100 % reciklirane) baterije velikog kapaciteta s niskim udjelom plemenitih metala, visoko učinkovite elektromotore, električne avione, 0 % poginulih na cestama (autonomnost i međusobna umreženost vozila te cjelokupnog sustava prometovanja) itd.

omomomomoomm uto 25.1.2022 19:29

Ovome na A8 su vjerojatno odvodni kanali zastopani. Ja imam a4 sa panoramom i namjerno sam krov polijevao sa obilnim kolicinama vode i dolje ispod pragova kod prednjih kotaca mora voda cureri ko luda.  U planu odrzavanja pise da treba svakih x kilometara podmazati vodilice i ocistiti odvode. A3 i G7 imaju jako problematicnu panoramu.

ivanzu uto 25.1.2022 20:09

Kada usred zime budem mogao napraviti 800km s el. autom te da takav auto ne košta iznad 250k kn onda ih možda budem razmatrao za neki daily, a džabe se nadate jeftinoj vožnji jer će struja otići gore i na kraju će biti isto.

ministar uto 25.1.2022 20:11
Shamrock kaže...

Elektrane su efikasnije u pretvorbi goriva u električnu energiju.
Upotrebom električnih auta, zagađenje se prebacuje izvan gradova.
Upotreba obnovljivih izvora energije u stalnom je porastu.

Da, dizelska čađara i električni auto definitivno jednako zagađuju...

Računaš i proizvodnju automobila, te zbrinjavanje baterija? => "Volvo kaže da prema njegovoj studiji proizvodnja električnog automobila generira 70% više emisija od proizvodnje klasičnog automobila na fosilna goriva"

Batista uto 25.1.2022 20:24
ivanzu kaže...

Kada usred zime budem mogao napraviti 800km s el. autom te da takav auto ne košta iznad 250k kn onda ih možda budem razmatrao za neki daily, a džabe se nadate jeftinoj vožnji jer će struja otići gore i na kraju će biti isto.

 Drito to, povecanjem broja el automobila, cijena struje ce ic gore. Ceka nas poskupljenje iz godine u godinu... Sad je nekih 2kn po kwh, kroz 5god vjerujem da ce bit barem 6kn.

Lord_Marko uto 25.1.2022 21:20
nine kaže...

dajte malo hvalite svoje traktorčiće 

 čipal sam eklasu. 210ks 500nm. pala potrosnja nekaj kad se normlano vozim. ovak oko 9L 

Focus dela 1500km godišnje.

 

Da se buš vrnul u hrvatistan da spijemo nekaj????

sstrmi sri 26.1.2022 18:57

Pretproslu nedjelju prodao E60 530D, a prije 4 dana u nedjelju uzeo opet E60 samo 545i. Nikada u ovih 5 godina sto sam u bmw-u svijetu nisam vidio ovoliko opreme u E60,ne znam jel sam vidio online E60 M5 s takvom opremom. 

Klasične boljke n62b44 su riješene i zato sam i uzeo. Nove gumice ventila i cijev vode u motoru, tako da nema trunke dima, niti trosi ulje, vodu. Nije nikada imao plin, a kod mene ni nece. Treci vlasnik, 212 tkm. Od ulaganja par sitnica za nekih 300€. Treba promjeniti jedan pdc naprijed i jedan nazad, to sam vec narucio. Treba zasiti vozacevo sjedalo i to sam se narucio za 10 dana i treba ispolirati farove, to cekam frenda da dode s nekim uredajem na paru i neku kemikaliju i da mi riješi. I to bi bilo to, pdc 300kn dva komada, sjedalo 300kn i ne radi mi grijanje volana i pomicamje volana gore dolje, pomicanje rijesavamo u petak rasklapanjem stupa volan i ciscenjem mehanizma jer sami motoric radi ali je u safe modu da ne popucaku zubcanici, a grijanje volana moram naruciti senzor/prekidac isto oko 300kn. I to je to sto se tiče ulaganja u auto. Jedino sam si jos jucer uzeo dvije nove Continental gume i danas dvije nove Pirelli pa se sada možemo i voziti jer sto sam dobio na njemu nisu dobre za takvu mrcinu. I konacno opet gustati u V8 benzin armosfercu, kada snimim zvuk auta stavit cu na yt pa posaljem. Sve je jos na autu u vezi auspuha, samo je drugi zadnji lonac stavljen, lastovičić protočni i jedan par srednjih rezonatora je maknut. Nije nesto glasno, nema vibracija niti dronacije nego je bas ideala na gasu

 

Htio sam si uzeti Jaguara xf ali oba sto sam gledao su loši, dizel 3.0 2010 i benzin 3.0 2008 da ih mozda slucajno netko ne ide bezveze gledati, oba u ZG. 

 

Komplet M

Vani

Unutra

Podvozje

Lci bi Xenon prateci prednji

Zadnji lci

Cornering lights

Pracenje svjetala dva moda - comfort i sport

Hud display

Siber

Grijanje volana

Elektricno namjestanje volana, easy acess i memorija

Comfort sjedala - grijanje, masaža, napuhavanje plus ful električna dva profila memorije

Zadnja grijana sjedala

Pdc naprijed i nazad

Rolo zavjesa nazad, zadnji prozori

Retrovizor srednji s 3 memorije i samozatamnjenjem

Sklopivi grijani ful električni memorijski retrovizori sa zatamnjenjenjem

Ambilight 

Tempomat

Senzor kiše

Senzor svjetla

Webasto

Bluetooth

Velika professional navigacija plus tv

Logic 7 ozvučenje

Automatska dvozonska klima

Sport mod & Dynamic drive

Voice command navi

Preklopna zadnja klupa

Otvor za skije

Telefon

Daljinski upravljač za Tv / navi

Alarm