Audio i video alati

Gledanje TV programa preko Interneta

Next-Gen IPTV ned 19.8.2018 21:46
Seki001 kaže...

Naravno da mogu povećat tj.dat bolji kvalitet ponekih važnih kanala ako to znaju i umiju naravno ako im se da! Ja osobno mislim da će uskoro  bar ovi koji se smatraju ozbiljnijim davateljim iptv listi poboljšat i obogatit svoje liste sa stabilnim i kvalitenijm FHD i 4K kanalima tu posebno mislim na HBO filmske da idu u FHD a ne da daju običan HD onda i da im sportski ovi sa naših prostora koji i jesu nama najzanimljiviji  idu u 50fps tipa Arene,SK,Planet Sport i Eurosportovi a bonus su ovi strani u takvoj kvaliteti, pa onda neki dokumentarni,muzički i tako redom. Jadino takvi pružatelji iptv listi mogu imat dugoročno zadovoljnu klijantelu a bogu hvala nek onda i oni zarade.

 

Evo, vidim da se nitko od kolega "davatelja usluga" nije javio (pogotovo ovi "stalno aktivni" po raznim točkama), pa ću ja probati odglumiti "đavoljeg odvjetnika" i istrpiti "opravdani gnjev mase" na svojim leđima komentirajući ovo. 

 

Dakle, odmah da na samom početku kažem da si u pravu 100%. Ovo što si napisao stoji u potpunosti... Ali...
Naravno, uvijek postoji taj "ali".

 

Nisam se ovdje javljao poprilično dugo, jer (a stvarno ne bih želio da se netko uvrijedi, ali ja sve volim otvoreno reći) većina ljudi koji posjećuju ovaj forum dolazi sa nekim predznanjem o IPTV-ju i većina na ovom forumu (opet ne želim da se netko uvrijedi) bi htjela dobiti listu sa svim FHD i 4K kanalima u 50 fps koji nikad ne štekaju za 2€ mjesečno.

 

Ljudi, morate shvatiti da je streamanje kanala jako "skup sport". Nitko, a ovo otvoreno tvrdim, NITKO nema više od svojih 20-30 kanala koje sam streama (a i to sam možda puno rekao). Dakle da ih sam skida, kodira, diže i emitira. Sve ostalo su razne razmjene (ja tebi ovih 10 lokala, ti meni tvojih 10), kupovanje kanala, udruživanje nekoliko osoba i snalaženje na razne načine. Čak i da zanemarimo financijski aspekt cijele priče (ulaganje u opremu) ostaje ograničenje uploada. Danas možeš dobiti optiku sa 500 Mbps downloada, ali dobiješ 15 Mbps uploada, pa ti streamaj 30 FHD kanala u 50 fps.

Isto tako, što god netko pričao, većina "prodavača" koji se često ovdje javljaju su nečiji reselleri. Sa više ili manje mogućnosti utjecaja na servere, kanale i slično, ali samo reselleri. 

 

Ali da se vratim na početnu temu. Oni koji su duže u IPTV-ju sjećaju se vremena kad je razlika između "super liste" i ostalih lista bila u tome da li ti Arena radi kako treba kad je Liga Prvaka ili šteka da ne možeš gledati. Danas na 90% lista Arena za vrijeme Lige prvaka radi više-manje OK. (One kojima i danas stalno šteka, neću ni spominjati, jer stvarno nisu vrijedni spomena). Nakon toga se podigla letvica na to da ta ista Arena bude u HD, pa nakon toga, ni HD nije dovoljan, nego da bude FHD u 50 fps, (naravno, da ne šteka). Naravno, za iste novce kao i prije.

 

I to je OK. Tehnologija ide naprijed i ako želiš uspjeti u nečemu, moraš držati korak. Ali problem je u tome što je paraleleno sa dizanjem kvalitete došlo do omasovljavanja i do pada cijena. Danas svatko može napraviti IPTV skoro bez ikakvih ulaganja. Na žalost, danas na skoro svakom forumu možeš naći "kradenih" lista koliko hoćeš koje rade neko određeno vrijeme, pa dođu druge. Server i panel možeš uzeti za cca 30-40€ mjesečno, liste nisi platio ništa i onda prodaješ po 3€ mjesečno.

I jednostavno se događa mjehur nesrazmjera cijene i kvalitete koji mora puknuti i to jako brzo. Jer ako sam ja npr. uložio 1000€ samo u startu za opremu (plus pretplata 2 godine i slično) za Planet Sport kanale, koliko će meni trebati samo da vratim uloženo? Pogotovo ako ih svi imaju. Znači, ili ću odustati ili ću dići cijene, pa taj kanal ne dati nikome.
Nisam nikada radio sa CS-om, ali koliko znam po pričama kolega to se isto dogodilo i sa CS-om. Linije koje realno vrijede preko 100€ su se prodavale po 30-40€ godišnje (jer je svatko prodavao) dok nije puklo. Sada se MAX TV na satelitu plaća suhim zlatom, ali ga ne možeš nabaviti ako nemaš dobru vezu.
Prema tome, slažem se sa tvojom tvrdnjom da će opstati samo oni koji dignu kvalitet, ali onda moraš shvatiti da takve liste neće više biti 7-10€ mjesečno (koliko je realno trenutno), nego 20-30€ jer ih više neće biti.
Naravno, kao i kod CS-a biti će onih po 30€ koje "rade kako rade", ali ćeš dobru liniju platiti jako skupo.

Pitanje je, da li ja, ti, mi ,oni... (ovo govorim iz kuta korisnika) želimo da se tako što dogodi, ili nam je i ovo što imamo ipak "poprilično dobro" za tu cijenu?
P.S.
Unaprijed se izvinjavam ako ima nekih nelogičnosti, jer sam pisao "na rate" kako mi je došla inspiracija. Nije mi cilj nekoga prozvati ili uvrijediti, nego sam samo tipkao kako mi je išlo iz srca. 

Denis757 pon 20.8.2018 02:05

U pravu si ali samo djelomicno, pravi igraci ne streamaju samo sa jedne nego sa vise lokacija tako da se taj broj vlastitih kanala krece oko 100 ili jos i vise i streamaju se najtrazeniji kanali koji ne pucaju niti pod najvecim opterecenjem, kupuju se manje vazni streamovi koje gleda jako mali broj korisnika jer se vlastiti kvalitetni streamovi ne daju u razmjenu.

 

Takva lista ima malo kanala koji odlicno rade i takva vrijedi onoliko koliko njen vlasnik trazi.

Next-Gen IPTV pon 20.8.2018 08:43

Naravno da postoje takve liste, ali takva lista košta "onoliko koliko njen vlasnik traži" kako ti kažeš.

Možda se nisam dovoljno precizno izrazio, ali cijelo vrijeme govorim o ovim listama koje su u cjenovnom rangu koji je većini prosječnih korisnika prihvatljiva.

To ti je kao i u svijetu automobila. Imaš starog Yuga, imaš Golfa, imaš Mercedes, ali imaš i Ferrari. Sve ovisi što želiš i koliko si spreman platiti.

Seki001 pon 20.8.2018 09:19

Kad cijene ilegalnih iptv listi budu 20-30 eura mjesečno i ako budu jako kvalitetne i stabilne sa 50fps FHD i 4K kanalima a budu imali sve npr.sad govorim za hrvatsku  sve šta nude službeni maxtv-vip-totaltv ja bi ih odmah prvi uzeo a otkantao i maxtv-viptv-totaltv  lijepo uzeo samo dobar internet i tu listu a fino imao sve komplet kanale u ponudi mislim da bi u tom slučaju bilo fer.

Al čisto sumnjam da ćemo do takve kvalitete doć :) jer nemogu se liste mjerit bar zasad sa službenim ISP-ovima.

miki1981 pon 20.8.2018 09:46
Seki001 kaže...

Kad cijene ilegalnih iptv listi budu 20-30 eura mjesečno i ako budu jako kvalitetne i stabilne sa 50fps FHD i 4K kanalima a budu imali sve npr.sad govorim za hrvatsku  sve šta nude službeni maxtv-vip-totaltv ja bi ih odmah prvi uzeo a otkantao i maxtv-viptv-totaltv  lijepo uzeo samo dobar internet i tu listu a fino imao sve komplet kanale u ponudi mislim da bi u tom slučaju bilo fer.

Al čisto sumnjam da ćemo do takve kvalitete doć :) jer nemogu se liste mjerit bar zasad sa službenim ISP-ovima.

 Mislim da je to nemoguće...svi programi koje nude naši provideri, u 50fps FHD i 4K a za 20-30 EUR mjesečno. Po meni nema nikakve šanse još duže vremena. A vjerojatno i nikad...jer će izvori postajat sve skuplji a ne sve jeftiniji. I napredak tehnologije i prirodno snižavanje cijena te tehnološke strane sigurno neće kompenzirat rast cijena toliko kvalitetnih izvora.

Jer ti ne govoriš tu o 20ak kanala. Nego o puno više.

A i dalje nas ima kojima takva ponuda nebi bila nimalo privlačna, čak ni za 10 eur mjesečno. Ja želim jedan ili dva kanala kojeg nema nitko od naših providera, i praktički samo zbog ta dva kanala plaćam IPTV. Sve ostalo imam izvan IPTV-a.

Tako da ove trenutne ponude su odlične, mislim za 10ak eur mjesečno imaš priličan broj kanala koji rade solidno dobro, sa dobrim bitrateom i rezolucijama. Jedini problem vidim u slučaju da imaš providera kod kojeg baš neki program koji ti je najbitniji ne radi kako treba, ali onda pređeš na drugog providera i opet sve ok.

Mislim da su ove cijene odlične, ali slažem se s next gen...ne znam koliko dugo će se moći održati na ovim razinama.  

Denis757 pon 20.8.2018 10:44

Morate shvatit jos nesto jako bitno, koliko god vlasnik liste imao vlastitih streamova i ulozio novaca u kvalitetu i stabilnost, ipak se radi o internet televiziji, sto znaci da je puno među-faktora koji mogu zakazat a za koje nije kriv davatelj usluge a korisnik ipak ne moze gledat ligu prvaka iako je sa njegovim internetom sve u redu.

 

To se desava i legalnim ponuđacima.

Seki001 pon 20.8.2018 11:23
Denis757 kaže...

Morate shvatit jos nesto jako bitno, koliko god vlasnik liste imao vlastitih streamova i ulozio novaca u kvalitetu i stabilnost, ipak se radi o internet televiziji, sto znaci da je puno među-faktora koji mogu zakazat a za koje nije kriv davatelj usluge a korisnik ipak ne moze gledat ligu prvaka iako je sa njegovim internetom sve u redu.

 

To se desava i legalnim ponuđacima.

Puno se to manje događa legalnim ponuđačima... a puno češće ovim šta nude i prodaju iptv liste nemojmo se lagat kad je tako to znači da i nemogu povećavat cijene dok istovremeno moraju polako dizat kvalitet svojih listi.Naprosto da budu konkurentni među sobom kad ih ima mali sijaset.

Seki001 pon 20.8.2018 11:30

miki1981 .....Slažem se i ja sam zadovoljan sa ovom listom koju sam sad uzeo na 3 mjeseca ima spremne Planet Sport kanale  meni koji sam na maxtv zanimaju i imaju ok Eurosportove cijena je više nego odlična za ono šta nude i fino ovo šta kažeš pokriješ ono šta nemaš i to je fino rješenje.

blackeagle29 pon 20.8.2018 14:13

Ne dogada se manje legalnim prodavacima... Stari se stalno zalil na maxtv, malo vjetric puhne i odma nije bilo signala pola sata, prebacil se na total tv i veli sad je super, jedino kad je jako lose vrijeme onda steka, ali opet ni blizu tcomovom stekanju...

Seki001 pon 20.8.2018 14:29

blackeagle29 a čuj znam da neki imaju problema i na ovim službenim providerima tipa maxtv ili viptv bnet  štekanje smrzavnje slike i tako to, al evo da se neureknem meni već par mjeseci maxtv radi preko parice presavršeno i fhd kanali pa i dok sam bio do prije koji mjesec na Bnet-u preko coaxa isto mi je sve šta se tiče tv odlično radilo jedino sam prešao zbog interneta sa 120/15Mbps Bnet  na VDSL internet 50/10Mbps od t-coma preko ovih novih fttc kabineta.

I preporodio sam se nabolje šta se tiče net-a a i tv mi odlično šljaka to je vjerovtano zato šta imam taj novi fttc ormar odmah ispod prozora jednom riječju ležim uz t-com novu centralu.

p.s i nakraju nisam rekao da se nikako ne događa na službenim isp-ovima nego da se dosta manje događa smrzavnja i štekanja nego kod "ilegalaca".

bojannds pon 20.8.2018 14:43
Wolfish kaže...
Pozdrav. Moze pomoć? Zanima me iptv lista najvise zbog sporta Arene,SK,Planet Sport. Pa ako moze preporuka za kvalitetan iptv.

 Ja mogu da ti preporucim samo Red Devils Iptv.Nema planeta sport kanale,ali su zato i Arene i Sport Klubovi u FHD,a na srpskim Arenama se prenosi liga sampiona,tako da ti za to nisu potrbni planeta sport kanali.Mozes da se javis za test vlasniku na mail reddeviliptv@gmail.com pa probaj.Pozdrav

Seki001 pon 20.8.2018 23:11

Na tvvietu,RedDevilsu mislim i na Bitki te ti Arene SRB idu u 50fps neznam kod drugih al za njih sam poprilično siguran da idu u 50fps a bitrate im ide kod nekih i do 30Mbps eto nadam se da sam ti pomogao vidim da niko neodgovara.

ajpitivi reseller uto 21.8.2018 08:48
Seki001 kaže...

Na tvvietu,RedDevilsu mislim i na Bitki te ti Arene SRB idu u 50fps neznam kod drugih al za njih sam poprilično siguran da idu u 50fps a bitrate im ide kod nekih i do 30Mbps eto nadam se da sam ti pomogao vidim da niko neodgovara.

 

imam sve te tri liste i ne da nisu u 50 fps nego većinom nisu ni fhd. pogotovo arena 1 ona je jako često SD. ponekad uleti fhd u 50 fps, ali i to retko i uglavnom prepodne kad nema ništa. tvviet sam najmanje gledao pa za njega ne mogu 100% garantovati da nije nešto promenio, ali ove dve sigurno nemaju stabilne arene fhd u 50 fps.

Seki001 uto 21.8.2018 09:43

A jbg onda ja znam kad sam bio prije 2-3 mjeseca da su kod reddevilsa išli Sk i Arene u 50fps 100% volio bi da se on javi pa objasni ja sam sad na listi di ništa neide u 50fps pretežno je to 25fps hd al ok meni dovoljno za krpat se.Ja sam samo ponovio šta su drugi već pričali ovdje i potvrdli a ne samo ja da na reddevils i tvviet idu ti neki sportski u 50fps pa imao sam i ja reddevils listu i uvjerio sam se da mu je konstantno išlo u 50fps ti sportski kanali a šta je sad neznam.A tvviet je i nedavno govorio ovdje strancu dvije iza na forumu u ovoj temi  da mu idu u 50fps Arene...

ajpitivi reseller uto 21.8.2018 09:54

ma ja ti imam skoro sve liste šta se ovde nude, ali retko šta gledam jer nemam vremena. sve ti je to skoro isto. možda će se ovi što ne budu mogli nabaviti planet sport potruditi pa poboljšati srpske arene, jel one su većinom mnogo lošije nego hrvatske i kod većine je isto. kad pukne jedan ne radi nigde.

Seki001 uto 21.8.2018 10:13

Ma i ja mislim skoro ko i ti da je to sve isto stari moj svi oni kažu da mogu imat 50fps kanale sa velikm bitrate na kanalima al ja mislim da je to kratkog daha i kad se na te kanale nakači više korisnika to puca ko balon :)

I onda svi lagano na backup od 25fps hahahah

tenac uto 21.8.2018 10:36
Seki001 kaže...

Ma i ja mislim skoro ko i ti da je to sve isto stari moj svi oni kažu da mogu imat 50fps kanale sa velikm bitrate na kanlima al ja mislim da je to kratkog daha i kad se na te kanale nakači više korisnika to puca ko balon :)

I onda svi lagano na backup od 25fps hahahah

ma veći ti je problem da se onda određan broj korisnika žali da im trza jer imaju premalu brzinu, a mnogi se ne žele odreći dijela korisnika s brzinama manjim od 10 ili čak 4 mbita/s jer su oni još uvijek večina na ovim prostorima.

ajpitivi reseller uto 21.8.2018 11:05
Seki001 kaže...

Ali zar nepostoji neka mogučnost a vidio sam da neke liste to imaju 2-3 linka za isti kanal jedan u SD drugi u HD i treći link istog kanala u FHD ? Tako bi svi bili zadovoljni...

 

stavili bi kad bi imali. 

ovako napišu fhd kod kanala i večina ni ne vidi razliku kad geleda preko računara ngo misli da gleda fullhd. kad bi stavili sva tri jedan pored drugog videla bi se razlika.

tenac uto 21.8.2018 11:23
Seki001 kaže...

Ali zar nepostoji neka mogučnost a vidio sam da neke liste to imaju 2-3 linka za isti kanal jedan u SD drugi u HD i treći link istog kanala u FHD ? Tako bi svi bili zadovoljni...

 postoji al je to dodatan trošak. e sad neznam jel se na serveru tehnički isti izvor može enkodirati na 3 linka u različitim veličinama. npr. dobili bi bolju sliku kada bi prebacili kanale u hevc, ali postoji problem da ga ne podržavaju svi uređaji. znači u tom slučaju trebaju imati backup i u mpeg4. po meni bi to bilo isplativo jedino za sportske kanale jer bi se tamo najviše dobilo, a i tamo se najviše traži kvaliteka.

Splićanin uto 21.8.2018 12:00

Napokon veceras pocinje play off runda Lige Prvaka uz izravne prijenose svih 3-iju vecerasnjih utakmica na kanalima PLANET SPORTA 1-3,od 20.15h na Planet Sport 1 studijska emisija sa Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom. Tko ima VIP ili BNET može pratiti i naravno mi koji imamo IPTV liste. Pozdrav. 

Seki001 uto 21.8.2018 12:05

Ma meni iskreno te liste isključivo služe kao krpanje da gledam ono šta nemam na svojem maxtv i sportskom plus paketu kojeg plaćam samo 15kn sve SK i Arene u pravom FHD.

Nemože ništa nadmašit službene ISP-ove jedino je tome parirao CS al čujem da tu nekih problema sad ima.

 

Seki001 uto 21.8.2018 12:08
Splićanin kaže...

Napokon veceras pocinje play off runda Lige Prvaka uz izravne prijenose svih 3-iju vecerasnjih utakmica na kanalima PLANET SPORTA 1-3,od 20.15h na Planet Sport 1 studijska emisija sa Joškom Jeličićem i Stipom Pletikosom. Tko ima VIP ili BNET može pratiti i naravno mi koji imamo IPTV liste. Pozdrav. 

 hahah gledat ćemo ako nebude štekalo i slušat ćemo ako bude imalo zvuka i nebude kasnio sa onim šta gledamo na terenu 

Splićanin uto 21.8.2018 15:06
CROrens kaže...

 

Koja brzina se preporuča za komotno gledanje IPTV-a?

Imam 10-15mbit, ocu moc gledat kako spada?

 

Hvala

 govorim ti iz višegodišnjeg iskustva da uvecer  u udarnom terminu skoro uvijek steka svaka lista,odnosno od 18-24 h ,preporuka ti je da što manje tokom dana gledas iptv te da ga palis samo kad je utakmica koju želiš gledat,ovo ti govorim iz svojih grešaka da naučiš što brže

pozdrav

ContoNick uto 21.8.2018 15:29

CROrens evo ja imam TCom 7-10Mbit/s (znam kako ti je :D), gledam IPTV bez problema (naravno moraš pazit da ti neki drugi uređaj ne ode na net nešto skidat) i FHD (ovisno o kanalu i kvaliteti source-a tj. IPTV-a) ...

 

Splićanin kaže...
CROrens kaže...

 

Koja brzina se preporuča za komotno gledanje IPTV-a?

Imam 10-15mbit, ocu moc gledat kako spada?

 

Hvala

 govorim ti iz višegodišnjeg iskustva da uvecer  u udarnom terminu skoro uvijek steka svaka lista,odnosno od 18-24 h ,preporuka ti je da što manje tokom dana gledas iptv te da ga palis samo kad je utakmica koju želiš gledat,ovo ti govorim iz svojih grešaka da naučiš što brže

pozdrav

Ovo mi nije poznato (koristim iptv vec cca 6 mjeseci i samo iptv imam), to su vjerojatno neke free liste / addonovi / placene koje ne valjaju kad se spoji previše ljudi ...

"preporuka ti je da što manje tokom dana gledas iptv te da ga palis samo kad je utakmica koju želiš gledat,ovo ti govorim iz svojih grešaka da naučiš što brže"

@Splićanin možeš ovo malo pojasniti :D