Meme Side Eyeing Chloe prodan kao NFT za gotovo pola milijuna kuna

Djevojčica koja zabavnim izrazom lica neoduševljeno reagira na prijedlog izleta u Disneyland sada će si taj izlet moći i priuštiti jer je dobro zaradila na prodaji svojeg memea u obliku NFT-a

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. rujna 2021. u 15:15

Završena je aukcija u kojoj je prodan NFT poznatog internetskog memea Side Eyeing Chloe. Podsjetimo, ovaj meme je screenshot iz osam godina starog video isječka s YouTubea, u kojem majka snima svoje dvije kćeri dok im govori kako će ih voditi u Disneyland. Mlađa kći Chloe pritom je "složila facu" koja je ubrzo postala hit.

Chloe je danas 10-godišnjakinja, a njezina je majka odlučila kapitalizirati na popularnosti memea i činjenici da se oni mogu prodati kao kolekcionarski NFT, a da pritom ne izgubi vlasništvo nad originalnim videom. Plan joj je i uspio, jer je krajem tjedna njezin NFT uspješno prodan.

Kupac iz Dubaija

Početna cijena iznosila je 5 ethereuma, a kroz dražbu se došlo do pet puta višeg iznosa. U konačnici je kompanija iz Dubaija koja se bavi produkcijom glazbe, 3F Music, platila čak 25 ETH za ovaj meme NFT. Preračunato u našu valutu, to danas iznosi nešto manje od pola milijuna kuna.

Katie Clem, majka i službena prodavateljica, izjavila je za BBC kako je ovaj iznos nešto manji od onoga za koji su razni memeovi prodavani u posljednje vrijeme, ali da je zahvalna i za ovu prodajnu cijenu. Osim što će joj novac poslužiti za školovanje kćeri, najavila je kako će definitivno nagodinu posjetiti Disneyland.

Za usporedbu, donosimo i nekoliko prodajnih cijena NFT-a koji su, povezani uz internetske memeove, prodani u posljednje vrijeme:

Overly Attached Girlfriend – 411.000 USD
Overly Attached Girlfriend – 411.000 USD
Disaster Girl – 50.000 USD
Disaster Girl – 50.000 USD
Charlie Bit My Finger – 761.000 USD
Charlie Bit My Finger – 761.000 USD
Doge – 4.000.000 USD
Doge – 4.000.000 USD