Procurile fotografije Microsoft Surface Duo 2 preklopnog telefona

Surface Duo ima 5,6-inčne zaslone koji se prilikom rasklapanja spajaju u jedan 8,3-inčni, pa je ovaj uređaj, prema Microsoftu, idealan za napredni multitasking

Matej Markovinović srijeda, 28. srpnja 2021. u 11:57

Microsoft je još krajem 2019. godine službeno predstavio preklopni telefon Surface Duo te je tako po prvi puta ušao  na tržište Android telefona. Prvi su se uređaji isporučili kupcima u rujnu prošle godine i ako je za suditi po njihovim mišljenjima, većina ih je ostala duboko razočarana.

Naime, zainteresirani su za Surface Duo trebali duboko zaviriti u svoj džep te platiti čak 1.399 dolara za uređaj kojeg pogoni već umirovljeni Snapdragon 855 i 6 GB RAM-a. Osim toga, ovaj se telefon nije mogao pohvaliti niti baterijom od 3.577 mAh, a od ostalih se nedostataka ističu i ekrani koji nisu „od ruba do ruba“, mono zvučnik, nedostatak NFC-a, loša kamera i softver te stopa osvježavanja zaslona od 60 Hz.

Međutim, Microsoft planira izbaciti Surface Duo 2 krajem ove godine koji bi trebao ispraviti greške svoga prethodnika. Na YouTubeu je prošloga mjeseca objavljen videozapis koji sadrži fotografije tvrtkinog novog Android preklopnika, a njihovu je vjerodostojnost nedavno potvrdio i Windows Central.

Prvim pogledom na fotografije, u oko upada novi sistem od tri kamere koji izvire iz kućišta, pa se tako „šuška“ da će Surface Duo 2 imati telefoto, ultraširoku i standardnu leću. Osim toga, vjeruje se da će ga pogoniti Snapdragon 888 s 5G podrškom te da će imati NFC tehnologiju. Senzor za otisak prsta premjestio se na gumb za otključavanje uređaja, a pretpostavlja se i da je tvrtka poradila na tome da oko zaslona bude „manje mesa“.

Cijena se još samo može nagađati, no pretpostavlja se da će Surface Duo 2 biti nešto skuplji od svoga prethodnika zahvaljujući navedenim poboljšanjima. Sudeći po fotografijama, dolazit će u bijeloj i crnoj/tamno plavoj boji.