GameStop do kraja godine zatvara između 180 i 200 trgovina

Poznati lanac trgovina fizičkih kopija igara GameStop odlučio se na još jedan val zatvaranja trgovina, do kraja godine bi trebalo biti zatvoreno između 180 i 200 trgovina

Matija Pavlić četvrtak, 12. rujna 2019. u 14:21

Nastavlja se dugogodišnja kriza na tržištu fizičkih kopija igara, a s njom i kriza preostalih trgovina koje se bave njihovom prodajom. Jedan od takvih primjera je i poznati lanac trgovina videoigara GameStop, koji se odlučio na još jedan u nizu valova zatvaranja trgovina u cijelom svijetu, s ciljem smanjenja troškova.

Na sastanku s dioničarima glavni financijski direktor GameStopa, James Bell, najavio je namjeru tvrtke o zatvaranju između 180 i 200 tvrtkinih poslovnica u cijelom svijetu, ali namjera je proširiti proces smanjenja troškova u idućih 12 do 24 mjeseca (što bi značilo da se u budućnosti očekuje zatvaranje još većeg broja poslovnica).

Mjera zatvaranja usredotočiti će se na one poslovnice koje su ostvarile prodajne rezultate koji su niži od očekivanih. Ipak oko 95% poslovnica zasad se pokazalo profitabilnima, što ne otklanja potrebu za izvođenjem procesa smanjenja troškova zatvaranjem poslovnica.

Što se tiče rezultata tvrtke, u drugom kvartalu godine zabilježen je pad prodaje od 14,3% i neto gubitak od 415,3 milijuna američkih dolara.