Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 2

nixa2210 pet 28.8.2015 19:08

Evo teme pa ako netko ima mob kraj sebe,koja slika itd,kratki review za kupce buduce

Kakav je ekran itd+pitanja u vezi trackinga,narudzba itd :)

kibo00 kaže...

pozdrav svima...
evo i ja sam danas naručio ovaj mob pa jedva čekam da što prije dodje...

s obzirom da vecinu zivcira ponavljanje istih pitanja svakih par stranica, prvo bi htio malo opravdati sve padobrance (i sebe racunam u takve) jer fakat nije se bas lako snaci u svim tim romovima i ostalim pojmovima na preko 50 stranica...
ja sam si dao truda i pročitao cijeli topic i dalje nisam siguran da mi je sve jasno, ali se nadam kada upalim mob i krenem s postupkom da se sve ici jednostavno kako vecina kaze da je...
dok sam citao, neke zanimljivije postove sam spremao u notepad pa cu ih sada kopirati ovdje cisto kao pomoc nekome tko ce se ubuduce raspitivati o mobu, pa da ne mora kopati po cijelom topicu...

iako bi idealno bilo kada bi si netko od upucenijih dao truda i slozio jedan dobar tutorial koji bi se stavio u prvi post... vjerujte da bi tako nesto jako pomoglo.. jer vecina ljudi ipak topic nadje na googleu i kada prvi put otvoris temu stvarno se tesko snaci...



znaci neki mali rezime po mom izboru... od starijih prema novijim postovima pa neke verzije romova više nisu aktuelne, ali bitna je poanta...
(nisam zapisivao autore, pa se nadam da se doticni nece ljutiti ;))

dakle...

__________
OPCENITO:

Pratim xiaomi "scenu" od samih pocetaka, pa da pomognem malo oko relativno zbunjujuceg izbora roma;

- xiaomi za sve modele izdaje dvije verzije roma - stable i developer. Stable je, jelte, stable, ne izlazi cesto nova verzija. Developer izlazi svaki tjedan, ima stalne nadogradnje i ispravke bugova, puno je "naprednija" od stable. Tu i tamo se nadje neki sitni bug za pojedini model, zato i nije stable, ali ako je nesto ozbiljnije, bude ispravljeno u petak. Primjerice, trenutna dev verzija miui 7 5.9.* nudi znacajno bolje trajanje baterije (varira od modela do modela) i responzivniji miui. Na mome note 4g trenutni dev rom nudi skoro 20% bolje trajane baterije i nekih 25% manje zauzece memorije samog roma naspram stable roma.

- oba roma se izdaju kao lokalni (kineski) i global. Global rom je namjenjen internacionalom trzistu, ali i dalje sadrzi podosta kineskih appova i bloatwarea, cesto treba posebno instalirati noviju verziju gappsa (ovisno od modela do modela).

- xiaomi.eu je najveca unofficial zajednica koja se bavi xiaomi romovima. Oni izdaju svoj international rom. Rom je baziran na developer global verziji, i izlazi svaki petak, odmah nakon sto izadje kineski global. Kakav je international rom? Radi se o obicnom developer romu, iz kojeg su prociscene sve kineske aplikacije i potencijalni bloatware, dodane najnovije verzije gappsa, podrske za vecinu jezika (ukljucujuci i hr), i rootan je. Mi account/sync uredno radi, i podrzava OTA update.

Koji rom izabrati? IMHO, nema nikakvog razloga da instalirate bilo sta osim xiaomi.eu international roma.

Kako ga instalirati? Sa http://xiaomi.eu/community/link-forums/roms-download.73/ skinite najnoviji rom (zip), sa linka Download Weekly. Interni naziv xiaomi.eu za note 2 je Hermes. Trenutno je aktualna verzija 5.9.2, dakle skinite file hermes_5.9.2_v7-5.0.zip.

Nakon sto skinete zip, boot u mirecovery, kompletni wipe data i cache, pa iz mirecoverya instalirati skinuti rom (odaberete gornji zip) i to je to. Nakon sto ga jednom instalirate,  svi buduci updejtovi (svaki petak obicno) idu OTA, nema vise potrebe za recovery ni skidanjem zipova.
_________
ROM:

1. Skinuo hermes file na komp (EU dev ROM)
2. Prebacio ga na mobitel
3. Usao u MiRecovery (držiš volume down i power button istovremeno)
3.1. Wipe cache, wipe all data
3.2. Update

Rom sam našao ovdje (imaš barem 10 preporuka s tim linkom na ovoj temi)
http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-8.28692/
tu klikneš na ovaj DOWNLOAD WEEKLY link. Na tom linku pronađeš gdje piše Hermes file i to skineš.

Hermes je kodni naziv za redmi note 2

p.s. na tom ROMu nemaš problema s nikakvim reklamama ili virusima
__________
KASNE PORUKE:

-poruke mi ne dolaze na whatsapp i viber. I onda sam skuzio da dolaze kada su app upaljene u pozadini, a ne dolaze kad ih pogasim sa ubrzavanjem rama. Dal se moze nastelat nekako da mi dolaze bez obzira dal su upaljene u pozadini ili ne?

- Omogući startup tih aplikacija u  Security > Permissions > Autostart.
__________
BATERIJA:

- Eto ja kuzim to flashanje i tako neke lake stvari, ali baterija me ubija. Pa sad ti strucnjace daj neke tipove za poboljsat battery life ako znas. Gledam po XDA AOSP ROM, neki likovi po 5-6h SOT-a  kao, a ja jedva zguram 3,5. Vidim da i neke aplikacije kao furaju,ali nista ne objasne pa ako znas te fore. :D (probo i greenify i amplify,ali ne kuzim ja to bas).

- fino stavis aosp (neki koji up to date, tipa posljednji jills aosp), staviš xposed + module (gravitybox, greenify, amplify, power nap), skineš xm kernel 1500 v3 s xda, pogasiš frekvencije (koje se ne koriste kod nas) u baseband engineer modu, odabereš prefered 3g (ili po potrebi pališ željeni), wifi i sinkronizacija po želji, sam upravljaš brightnessom ili skineš velis odnosno lux autobrightness, titanium backupom izbrišeš sve aplikacije koje ti ne trebaju ili ih freezaš te skineš aplikacije koje zauzimaju malo memorije (zaboravi izgled, bitna je učinkovitost i preformanse)... i voila battery backup će ti biti puno bolji...

- slažem se u potpunosti.pronašao sam stabilan AOSP rom na kojem gotovo sve radi dobro(HDR na kameri ne radi).Xposed dolazi predinstaliran,Amplify i Greenify čuvaju bateriju,brz i vrlo stabilan ,nema smrzavanja.sto je najvažnije,nema bloatwarea i rom je multilanguage,čisti AOSP..
ja koristim ovaj:
http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/aosp-5-0-2-hermes-18-10-2015-t3228140.
gapps
http://opengapps.org/
izaberete ARM 64 5.0

- Ja sam na note 1 probao neke aosp, ali iskreno izgledao mi je koma u odnosu na miui, plus uvijek nekakvi sitni bugovi (kao ovaj sa hdr kamerom), plus nedostatak supporta i updatea, i skoro nikakvog benefita na bateriju u odnosu na miui 7.
Inace, i kad je jedinica izasla, bilo je sitnih problema kao kod ovih o kojima se pise za dvojku, baterija i slicno, ali nakon nekog vremena romovi su se stabilizirali, updejtam .eu dev rom jednom mjesecno kad se sjetim, nikakvih bugova, brz, baterija traje duplo dulje nego na prvom romu kad sam ga kupio. Nadam se da ce se nakon par romova stabilizirati i situacija sa dvojkom.
Sto se tice trajanja baterije, dobro je napisano u par postova iznad - engineer mode pa odabrat frekvu koja se koristi, staviti widgete za gps/bluetooth/3g/wifi/data/sync pa ugasiti sta se ne koristi ili ne treba trenutno, maknuti visak aplikacija i to je to (to sve ide i na miuiu , ne treba aosp :) ).

- to što si probao nekad prije nema veze sa ovim sada.prvo isprobaj ovaj AOSP  pa onda komentiraj.MIUI se u prilagodljivosti i brzini ne može mjerit sa čistim androidom,ne kažem da je loš.EU dev dapače radi prilično dobro...
razvoj AOSP-a za Note 2 tek je počeo,a već sad radi jako dobro..tek na AOSP-u sve mogućnosti Note 2 dolaze do izražaja...
_____________

ROM:


Evo par podataka za one koji nemaju iskustva s Miui-jem:

Meni je najbolji Eu dev rom s ovog linka:
 http://adria.mobiledevs.net/resources/xiaomi.56/ red gdje je slika i piše: XIAOMI NOTE 2(hermes), ono MIUI V7 smeđim slovima. Potrebno se prije registrirati na forum, ali to je čas posla. Tu se mogu onda preuzimati i tjedne nadogradnje.

Taj fajl (cca 700 MB) stavite u Root SD kartice, eksterne ili interne, kako vam drago, tako kako je downloadan, u *.zip formatu. Ako znate kako, provjerite Md5Sum, ako ne znate -ništa.

Ima sve na Hrvatskom, Rootan je, ima PlayStore, bez ikakvih kineskih aplikacija ili blata
 
Custom Recovery sam stavio TWRP 2.8.7. s ovog linka:
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=152550&highlight=TWRP%2Bmaterialized%2Btheme

Jako ga je jednostavno instalirati i to bez obzira koju verziju Roma imate:

zip fajl TWRP koji skinete preimenujte da se zove update.zip

Taj update.zip prekopirajte na internu memoriju mobitela (direktno na rot, ne u neki folder), ne na eksternu SD karticu.

Ugasite mobitel.
Palite ga tako da pritisnete Vol+ i Power gumb skupa.
Kad se pojavi Miui logo, pustite gumbe.
Ušli ste u Miui Recowery
Gumbima za Vol+ i Vol- se krećete gore-dolje, gumbom Power izaberete što hoćete
Izaberete English
Izaberete Update.zip
Custom Recovery se instalira i onda možete stavljati Romove koje hoćete...

Opet palite mobitel  tako da pritisnete Vol+ i Power gumb skupa
Prvo zavibrira, onda se upali ekran i pojave slova MI, tada pustite gumbe, za par sekundi uđe u TWRP Recovery
Izaberete Wipe, pa pomaknete onaj klizač u desno, tamo gdje piše Swipe to Factory Reset. Nakon što napravi Factory reset, onim trokutićem u lijevom doljnjem kutu se vratite na početak TWRP-a.
Izaberete Install, pa na sd kartici na koju ste ga prije stavili izaberete taj Rom koji ćete instalirati. On se zove ovako:
xiaomi.eu_multi_hermes_*.*.**_v7-5.0.zip, gdje zvjezdice predstavljaju godinu, mjesec i dan izdavanja Roma.
Pomaknete klizač u desno i počne instalacija. Neka vas ne brine što se kao ništa ne događa, a piše da nešto nije pronađeno. Instalacija traje...
Nakon oko 2 minute ćete vidjeti da je instalacija pri kraju, i odmah zatim je gotova. Idete na Reboot System, prvo podizanje traje duže, možda i više od 5 minuta, vidite napredak po napretku crte.

I to je to.

Ja dev rom uvijek instaliram preko TWRP-a jer tako nisam nikad imao nikakvih problema..
____________

KRATKI TUTORIAL:

Evo da javim da sam uspio instalirat twrp i eu miui .22 verziju, a ranije je bio stable 7 miui.

Ovako sad cu napisat tutorial tako da svi poput mene, koji bas nisu vično ovome mogu uz što manje živciraranja flashat rom. Ima 10 koraka, cini se strasno, a ustvari posao od 15 min.

Na ovome linku imate upute po kojima sa ja radio

http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html

  uz to, na ovom linku imate drivere koje morate instalirati na PC.

http://www.mediafire.com/download/cypm22rgs2k83ji/MT6577+USB+VCOM+drivers.rar

na ovom trecem linku imate eu rom. Za Redmi Note 2 naziv je HERMES. Ljudi kazu da je 5.10.22 trenutno OK, pa sam ja isao na tu. Skinite ovaj weekly jer imate mogućnost tjedne nadogradnje bez ovih komplikacija, jel putem WIFI...Ima hrvatski jezik i  google aplikacije (ja nisam znao ali valjda je skraceni naziv za google aplikacije je GAPPS).

http://xiaomi.eu/community/threads/5-10-22.28856/

1. Skinite drivere s drugog linka i instalirajte na PC.

2. Sa prvog linka skinite adb tools i twrp recovery - download mozete napraviti tek kad stavite reply u temi.

3. Odzipajte adb tools-kad odzipate dobijete adb driver i adb tools datoteke. U adb tools datoteku stavite file (najprije ga razipajte) iz twrp recovery zipa. Zatim taj fajl koji ste kopirali preimenujte u recovery. Nemojte na kraju stavljat .img jer je on sam po sebi img file pa da ne biste imali recovery.img.img

 znaci file vam mora izgledati ovako primjerice (tako je meni izgledalo)  c:/adb-tools/adb-tools/recovery

4. ugasite telefon, udjite u fastboot drzeci kombinaciju tipki power+vol down. Tu ce vam samo stajati nekakva slika sad.

5. Spojite kablom mob na komp. Odite u folder gdje ste ranije stavili onaj file recovery. Drzite shift na tipkovnici i stisnite desnu tipku misa na prazan prostor u tom folderu(znaci kao da idete napraviti new folder). Otvorit ce vam se onaj izbornik gdje cete odabrat open command window here i izaberite tu opciju.

6. Kad vam se otvori, upisite -  fastboot flash recovery recovery.img

7. On ce jako brzo odradit svoje. Ugasite mob. Time ste dobili TWRP recovery umjesto onog tvornickog. U njega ulazite tako da drzite power + volume up.

8. Sad upalite mob, neka udje u sistem, spojite kabal i  stavite SuperSu zip file koji ste skinuli s prvog linka i rom koji ste skinuli s treceg linka na memoriju mobitela (nemojte stavljati u neki folder,samo kopirajte na mob).

9. Ugasite mob, odite u TWRP (znaci power+vol up),malo pricekajte da udje. Odite na install i nadjite SuperSu. Swipe to install. Kad zavrsi stisnite reboot i pricekajte da vam uđe ponovno u sistem. Ovime ste ROOTALI mobitel.

10. Sad ponovno ugasite mob, odite u TWRP (power+vol up). Prvo odite na WIPE (brisete data,cache, dalvik cache). Kad zavrsi vratite se na install. Instalirajte rom koji ste prebacili ranije na mob. Kad zavrsi ponovno stisnite reboot. (meni je nakon reboota stajao samo mi znak, ništa se nije događalo. Ugasio sam mob, upalio i mob je usao u sistem)
_________________

UPDATE ROM-a:


- oću li izgubiti aplikacije i podatke ako napravim update roma?
je li potrebno uraditi prije wipe cache, data?

- Neces izgubit.
Da, mozes napraviti ali samo wipe cache i dalvik, ne data.
Taj wipe cache i dalvik mozes uvijek raditi, prije i poslije roma, a i ovak ponekad ako oces, s tim ne mozes nista pogresno napraviti.
________________

Ti uporno pričaš o global romu u temi za redmi note 2.
Cijenim tvoj trud, ali objasni ljudima da trenutno NEMA global roma za redmi note 2. Ima samo službeni kineski stable i kineski developer rom. Oba imaju samo kineski i engleski jezik, stable nema play store a vjerojatno ni dev(nisam probao na rn2 ali uvjeren sam da nema)
Alternativa je rom sa xiaomi.eu stranice koji je u biti kineski rom pročišćen od kineskih aplikacija i ima više jezika, a među njima i hrvatski i to zahvalite forumašu @MASVA

 Link na poruku:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-note-2/229573.aspx?page=52&jumpto=4844453&sort=asc&view=flat

 

 

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-note-2/229573.aspx?page=58&jumpto=4856975&sort=asc&view=flat

gigant2000 pet 28.8.2015 19:25

 

 

Telefon dolazi u dvije varijante:

osnovna sa 16GB memorije i procesorom koji radi na 2.0 Ghz

te

Prime sa 32GB sa Helio X10 (MTK6795T) Octa Core 2.2GHz


-ekran 5,5" 1080p IPS
-chipset Helio X10(MT6795)
-16/32GB(micro SD), 2GB RAM
-kamera 13 MP (Samsung f/2.2), prednja 5MP
-LTE, quick charge 2.0, IR blaster, Dual SIM

-OS MIUI 7 (Android 5.1.1)
-baterija 3060mAh (3060mAh removable battery)
-cijena (otprilike):135-140 eura

druga verzija Prime: 170-180 eura

 

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_2-6992.php

Sunbriel pet 28.8.2015 19:58
babobabo kaže...

Kako sad 5.1.1 miui 7 kad je 5.0.2 i miui6?

 

Ja znam da je najavljivano miui7 i 5.1 ali je dosao sa miui6 i 5.0.2.

 

E sad sto je tocno ili sam ja nesto krivo skuzio

 

MIUI 6 je još uvijek, čini mi se.

 

 

Na gsm areni piše da podržava Quick Charge 2.0, što nije istina.

maxy0 pet 28.8.2015 20:59

Naručio u ponedjeljak 22.8. a u četvrtak ga tek poslao, a vec danas je doso u englesku i ide prema zagrebu. U ponedjeljak se ocekuje.

Vidim da ima utor za dvije sim kartice. Dal obe podrzavaju 3G mrezu? Jer imao sam redmi 1s i on je imao jednu 3g a drugu 2g mrežu

papinijanus pet 28.8.2015 21:47

Pls note(GSM VERSION)2G RAM 16G ROM U

1----Only 2G Network can work in other nations !

 

2--- Not support 3G  WCDMA

 

3---Not  support FDD LTE 4G

 

4---Only support TDD-LTE 4G network for China

 

5---Networks :GSM (B2/B3/B8)

 

                       TD-SCDMA (B34/B39)

 

                       TDD-LTE (B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz)

 

Pls note(FDD VERSION)2G RAM 16G/32G ROM

 

Networks : 2G GSM 900/1800/1900MHZ

 

                    3G  WCDMA:850/900/1900/2100MHz

 

                     4G  FDD-LTE:1800/2100/2600MHz(Bands:B3,B1,B7)

Cofii pet 28.8.2015 22:59

Evo ovako pozdrav ljudi.

Zaradio sam neke novce i sad planiram kupit neki novi mobitel i gledam tako malo po internetu i naletim na XIAOMI RedMi Note 2 po cijeni od 1100kn na gearbest.com
Sve u svemu mobitel mi se čini odličnim, samo me zanima kakva vi imate mišljenja o tome mobitelu i da li je imao tko iskustva sa mobitelom tipa XIAOMI. Ne želim srljat kao guska u maglu pa da novce izgubim za bezveze nakon što kupim taj mobitel.

papinijanus pet 28.8.2015 23:47
mungo kaže...

Mi smo ti svi manje vise narucili ode, s DHL opcijom slanja.Dođe sve skupa oko 1100 kn otprilike.

http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32419958823.html

 Trenutno je to ukupno najbolja cijena, ali obavezno stavi FDD uređaj i DHL dostava. Dođe točno 190.78$. To je ukupna cijena i nema nikakvih davanja dodatnih. Ni carine ni hrvatski PDV. Uređaj se prvo pošalje iz Kine u UK i isti dan ga iz UK pošalju u Hrvatsku. Nekima je došao već za 2 radna dana, a nekima par dana kasnije. Sve ovisi o gužvi koju trgovac ima.

Odmah da napomenem. Aliexpress ne prima Paypal, no ima svoju inačicu Alipal, a moguće je plaćanje i direktno s kartice trgovcu. Prema iskustvima s foruma - plaćanje je sigurno.

assassin.st sub 29.8.2015 02:12

Cak i malo vise, ovisi u kojoj si banci. 

 

Ja se premisljam bi li uzeo ovaj mobitel, zakapario sam ga na aliexpressu kad je bio onaj dan s akcijama za 180$ u chigona, sad imam jos 18 dana da platim ili mi se otkazuje narudzba. 

 

Par pitanja za one koji su dobili mobitel:

1) Kakva je kvaliteta zaslona pod kutevima, na suncu itd?

2) Jel tko primjetio kakve zute tonove po ekranu?

3) Kakav je GPS, ima li s tim problema?

4) Ima li pregrijavanja CPU-a pri tezim taskovima?

5) Kakvo je trajanje baterije i jel joj potrebno dugo da se napuni?

 

Hvala unaprijed na odgovorima :)

Wh1T3L10n sub 29.8.2015 08:47
cimple kaže...

Možda sam ja krivo izračunao ali 190.7 dolara je otprilike 1300 kuna po zadnjem tečaju...

 Meni je skinulo tocno 1244kn sa racuna... (tocno za taj iznos od 190.7$)

 

 Ja sam moj narucio 24.08. a 25.08. sam dobio tracking za UK DHL, koji za sada jos uvijek stoji ne promijenjen... Znaci, nisam dobio onaj drugi tracking number.

 Nadam se da ce mi mob stici iduci tjedan.

vepar sub 29.8.2015 12:29

Ono sto znam je da je ekran isti kao na Mi4i,a to bi znacilo izvrstan kontrast i vidljivost na otvorenom.ima vrlo jak vanjski zvucnik i wifi domet u rangu Mi4.

Punjac je spor jer koliko vidim isti vec generacijama kod Xiaomi-a(imam Mi3)

Kamera ima taj brzi AF i Samsung f/2.2 senzor...

Helio X10 nema problema sa pregrijavanjem,vec ga je dosta proizvodjaca ugradjivalo i dokazan je..
Cudi ne samo sto nema Quick charge,a Redmi 2 ima...

 

Vapor ned 30.8.2015 04:48

Hahah momci ispričavam se, ove varičele me ubile više (u 20toj godini ), iskompliciralo se ova dva tri dana svašta i visoke fibre, skoro upalu pluća skupia tako da mi se nije živilo.

 

Šta imam novo reć. Na njemu ne koristim ovaj ROM što je seller instalirao, to je global verzija koja nije optimizirana za Note2. Tako da sam instalirao zadnji stable ROM za Note2(5.0.2 Android), imate ga na MIUI stranici, i flashao ARM64 5.0 Nano Gappse.

Znači otkrio sam razlog zašto ljudi nisu uspili instalirat TWRP recovery preko fastboota, postao fix na MIUI forum i dobio sticky post odma ispod prvog posta u temi. http://en.miui.com/thread-146299-1-1.html

 

Što reći dalje. Znači ubacio sam VIPovu karticu unutra, nisam imao mogućnosti testirati po Splitu 4G jer sam u karanteni u kući haha, uglavnom nikad bolji mobilni signal nisam u Mravincima imao(5-9km) od Splita.

 

KVALITETA ZVUČNIKA ZA POZIV JE NEREALNO DOBRA. Znači sebi nisam moga doć koliko glasno, čisto, razgovjetno i realno čujem osobu s druge strane. Jednostavno kao razgovor oči u oči. Ali jedna bitna stvar koju mrzim kod Samsunga (s5 mini recimo), a Note 2 odrađuje bolje. Zvuk iz slušalice za razgovaranje ostaje izoliran u mobitelu, znači osobe do vas nemogu čuti o čemu razgovarate dok neki Samsunzi doslovno vibriraju kako je loša izolacija zvuka.

 

Kvaliteta signala je isto odlična, jer u sobi na svom krevetu sa HTC Desire Xom, Samsung Omniom uopće nebi primao pozive jer je signal bio nula. Na Note2 imam 4/5 barova.

 

Baterija. Izdržim dan, amo reć od 9/10 ujutro do ponoć navečer, sa uključenim mobilnim podacima, auto brightnessom, sinkronizacijom i 5:30h screen on timea(dosta youtubea i twitcha). Neznam bi li ga uspio razvuć na dan ipo jer sad ne silazim sa njega, novi mobitel jbg :):). Dobre vijesti su da MIUI 7 ima 10% battery life, tako da se očekuju bolje performanse.

 

Bit će slike kamere kad stignem, ovo šta sam brzinski slikao bez HDR, je OK. Nije neki wow efekt ali više nego zadovoljavajuća kamera.

 

Hmm šta bi još moga napisat prije nego uvatim volje full review napravit.

 

Pregrijavanje. Samo na punjaču dok se radi na mobitelu. Ovako u svakodnevnom radu nisam ništa primjetio, osim naravno zahtjevnije igre ga ugriju, kao i svaki uređaj na tržištu. Kad se uređaj ugrije to uglavnom bude u stražnjem gornjem predjelu u području kamere (tu se nalazi SoC), tako da nije pod rukom.

 

RAMa imate slobodno 1GB, ja ga nisam uspio zagušit (Facebook, Twitter, Messenger, Whatsapp, Instagram, Reddit, Music app, Chrome, Youtube). Ove aplikacije su uvijek u pogonu.

 

Što se tiče MIUI, strašan je. Toliko malih featuresa, podešavanje obavijesti za svaku aplikaciju(hoćete lockscreen, notification LED, floating notif (obavijest pri vrhu ekrana u sivom transparentom pravokutniku, kao na Windows mobitelima). Notifikacije u notification centru proširivate sa dva prsta put dole. Znači ako imate 5 messages in 3 chats whatsapp obavijest, povlačenjem obavijesti sa dva prsta dobijete sve poruke, ili recimo sliku. Imate i one handed mode (home screen tipku slideate premo desno ili lijevo) gdje se ekran smanji na odabranu veličinu (3.5,40,4.5) incha.

 

Stigle su mi Xiaomi Piston 3 slušalice i uparene s ovim mobitelom daju vrhunski zvuk (u opcijama se može izabrat enhanced sound točno za ove slušalice).

 

I ovaj, to je to zasad ako vas nešto zanima pitajte.

 

Btw. Kad sam preko vocapa javia ovim svojima da sam naručia Kineza rekli su da sam debil. Sad kad su ga probali, već ga trojica žele naručit.

 

 

mario1990 ned 30.8.2015 09:14

Velis neoptimiziran rom. Sta mislis pod tim? Imao si nekih problema ili? I kako ti se cini zaslon, na suncu citljivost? Citao sam da je navodno zaslon zuckast to je istina ili neprimjetno? :)

 

Edit: ti si kupio od chigona?! Dali on daje jamstvo na njegovoj stranici nista ne pise o tome. I ukupno gledano imas li nekih zamjerki minusa na uredjaju? U radu, kvaliteti.

Vapor ned 30.8.2015 09:23
mario1990 kaže...

Velis neoptimiziran rom. Sta mislis pod tim? Imao si nekih problema ili? I kako ti se cini zaslon, na suncu citljivost? Citao sam da je navodno zaslon zuckast to je istina ili neprimjetno? :)

 Velim neoptimiziran jer piše tako, nisam ništa primjetio, nego jednostavno je univerzalni MIUI a ne MIUI namijenjen Note2.

 

Može se napisat selleru da nedira kutiju i dobit će se stable ROM na njemu. Seller na svoju ruku instalira internacionalni, ali flashat stable službeni je 5min posla doslovno.

 

Ekran na cool bojama nije nimalo žučkast, uspoređiva sam sa bijelim papirom i OK je. I na ovom mom ROMu šta sam flasha(službeni na miui.com) u changelogu su stavili fixed yellowish screen on some occasions.

 

Nisam ga baš ima prilike koristit pod suncem, al provjerim danas.