wave90 sub 3.1.2015 17:16

Uskoro ce biti redstavljanje Xiaomi Mi5. To jest sledece nedelje. Kako se suska a najvjerovatnije ce bit :

- 5.7 ichi,2 K Screen with the Fingerprint scan on board,

- QualComm SnapDragon 810 Octa Core Processor,
- 3 ili 4GB Rama,

Adreno 430 GPU,

- 20.7MP Camera which is likely the same Sony Exmur used in the Meizu MX4

 

Neko kaze da ce cijena biti 326 USD off contract in the US. Ali videcemo sve sledee nedelje. Ako cijena bude 326dolara, a ja i onako trebam kupit novi telefon, onda ovo cu uzeti. I onako Mi4 kosta 310eura.

Postoje glasine da ce ovo biti telefon koji ce prvi imati veliku cijenu u Xiaomi kompaniji - daj Boze da ne bude tako :). A ako bude, onda ce ovo biti prvi telefon koji je skrenuo s puta njihove strategije HIGH END-LOW PRICE telefona. Inace kako je najavljeno iz njihovog ureda ovo je flagship kojem je cilj da pobije svu konkurenciju a tacnije ciljaju na Iphone 6, Galaxy Note 4 itd...

http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/156001-gallery/Earlier-leak-of-the-white-Xiaomi-Mi5.jpg

http://www.technobuffalo.com/2014/12/30/xiaomi-mi5-leaked-photo-black-rumors-specs/

stručnjak sub 3.1.2015 18:11

Mislim da će i oni sa cijenama otići u nebo jer im (kako sam negdje pročitao) nedostaje novca za nova istraživanja i ulaganja. Ja sam si htio uzeti Mi3 ali sam odustao jer nema SD a verzija od 32Gb mi je ipak malo preskupa, a i nervira me glupost da nemožeš izvaditi bateriju. Ali tko zna, možda me 5-ica obori sa nogu pa si je poklonim

R36 sri 6.1.2016 10:54

Najčešće su na takvim stranicama točne specifikacije tako da je to sve točno.
Isto tako sam naletio na one plus two na takvom webshopu dok još nije bila primjera.Specifikacije s webshopa su na kraju bile točne.

zvonac sri 24.2.2016 11:02
sudy_freak čet 25.2.2016 00:28

Kao vlasnik Mi3 (jednog među prvim na forumu) iskreno sam uzbuđen oko Mi5.

Željno sam iščekivao trend smanjenja dijagonala.
4.8" FHD u kućištu veličine S3 bi me odmah osvojio, ali ne živimo još u tom vremenu.

Prema tome, Mi5 me osvojio.
Govorio sam x puta nakon svakvkih iskustava s Mi3 da mi je to zadnji Xiaomi, ali uspjeli su nadmašiti sva moja očekivanja.

Jedva čekam prve recenzije, ali mislim da je to buduća nadogradnja.
Pogotovo kada se uzme u obzir mjesto predstavljanja - po prvi puta MWC EUROPA ljudi, to znači da napadaju sigurno tržište Zapada.

Da ne duljim, čitam sada na mi5xiaomi.com:

Xiaomi Mi5 is launched today in Barcelona Mobile World Congress and will be available in newer markets like US, UK, Germany, Turkey, Russia, Philippines, Thailand, Spain, Portugal, France, Greece, Czech Republic, Vietnam, Croatia, Bangladesh and Sri Lanka to name a few.

Da, Hrvatska je posebno istaknuta. 
Kroz narednih par dana ćemo vidjeti hoće li tome biti tako, ali ovo me jako veseli.
Makar ovaj blog site bio fake, činjenica je da ćemo Xiaomi uređaje uskoro imati u EU po predviđenoj cijeni od oko 400 € 

robee1 čet 25.2.2016 09:28

Ako bude u ponudi kod nasih operatera, ozbiljno ce pomrsiti racune ostalim igracima :). S druge strane zasto i nebi bio u ponudi. Kada moze Huawei, moze i Xiaomi. Mi5 djeluje kao ok fon, ima sve sto treba imati jedan moderni fon i pokazali su da 128GB ne mora nuzno biti skupo kao zlato.

majdo čet 25.2.2016 14:54
tnakir kaže...

Moze malo vise informacija o ovome: 

 

"Govorio sam x puta nakon svakvkih iskustava s Mi3 da mi je to zadnji Xiaomi, ali uspjeli su nadmašiti sva moja očekivanja."

 

Usudit cu se uzeti si za pravo da je odgovorim, jer Sudy i ja smo masu puta se nasli u raspravi/komentiranju gdje su nam se misljenja poklapala u bobu.. Pogotovo što se tice izbacivanja novih uređaja od strane Xiaomia.. Krenuli su dobro, prvo predstavljen Xiaomi Hongmi, low budget mobitel za široke mase, nakon njega prvi flagship koji ih je probio u svijet, i s cime su postali "poznati".. U principu Europa je docekala, ljudi su docekali uređaje istih ili boljih karakteristika nego Samsung Galaxy modeli za daleko manje novaca.. 

Nakon toga krece stvaranje nahajpane mase.. Zaludili su svijet, i poceli svaki 15 dana izbacivati novi uređaj. Da se razumjemo to nije rijec o uređajima niske kvalitete, to je rijec o high end uređajima koji valjaju.. Ali s izbacivanjem novih modela malo su zapostavili software.. Na Mi3 nisu jako dugo vremena riješavali neke stvari koje su trebale biti rijesene a obecane su da ce biti jer je stvar software-a a ne hardware-a..

Također obečan je kernel source code koji nisu htjeli izbaciti, a bez njega ekipa nije mogla praviti svoje ROM-ove, nije mogla raditi preinake s kernelom, štimati za sto bolji rad, itd..

Tek nakon izlaska na Indijsko tržište, pod pritiskom njihovih korisnika kojih je iz dana u dan bilo sve vise i vise su izbacili source code.. D se razumjemo, Indija je najvece brzorastuce trziste po pitanju komplet svega sto je vezano za IT sektor, mobitele, itd..

 

U međuvremenu kako je izbacen Mi3, izbacili su Mi4, koji u ama bas nikojem pogledu nije bio napredak u odnosu na Mi3 osim u izgledu i po 0.5cm manje u širini i dužinu..

Također je i s Hongmijem bilo koji je imao MTK chipset, dosao je Hongmi 1S koji je imao Snapdragon, i automatski su zapostavili softwerski prvi telefon koji ih je probio na trziste.. Software je došao do verzije 5.0 i tu je stao, nikad više nadograđen.

 

Također u datom trenutku im je postalo lakše izbaciti novi uređaj s novim androidom nego poraditi na prilagodbi za stari uređaj. Tu je rijec o prelasku s KitKat na LolliPop na Mi3. 

Sve kao ne moze se odraditi, kad odjednom puf neki tamo no name korisnik pod imenom Ivan izbaci AOSP rom na LolliPop-u za Mi3 i Mi4..

I da napomenem da je problem s kernel source codom za Mi3 stvaralo i to sto su Mi3 i Mi4 prakticki isti uređaji iako je jedan S800 a drugi S801.. S801 nije nista drugo nego clockani S800, i oba telefona rade s identicnim softwareom, koji god da skines za Mi3 flashas ga i na Mi4, razlike nema..

 

Itd, itd, itd.. Moglo bi se pisati o svemu tome do prekosutra ali eto..

 

U svakom slucaju također dijelim trenutno oduševljenje s Sudyem i ostatkom ekipe, jer definitivno će ovo biti moj iduci upgrade s Mi3.. Troumio sam se između par modela, sto kupiti, odabrati, cak mislio i preci na OnePlus, ali nakon ovoga uređaja definitivno ostajem pri Xiaomiu uz nadam se uskoro Mi5 u rukama..

 

thebatman kaže...
Kamera mi je zanimljiva. Zna li se ima li puni manualni mod (iso, fokus, shutter speed...)?

 

Vjerujem da ce sve to imati, kao i svi drugi skuplji modeli, jer da nema to bi bio maksimalni promašaj..

 

Ako nekog zanima uspio sam naci i "full" MWC izlaganje i predstavljanje Mi5 gdje Hugo Barra prica na engleskom, pa sam digao na youtube, evo i linka..

 

https://www.youtube.com/watch?v=idfolpgMDGM

majdo čet 25.2.2016 15:34
MASVA kaže...

Ivan nije "no name korisnik" nego dev koji radi u Xiaomi

i baš zbog toga samoj firmi ide jedan veliki minus što se tiče nadogradnje i podrške za softver i davanja source kernela

 

Isprika. :)

Da pojasnim na cega se odnosi receno, za mene je u tome trenutku prvog izbacivanja AOSP roma bio no name..

Da je odradio odlicnu stvar, je, jos uvijek sam na njegovom 5.1.1 romu, ima godina dana skoro.. 

sudy_freak čet 25.2.2016 18:58
MASVA kaže...

Ivan nije "no name korisnik" nego dev koji radi u Xiaomi

i baš zbog toga samoj firmi ide jedan veliki minus što se tiče nadogradnje i podrške za softver i davanja source kernela

Zar ti stvarno vjeruješ da postoji u Kini lik koji se zove Ivan?
Ivan je samo "pseudonim" pod kojim su utjelovili božanstvo svemogućnosti jer je zapadu lakše zapamtiti ime "Ivan", nego nekog ℘ϖ⊗λλ(umjesto ovog zamisli kineske znakiće).


Ivan kao osoba ne postoji. To je samo pseudonim pod kojim su in-house objavljivali AOSP verzije Androida.


majdo nemam što nadodati. Sve znaš i sve si rekao 

sudy_freak čet 25.2.2016 22:05
MASVA kaže...

joj pa nisam dijete da povjerujem da mu je Ivan ime, kinezu

aludirao sam na to da je lik zaposlenik xiaomija kao firme i on sam izbacuje AOSP verzije za ranije navedene modele 

Ček ti mene nazivaš "kinezu". Ajd ti pročitaj još jednom moj post.

" ivan" nije zaposlenik, nije osoba nego to Xiaomi kroz lik "ivana" objavljuje unofficial verzije.

 

Čitaj prije komentiranja, pogotovo prije posprdnog napadanja.

MASVA čet 25.2.2016 22:17

ma kakvo napadanje, pogrešno si protumačio

moja greška, krivo sam formulirao rečenicu

"joj pa nisam dijete da povjerujem da je Ivan ime tom kinezu"

dobio sam takvu informaciju od jednog supermoda na en.miui da je Ivan zaposlenik u Xiaomi-ju

ako on griješi, griješim i ja

 

meni dosta offtopica 

Garak1138 pet 26.2.2016 10:53

Pozdrav svima!

 

Nakon nekoliko godina druženja sa Galaxy SIII mislim da je vrijeme da ga zamijenim nečim boljim i Mi5 mi je jako zapeo za oko. Kako SIII imam rootan od prvog dana i na njemu koristim CyanogenMod jako me zanima kakva je situacija sa rootom i custom rom (posebno AOSP i CyanogenMod romovima) na Xiaomi mobitelima?

Mislim da bi podrška sa custom romovima za Mi5 trebala biti dobra s obzirom da ima SD820 procesor...

Također molim i info za neki forum koji se bavi custom rom-ovima na Xiaomi mobitelima.

Hvala!

majdo pet 26.2.2016 11:24

Mislim da je preuranjeno uopce pricati o costum romovima iz jednog jednostavnog razloga što telefon još se nije ni pojavio u službenoj prodaji, tek je predstavljen.. Proci ce sigurno jedno mjesec dana dok se ne pojavi u sluzbenoj prodaji, i bar tri puta toliko do mozda nekih mogucih costum romova.. Pogotovo ako dodje s zakljucanim bootloaderom kako su dosli sada zadnji Redmi Note 3 i 3 Pro.. 

 

Garak1138 pet 26.2.2016 11:41
majdo kaže...

Mislim da je preuranjeno uopce pricati o costum romovima iz jednog jednostavnog razloga što telefon još se nije ni pojavio u službenoj prodaji, tek je predstavljen.. Proci ce sigurno jedno mjesec dana dok se ne pojavi u sluzbenoj prodaji, i bar tri puta toliko do mozda nekih mogucih costum romova.. Pogotovo ako dodje s zakljucanim bootloaderom kako su dosli sada zadnji Redmi Note 3 i 3 Pro.. 

 

 Majdo, znam da je još mob nije ni izašao, ali kako do sada nisam pratio Xiaomi i scenu oko njega moje pitanje je išlo u smjeru koliko su Xiaomi mobiteli podržani sa custom romovima... Shvaćam da ako će imati zaključani bootloader situacija s custom romovima neće baš biti sjajna...

majdo pet 26.2.2016 11:58

Sto je najgluplje od svega, zakljucali su bootloader, ali ga se moze otkljucati sa zahtjevom na stranici za kodom za otkljucavanje, procedura i cekanje cca 10 dana.. Znaci nema smisla to sto rade, samo zivciraju ljude bzvz jer je to protivno svim onim uvjerenjima s kojima su i krenuli u pocetku.. Dobar hardware, dobar software, u globalu developer mob, mozes po njemu cackati do mile volje ne gubi se garancija kao kod Samsunga i drugih.. Flashanje je sastavni proces svakog Xiaomia u principu..