Windows

Pretraga duplih fileova na dva kompa, harda...

Crayox pet 1.9.2023 10:20

Bok,

imam razne stare hardove koje koristim za arhivu pa ih tu i tamo uštekavam u vanjski USB dock plus stari komp na kojem isto imam raznih stvari. Htio bih sve to nekako pretražiti i pronaći dupliće. Našao sam neke programe koji indeksiraju i naprave popis fileova, ali ima li tko neki dobar savjet kako to napraviti?
Hvala

ihush pet 1.9.2023 21:40

-svaki (malo napredniji) filemanager nudi copmare-sync s dva izvora-diska-foldera.. često u obliku dvostrukog prikaza kao NC... i klonovi.

-ubodeš dva diska, selektiraš, komperaš.. razlika-isto i dalje znaš tj to su tvoji fileovi i dalje znaš što ćeš kopirati-brisati i sl.

-idealno je da diskovi imaju istu strukturu-hijerarhiju foldera, tj da je to kopija diska na disk, tad bi bili identični + razlika i tad bi bilo lako-brzo.. a obično su radni fileovi-diskovi s razbacanim sadržajima i različitim strukturama pa i nazivima foldera ili filea.. tj sve što radiš sam može biti slično-različito i tad je teže usporediti no opet je tebi to najlakše dok neka druga osoba nema nikakvu ideju što je gdje i trebaš li pa normalno to najbolje znaš sam za sebe..

 nc, filecommander, freecomander.. svi u nazivu imaju commander jer su klonovi, dok sam msov filemanager može nešto malo.. inače osim filemanagera koji to imaju kao jednu od mogućnosti, pravi soft za to je npr beyondcompare, tj malo napredniji, specijaliziran upravo za compariranje-prikaz.. dok je svima i sync ispod haube, pri čemu opet svi koriste isti rsync (linux) neovisno o osu.. tj to je kao calculator, isto, klonovi-kopije i svi mogu sve, samo su neki zgodniji-logičniji ili s više mogućnosti dok običaj juzer to ne treba i winfileman to ne nudi barem ne tako napredno.. no kao i notepad i sl. nikad nije ni trebao jer svi koji trebaju pribave 'jači' + po izboru-navici itd.. (jer čak kad ms ima dobre alate zna biti negativnosti čisto jer je msovo pa se ni ne guraju u to..).

 

edit.. npr free commander portable.. nema potrebe instalirati ako ga nećeš češće koristiti i sl.

ihush pon 4.9.2023 09:10

-dupliće i sl.. svaki fileman ima nešto kao 'find duplicates..' beyond je za druge stvari, više za rad... manje fileman (compare u nazivu govori specijalizaciju..).

+ komercijala.. dok posotji dovoljno free alata za takve namjene-potrebe.. no probaj-vidi, svaki će obaviti posao 'jednako' :)