Uredski alati

Word 2016 - dodatan spacing

big smoke uto 14.8.2018 20:02

Ovako, imam problema sa dodatnim spacingom na vrhu stranice koji se vidi jedino kada dokument isprintam ili otvorim sa Google Docsom.

Znači svaki tekst zadatka bi se trebao pojaviti na vrhu nove stranice no u čemu je stvar. Prvih 8 tekstova zadataka se pojavljuje normalno na vrhu (slika1) dok se kod 9. zadatka pojavljuje dodatan spacing između headera i teksta zadatka (slika2).

Takav spacing ima svaki zadatak do 12. kod kojeg se pojavljuje još veći spacing(slika3) te takav spacing ima svaki zadatak do 18. zadatka kod kojeg se opet pojavljuje još veći spacing i tako dalje. Svaki tekst je obostrano poravnat i ima prored 1.15

Poigrao sam se postavkama odlomka ali ništa nije pomoglo. Probao sam pod "Spacing" pod "Before" i "After" staviti 0 pt ali i dalje ista stvar.

Prvo sam pomislio da mi je negdje ostao višak prostora no sve je u redu. Gledao sam file i u print previewu i cijeli dokument normalno izgleda.

Kada se file konvertira u PDF, cijeli dokument se najnormalnije prikaže.

Verzija Worda je 1807 (C2R).

IvanC sri 15.8.2018 18:51
big smoke kaže...

Ovako, imam problema sa dodatnim spacingom na vrhu stranice koji se vidi jedino kada dokument isprintam ili otvorim sa Google Docsom.

 Možda je problem sa kompabitilnošću. Probaj snimiti u *.doc formatu pa vidi. (da si možda postavio par stranica s primjerom za download moglo bi se više reći)

ihush sri 15.8.2018 21:23

-uključi prikaz skrivenog texta/naredbi ''obrnuti pi'', ako je sve normalno, tad je automatika, autofit/size + orphan i sl.

-kompatibilnost nije 100%.. ovisi kako gledaš doc + i drugi soft može imati automatiku autofit i sl. dok za printpreview ovisiš i o konkretnom prionteru (fizički ispis, margine i sl.).