kryten2x pon 8.11.2021 09:14

Kupio sam Pad 5 (global) cim je izasao i mogu samo rec da je puno bolji od ocekivanog, jako tanak i lagan, brz i nema trzanja. Od igrica sam samo ponovno presao chrono trigger, netflix i cinemahd rade bez greske. Nemam za sad nikakvih problema sa wifi konekcijom, baterija dura stvarno dugo. za citanje poduzih pdf-ova ko rodjen. Ako nekoga nesto zanima slobodno nek pita.

Ivan(4) ned 12.12.2021 11:39

Par pitanja vezanih za Pad 5.

 

Da li vam radi ShareMe? Meni se stalno žali da nema pristup lokaciji, iako sam dozvolio pristup (pretpostavljam da ima neke veze s tim što Pad 5 nema GPS). I aplikacija i tablet su updateovani.

 

Drugo, vidim da Mi Share radi, ali nisam ranije koristio. Šta je sad pa to? Evolucija ranijeg Mi Dropa? Mislio sam da su Mi Drop i ShareMe ista stvar (samo što je Xiaomi u nekom momentu stavio Mi Drop na Play store da bi mogao da se koristi i na uređajima drugih proizvođača i re-brandirao), ali sad vidim da te dve usluge nisu međusobno kompatibilne. Koliko vidim, funkcija teoretski radi i na uređajima drugih proizvođača, ali u praksi podrška nije baš široka. Nema načina da ovo profunkcioniše sa npr nekim Samsungom (osim ako Samsung ne reši da se eksplicitno pridruži Xiaomiju u podršci)?

MedO1337 sub 10.12.2022 19:38

Nakon duže potrage, dočepao sam se Xiaomi Pada 5 po normalnoj cijeni. Poskupio je značajno u usporedbi kada je tek izašao, ali otom potom.

 

Uglavnom, zanima me jel ikako moguće "spojiti" Xiaomijev mobitel (konkretno Mi 11) sa Xiaomi Padom 5? Volio bih imati prikaz notifikacija s mobitela na tabletu. Do sad sam koristio Chromebook tablet i to je funkcioniralo odlično, a znam da i Huaweijevi tableti imaju sličnu funkciju za Huawei mobitele.

 

Hvala unaprijed!

MedO1337 ned 5.3.2023 16:12

Jel netko probao Xiaomi Smart Pen, odnosno njihov stylus na Mi Padu 5?

 

Uzeo bih ga s AliExpressa za 70-ak eura za note taking i slične funkcije, pa me zanima kako funkcionira u praksi. Na iPadu to radi fenomenalno.