Start-up

PC ili MAC za tech startup?

ihush sri 10.4.2019 14:58

-onaj (alat) kojim obaviš posao, zaradiš, ako su oba tad s kojim više..

btw, oba su PC, samo što je jedan mac s macosom a može biti i s win, dok na onom što u zagradi misliš kao win može sva tri ali se tad nazovu hakintoš.. no i daje su isti-identični pc.

 

korisnik, koristi software-apps. OS je sporedan ako postoji izbor potrebnih appsa za obaviti posao. Neke stvari možeš na macosu, neke ne.. a to čak ne ovisi o osu, nego o postojanju appsa-supprota, to vrijedi za sve oseve-appse. Npr možeš pisati-crtati-svirati.. a ebanking-eporezna.. ili acad ili .. itd.

-zaposlenici? Zaposlenici rade, čekićem, lopatom, sjede na stolcu.. i nije da baš odlučuju o takvim 'sitnicama', dok je npr konzum bio na RH (a pošto je propao, možemo reći da je to krivica linuxa :))) ).. no to djelatnica na kasi ne zna, samo kuca enter..

 

-posao nije stvar lajkanja ili popularnosti, preferencije.. tj izbor je izbor tek kad na svim uspoređivanim platformama možeš jednako obaviti posao, ako ne možeš, tad nije izbor nego zadano i tad je npr nevažna boja kućišta kao i os.. dok sve korisnik radi u konkretnoj aplikaciji, printa na konkretan printer i možda će važniji kriterij biti izbor printera, dimenzije-cijena-potrošnja nego OSa.. (a win je već sad ušao na sve tri platforme, win-lin-osx..)

Alkaline pet 12.4.2019 23:29

Zato što je Unix, a svi hippy dippy turbo mega cool toolchainovi su POSIX. Dok na Windowsu to natjeraš da radi dobiješ mlade, a ujedno compile time je osjetno sporiji.

A i kako će svi znati da si bolji od njih ako nemaš mek.

MrBlc sub 13.4.2019 08:11

Preferiraju li bauštelci više električni ili pneumatski pikamer?

 

Svaki alat ima svoju svrhu, svoje prednosti i svoje mane. Ako ti je primarno povezivanje s državnom upravom, na žalost, tu Windows rula, ne zato što je bolji, već zato što za sve osim Windowsa nemaš nikakav support (a na Win neki jadni). Ako ćeš raditi razvoj aplikacija za iPhone, Mac je nezaobilazan....