Sport

Pomoc oko dodavanja tjelesne i misicne mase

lohkey pon 28.5.2018 16:46

2003 godiste - 15 godina, 57 kg, 176cm visina.

 

Oduvjek sam bio mrsav i imao problema sa tom hranom, bio sam izbirljiv i nikad nisam jeo puno.

 

Sad je drugacije, sad mogu jesti skoro sve, ali imam problema sa apetitom, nikad uglavnom nisam gladan, mogu jesti i samo 2 puta na dan pa da ne budem uopce gladan.

 

Sad meni treba strucna pomoc, nekoga tko se razumije u ljudsko tijelo i tko se bavi sportom, da mi otprilike kaze koliko trebam jesti, kad trebam i sta trebam jesti.

Tu bi trazio da mi i predlozite neke vjezbe, znam otprilike, ali svejedno, sto vise preporuka to bolje. Nije mi trenutno sad u glavi zacrtana ideja da se nabildam i da izgledam ko Vin Diesel, cilj mi je da nabacim 10ak kilograma i da nabacim nesto misica, da ne budem mrsav, zgoljav, jer sad u 9. mjesecu krecem u srednju i osjecam se jadno takav doc u srednju. Cilj mi je to sve napraviti u tih 3 mjeseca. Ne ocekujem previse, 9-10kg mi je dosta i tek toliko nesto misicne mase. Molio bih ozbiljne ljude i ozbiljnu pomoc, molio bih da preskocite ovu temu ako vam je cilj ismijavanje, sprdanje i dodavanje glupih komentara. Trazim ozbiljnu pomoc od nekoga tko se razumije. Hvala na svakoj pomoci i komentaru 

KiX777 pon 28.5.2018 17:04

Prvo, počni brojati kalorije već kad ne znaš koliko jedeš. Instaliraj si aplikaciju MyFitnessPal i sve u nju bilježi.

Prema kalkulatoru ispada da ti dnevno treba 1900 kcal, ali ajde nek bude 1800 jer pretpostavljam da nemaš nešto mišićne mase.

Počni jesti 2300 kcal dnevno, do početka škole bi tako trebao dobiti najmanje nekih 7 kg, ako budeš previše jeo umastit ćeš se, a vjeruj mi, to ti nije cilj.

Jedi puno proteina, proteini grade mišićnu masu. Znači jaja, meso, riba, posni sir i tako. Nemoj zapostavljati ugljikohidrate, ako hoćeš dobiti na kilaži oni su odlični onda. Tjestenina, riža, krumpir, zobene pahuljice.....

 

Što se tiče vježbi, imaš prevelik izbor. Ako ne misliš ići u teretanu onda radi bodyweight vježbe, street workout i te šeme. Googlaj calisthenics excersises i imaš tonu programa.

Ako pak misliš ići u teretanu, preporučam ti 3x Full Body Workout, za početnike je to odlično da se upoznaju s osnovnim vježbama i pokretima.

Fokus neka ti bude na višezglobnim iliti compound vježbama poput čučnjeva, mrtvog dizanja, bench pressa, ramenog potiska i sl. 

Imaš more vježbi i programa na netu, samo je bitno odabrati neki i držati ga se. Upornost je ključ svega.

 

 

Nemoj samo bit nestrpljiv jer tako nećeš ništa napraviti. Budi uporan, jedi pravilno, vježbaj jako i rezultati će doći.  Ja sam bio gori od tebe pa znam o čemu pričam, imao sam 63 kg na 180 cm. Nakon dvije godine sam drugi čovjek, za ne prepoznat. 

 

Ako imaš kakvo pitanje ne ustručavaj se pitati, zato i služi forum. Ali evo odmah ću te uputiti na temu "Rast mišića i visina",  to je tema za ovakve razgovore.

 

bunker pon 28.5.2018 17:19


Velike tezine, mali broj ponavljanja, spori ritam,pravilna prehrana, i rezultati će polako doći, tak cca pol godine.

Pazi i na zdravlje, metabolizam.... Ako te kile neće, vidi malo i sa doktorima. Mozda si preosjetljiv na gluten pa ti se hrana neprobavlja....

i7 extreme pet 1.6.2018 21:30

Bio sam u istoj situaciji ko i ti, samo sam viši i imao sam mrvu više kila. Na početku počeo 3 puta tjedno teretana (2 misicne skupine svaki put), velike tezine i mali broj ponavljanja. Drzao sam se na ajmo rec od 1.8 do 2.0 grama proteina, i masa je rasla samo tako, tako da samo rokaj i nema greške...naravno prvo se konzultiraj sa fitnes trenerom ili nekim ko zna kako pravilno izvoditi vježbe da ti pokaže, jer se lako može navuć ozljeda. Samo jako :)