Slaganje PC konfiguracija

Thunderbolt, Maticna ploca, pomoc

Soznss12 uto 26.3.2019 14:11

Hi, nisam nigdje jos naisao na ovu temu na netu pa me zanima detaljnije oko toga, da se ne zaletim kupit dok ne saznam potrebne informacije. Naime, da li je od vas itko ikada kupovao audio interface i spojio ga na komp, ali ne usb audio interface vec thunderbolt. Imam u planu kupit thunderbolt audio interface.

 

E sad je problem sto je audio interface thunderbolt 2, i ne moze se spojit ako maticna nema thunderbolt. Sad mene zanima, koju maticnu kupiti da ima thunderbolt i da se moze spojit. Da li kupit maticnu sa thunderbolt 3, pa onda uzeti jos dodatno samo adapter TB3>TB2 da se moze spojit, jer audio interface je thunderbolt 2 koliko sam skuzio. Takoder, nisam nigdje vidio da li uopce ima maticnih sa thunderboltom.

 

Ako netko ima iskustva u vezi ove teme kako spojit audio interface sa pc-om bio bih jako zahvalan.

 

ihush uto 26.3.2019 17:11

usb 3.1 type-c je identičan konektor thunderboltu3.. ali to su dvije različite stvari tj protokol, pa i konačna brzina. Ako trebaš takve stvari, tad pazi ili pribavi maca..

druga stvar je prilikom kupnje uređaja odabrati tip priključka kojeg imaš, npr usb, .. većina proizvođača nudi asortiman istih uređaja s drugim portom.. dok ovako izgleda da samo uzimaš najskuplju opremu i misliš da ćeš time dobiti najbolji pc.. možeš završiti sa najskupljom hrpom komponenti, koje nemaju veze jedna s drugom.

Soznss12 uto 26.3.2019 17:35

Da, thunderbolt 3 je isti konektor, zato gledam maticne koje bi imale built-in thunderbolt 3 buduci da interface ima thunderbolt 2. Vjerovatno bi trebo neki adapter, ili kako vec, pitanje je kako to spojit i tocno koju maticnu odabarati u odnosu na taj interface. Mac nikako ne dolazi u obzir jer za tu cijenu daleko je od "snage". Nikako ne preferiram mac, cijene nisu realne za ono sto dobivam. Ovaj interface bi odlicno radio sa Mac-om, buduci da nikako ne dolazi u obzir mac, ostajem na "pc-u". Zato gledam kako sastavit komp da bi prefektno radio sa apollo twin interfejsom. Cijene nikako nisu male, zato se ne zelim zaletjet i kupit bez konkretnih informacija

ihush uto 26.3.2019 18:08

thunder nije usb.. to što je isti konektor ne znači ništa, kao što je ista žica u eu-usa ali nije ista struja (standard-signal-protokol)..

-ako trebaš thuder, tad trebaš thuder, ako radi na usb tad može usb ali ti ništa ne znači to što možeš ugurati žicu u pogrešan utor, ako je različit signal, ne radi.

-ostavi se sklapanja ako nisi siguran što radiš, dođi u odgovarajuću trgovinu i zatražiš gotovo, ovo je tvoj rizik.

Soznss12 uto 26.3.2019 18:24

Mislim da se nismo bas najbolje razumjeli, nisam nigdje ni rekao da je usb i thunderbolt 3 isto. To su razlitice stvari sa istim konektorom, to nije bilo moje pitanje. Nigdje nisam spomenio da ista radi na usb, nznm cemo prica uopce o Usb-c. Audio Interface je thunderbolt 2, moje je pitanje bilo konkretno o dijelovima, "koja maticna", da mogu spojit taj interface koji radi na thunderbolt 2. Koju maticnu uzeti i nacin na koji spojit konkretno taj interface