Slaganje PC konfiguracija

MSI P55M-GD45 Prijedlog graficke kartice

ihush uto 17.12.2019 12:21

specifikacije mbo.. ima pciex x16/gen2.. tj može vjerojatno svaka vga (prije provjeriti, ponekad je potreban noviji bios-update/flash).

-veći problem je napajanje-struja, tj ovisi koliko napajanja traži vga, ništa (samo mbo) ili dodatno, 6-8pin.. tad to moraš imati. Starenjem i napajanje malo slabi pa ako je na granici ponekad treba i novo-jače napajanje tj ponekad je pametnije kupiti novo nego kupovati adaptere i sl (i tako potrošiti dio novca koji se može uložiti u novo).

-npr nvidia do klase 50 ne traži dodatno napajanje, pa tako neka 1650 vjerojatno zadovoljava tvoje želje, polovne-jače pogotovo starije serije traže struju +150/300w samo za vga..

-ispod tog npr 1030 je možda nedovoljno za gaming ali bi trebalo raditi u svim kombinacijama.

-drugi problem, koji konketor na monitoru, vga-dvi-hdmi-dp .. tj novije vga poslje 7xx nemaju analogni vga konektor, samo digitalne i tad ako monitor nema drugu mogućnost ne možeš spojiti ili moraš kupiti konverter (kvaliteta-cijena.. problemi) i novi problem tj tad je ponekad pametnije kupiti novi monitor nego platiti npr 150kn koverter + kabel i sl.

-možda je tad zgodno prodati stare komponente, ali to sve trebaš prije kupnje vidjeti i znati, jer se može desiti da jednostavno ne možeš spojiti jer nemaš neki kabel (struja ili vga..).

+ kad je starije računalo i napraviš veću izmjenu, pogotovo da je neka jača vga, tad se može desiti kvar, tj struja koju tad mora isporučiti mbo-napajanje može za starije računalo biti previše tj da je novo radilo bi ali sve starenjem gubi efikasnost, ne može ono što može novo kao guma na autu, potrošeno i tad kad ''stisneš gas'' nešto crkne.

 

-99% da će sve biti ok, ovo je samo upozorenje :) što sve treba pripaziti, dobro spojiti i sl. (ne žuriti).