ihush pet 14.10.2022 13:44

-pomiješao si.. :) tvoja wan-ip nije tvoja nego pool adresa operatera-isp-a, tj wan-ip koju vidiš je operaterova (trenutno tebi dodljeljena za korištenje) .. i kad tražiš 'vlasnika' dobiješ odgovor operater, pomješao si..

 

-druga stvar je sama linija, npr mobilna, server-odašiljač i nat-port, tad vidiš pogrešnu wan adresu, jednu na portčekeru, drugu na modemu.. to je stvar routanja-servera-portova i nat-a.

-pošto sad imamo dva operatera, jedan je klasična fix.linija, vjerojatno si na onom drugom koji ima svašta kao frankenštajn smixano u formalno isto, coax-optika-tel-mobilna (homebox).. i time moguće da ovisno o lokaciji-liniji imaš različito riješeno adresiranje ovisno o centrali-serveru, tako da pogađam da si na tom drugom operateru :)

.. kao i to da ovisno o lokalnim radovima ovisi u kojem si gradu-mjestu, kad se nešto radi, recimo raskopava ulica, ruši porušeno potresom itd. i idu privremene linije kao i privremena regulacija prometa, tj svašta se događa u svijetu oko nas i poneki banalni razlog kao radovi mogu biti odgovor na takvo pitanje no to je tad za tvoju konkretnu lokaciju, ne za ostale juzere istog operatera kao izuzetak-razlika ili privremeno..