crazy_luđak čet 6.1.2011 03:02

Radim backup podataka, ali da nebude obično kopiranje fileova kroz windows explorer, zanimam me koji je najbolji software (i koji vi koristite) za sinkronizaciju podataka, znači napravi mi backup i onda dalje samo synca fileove koji su se promijenili

jollyb čet 6.1.2011 12:21
crazy_luđak kaže...

Radim backup podataka, ali da nebude obično kopiranje fileova kroz windows explorer, zanimam me koji je najbolji software (i koji vi koristite) za sinkronizaciju podataka, znači napravi mi backup i onda dalje samo synca fileove koji su se promijenili

SyncToy. Pokazao mi se odličnim za synca promijenjenih fajlova. Jest da bi sučelje moglo biti mnogo bolje, ali meni je bitnije pravilno syncanje.

Isprobao sam FreeFileSync, nije ostavio dojam na mene. Kao što i SyncBack, ali zbog nepravilnog syncanja sam odustao. Nije brisao neke fajlove na eksternom disku koje sam ja ručno pobrisao sa kompa, dok SyncToy u 'Synchronize' modu odlično obavlja taj posao.

 

Opet ću istestirati sync programe, jer Dropbox mi je postao malo prespor.

 

EDIT: Također obavezno provjeri program Dropbox (najbolje Tour viedo pogledati ) - po meni genijalan program. Veliko ograničenje jest mogućnost synca samo 2gb, ali za najbitnije stvari sasvim dovoljno. Preko refferala sam svoj limit povećao na 11gb pa sam zadovoljan.

GigaGirl sub 3.9.2011 19:27

Nakon dugo vremena Synkron mi je počeo zadavati probleme i trebam preporuku sync alata koji ima mogućnost ne samo običnog preslikavanja podataka nego i diferencijalnog synca, backupa i usporedbe datoteka.

Tnx

torrente ned 4.9.2011 14:13

da synca izmedju racunala.  ja syncam 3 pc-a + mob android.  i kakav je sad to zbunjujuc upit sa externim hdd-om i sub-om na laptopu?

synca se folder s laptopa i svi fajlovi koje ouznacis da budu sync ili sherani.  nejasno mi je ovo pitanje sa externim prikopcanim stvarima,pa ponovi.

torrente ned 4.9.2011 14:40

nisam to probavao i ne vidim tu opciju.  jedino da je instalirat dropbox na externi, sto on i omogucuje.

to dovanje sheranih foldera,bolje je rijesio konkurent

https://www.sugarsync.com/

 

kao sto se vidi na slici,mozes samo selektirat foldere iz fixne zone dropboxa, koja je 2 ili 11gb maximalnog free skladista.

  

dok sugarsync omogucuje selektiranje na ovaj nacin,pa tako nadjes externi hdd i stavis kvacicu.

 

GigaGirl ned 4.9.2011 14:48

OK, to bi mi rješilo sync, a za backup opet moram koristiti nešto drugo. 

Nakon propasti sa SyncToy i Allway Sync-om, naišla sam na CopyTo Sync pa ću vidjeti kako ću se s njim snalaziti. Ako ni to ne uspije onda sugarsync.

 

Odlična stvarčica, ima sve što mi je potrebno i više od toga.

 

 

Father_Dougal ned 4.9.2011 14:53

Ovako sinkroniziram dokumente na dva diska...

xcopy D:\Nasi_dokumenti\* G:\backup\* /M /E /Q /H /Y

{#} ovo je hardcore način, kroz batch datoteku

Imam i robocopy, ali nisam ga proučavao, za sada je xcopy dovoljan.