Sigurnosni softver

Jednostavni RPI3+ ruter/firewall

dabar_solta_V2 sri 24.10.2018 22:25

neznam jeli dobar podforum ali imam jedno pitanje i noob sam za linukse..
nakon sto sati guglanja i probavanja raznih buildova openwrt za rpi i slićno koji od reda ili ne rade uopće ili ne rade kako trebaju(ne radi wlan,lan ili nijedno xD) dolazim tu po pomoć.

 

 hardver koji bi koristi : rpi3+,gigabit switch, tele pokucni ruter neznam tocno koji,100M switch.
 želi bi složit da se rpi s ugrađenim wifi spaja na tele ruter, onda da na rpi je firewall/ip za lan koji ide na ovaj giga switch koji ce se spajat na giga lan port na rpi
treba mi neki softver/firmware na kojem će radit sve navedeno za rpi3+, ova rjesenja sa google navodno rade na druge rpi ali ja bi radje koristi ovaj rpi ako baš ne moran uzimat još jedan.

znaci bilo kakvo rjesenje ili neki firmware ili neki softver koji se treba instalirat u recimo raspbian mi odgovara, ćak i više paše jer onda bi moga složit i server za rtl-sdr na istom rpi-u da radi.

hvala puno na bilo kakvoj pomoci.

dabar_solta_V2 čet 25.10.2018 16:59

openwrt sam proba par raznih verzija cak i neke šta su neki face prerađivali da radi na 3+ ali niti jedan ne radi na 3+ dok na sve ostale radi...

maks 50 megabita mi treba ali može i manje nije problem.

Jovanka čet 25.10.2018 19:38

ne znam kako je na RPI3, ali na 1/2, sva sucelja su isla preko jako uske sabirnice, tipa 100 mbit ethernet, wifi, i SD card reader su isli svi skupa "preko chipseta" koji je trpio 125-130mbit(karikiram, stvarno se ne sjecam tocnih vrijednosti); i onda kad to sve povezes dobijes 25-30mbit realne propusnosti

 

Sretno! Steta za OpenWRT, jesi gledao da li ima neki drugi WRT da radi?

dabar_solta_V2 čet 25.10.2018 23:15

nema veze imat cu hard limit na 25mbit jedna stvar manje za namjestat xD
da baš šteta openwrt ima sve lipo za namještat preko web...
maloprije sam pokuša instalirat android ali ni on ne boota. jedino šta radi na ovi rpi je raspbian da nije možda nešto neispravno s ovim rpi ili sam toliki noob da neznam formatirat sd karticu kako treba?

sad opet gledam raspbian al imam problema s briđanjem konekcija benti linukse i nepotrebno kompliciranje, šteta šta windows iot core ne radi na ovome ćudu.