medo32 ned 8.2.2015 01:08

Tableti svake godine postaju sve popularniji uređaji u svijetu. Vole ih koristiti svi, pa čak i oni najmlađi. Djeci su zanimljivi upravo iz razloga što ih koriste za igranje svojih omiljenih igrica skinutih sa google play trgovine, dok ih stariji koriste za poslovnu upotrebu kao npr. pregledavanje dokumenata i slično. Velikoj većini tableti služe i za slušanje svoje omiljene glazbe i pregledavanje omiljenih slika i video zapisa. Tableti se prodaju u raznim veličinama.
Većina onih najmanjih ima dijagonalu od 7 inča, dok najveći imaju 9.5 ili 10.
Oni kojima ne odgovara ni malo, ni veliko, htjeti će potražiti neku sredinu koja im odgovara.
To je najčešće veličina od 8 inča, a jedan od uređaja s tom veličinom je Samsung Galaxy Tab 3 8.0.

SADRŽAJ PAKIRANJA
Dizajn kutije tableta je smeđe boje koja podsjeća na drvo.
U kutiji se nalazi osnovna oprema za rad sa tabletom: punjač, USB i upute za korištenje. Za dodatno proširenje memorije korisnik mora sam dodatno kupiti memorijsku karticu određenog kapaciteta, kao i slušalice za slušanje omiljenje glazbe.

DIZAJN I KVALITETA IZRADE
Sam uređaj izgleda dosta lijepo. Lijepog je oblika i jedan je od najtanjih tableta na tržištu. Kvaliteta izrade je odlična. Uređaj je vrlo čvrst i otporan. Dizajn uređaja jako podsjeća na samsungove mobilne telefone. Znači, gore iznad zaslona se nalazi samsungov logo, ispod u sredini središnja tipka koja najčešće služi za vraćanje na početni zaslon, a s lijeve i desne strane se nalaze tipke na dodir.

ZASLON
Veličina zaslona ovog uređaja je 8 inča, što će za mnoge biti idealna veličina. Rezolucija zaslona je HD 1280 X 800 piksela, što daje gustoću piksela od 189 piksela po inču. Oštrina je sasvim pristojna i zadovoljavajuća, ali bi zaslon bio još bolji kada bi u pitanju bila puna, odnosno FullHD rezolucija. Zaslon je u TFT tehnologiji, što bi trebalo predstavljati nedostatak jer danas puno uređaja dolazi sa IPS ekranima koji nude veće kutove vidljivosti i ljepši prikaz boja od TFT zaslona. No, kod Samsunga TFT nije nimalo nedostatak jer kod ovog tableta TFT izgleda isto IPS i odličan je. Kutovi vidljivosti su odlični kao i kontrast, a boje su lijepe i prirodne. Općenito, ukupni dojam je da se radi o vrlo dobrom zaslonu sa pristojnom oštrinom koji zadovoljava mnoge korisnike.

KAMERA
Kamere kod tableta nikada nisu bile najvažnija karakteristika, zato što mnogi ne vole slikati sa tako velikim uređajima i to nije baš praktično. Ovaj uređaj ima fotoaparat od 5 megapiksela sa autofokusom bez bljeskalice. Najbolji rezultati se postižu kada se slika na otvorenom i tada su fotografije solidne.

RAD UREĐAJA
Uređaj ima ugrađen procesor dual core od 1.5 Ghz i 1.5 GB radne memorije. Većinu svojih zadataka obavlja solidno i brzina je sasvim u redu. Android 4.2 ima samsungovu doradu sučelja koja je mnogima već poznata. Pozadina početnog zaslona je standardno plava, kao kod mnogih samsungovih uređaja. Većina igrica koje vole oni najmlađi kao što su Subway Surfer, Panda Run, Temple Run, Bunny Maze, Duck Hunt, Jewels Star i druge na ovom uređaju rade dobro kao i zabavni programi kao što su program za crtanje Paint Joy, razni programi za bojanje crteža i slično.
Na ovom tabletu je zgodno čitati tekstove i dokumente, a veličinu teksta je moguće povećavati pomoću prstiju. Uređaj svoj posao dobro obavlja kada je u pitanju i gledanje filmova. Filmovi rade odlično preko cijelog zaslona i premotavanje na određenu scenu obavlja brzo, a uz film je moguće učitati i titlove, pod uvjetom da naziv datoteke mora biti isti kao naziv filma. Internet stranice se brzo učitavaju i sa ovom veličinom zaslona je ugodno surfati internetom i gledati you tube.

BATERIJA
Baterija na ovom uređaju, uz normalno korištenje i obavljanje raznih zadataka može bez problema izdržati 3 dana što je jedan solidan rezultat. Potrebno je nekih 3 sata da bi se baterija u potpunosti napunila.

PREDNOSTI:
-dizajn i kvaliteta izrade
-veličina
-zaslon
-rad

NEDOSTACI:
-kamera nema bljeskalicu

ZAKLJUČAK
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 je vrlo dobar i pristupačan tablet koji će biti dobar mnogima koji se odluče za njegovu kupnju. Djeci će biti odlična igračka, a ostalima će odlično služiti za poslovnu upotrebu i zabavu. Danas je najveća prednost ovog tableta njegova pristupačna cijena, a neki uz njega na poklon daju i lijepo dizajniranu i kvalitetnu preklopnu futrolu, nakon čijeg se otvaranja automatski uključuje zaslon. Danas se na mnogim mjestima ovaj tablet prodaje po cijeni od samo 1000 i nešto kn, što je odlična cijena. Uređaj je preporuka svima koji žele lijep, kvalitetan i pristupačan tablet.