Mitch čet 19.7.2012 10:49
Fake_Alert kaže...

Pola mobitela nema cijenu.. tj nikad ne navedete pa moram dalje trazit. {#}

 

Zura kaže...

a nebi škodilo ni da piše koliko ima ugrađene memorije.

 

Senky kaže...

Kolika mu je interna memorija?? Hvala unaprjed {#}

199$ 8GB

249$ 16GB

 

Uz sve to ide i jos besplatnog cloud prostora (cca 15GB) na Driveu i 20funti kredita na Play Storeu

Bladepu sub 18.8.2012 20:33


Senky kaže...

Kolika mu je interna memorija?? Hvala unaprjed {#}

199$ 8GB

249$ 16GB

 

Uz sve to ide i jos besplatnog cloud prostora (cca 15GB) na Driveu i 20funti kredita na Play Storeu

 

Cijene za europsko tržište biti će nešto više.

 

$247 za 8GB

$309 za 16GB 

 

Kada se na to doda uvoz, carina i porez... cijene u Hrvatskoj vjerojatno će biti:

 

~ $320 za 8GB (2000kn cca)

~ $400 za 16GB (2450kn cca)

 

ned sri 29.8.2012 16:26

Ja sam već na dan predstavljanja NXS7 preko rodjaka u USA narućio ovo ćudo od tehnike :). Zbog raznoraznih rokova isporuke, carine i poreze konačno sam dobio svoju novu omiljenu igračku prije 7 dana. Kad zbrojim sve troškove transporta carine i tko zna ćega još to me je došlo 450 KM ili nekih 225 EUR give or take. Naravno da sam oduševljen samim uređajem jer prestavlja sve ono što mi od tableta treba. Dovoljno je velik da uredno ćitam kindle sadržaje pa ćak i neke stripove, video uz download-ani VLC guta sve formate, podcasts vrti uz BeyondPod a da se previše ne umori. Sve bi bilo idila da ovaj moj ljubimac nema jedan sitan problem koji se očituje relativno slabim finishingom. Najviše mi smeta to što krcka pod rukom no kad pogledam cijenu ne treba oćekivati savršenstvo. 

Glavna karakteristika ovog uređa je nevjerovatna brzina koja proizilazi iz procesora te unaprijeđenog operativnog sustava, Jelly Bean nije donio samo vizuelnu promjenu u odnosu na Gingger Bread (ICS nisam imao priliku koristiti) nego su neke aplikacije jednostavno toliko promjenjene da sa prethodnom varijantom dijele samo ime. To se posebno odnosi na Email klijent i kalendar. Sučelje za email je jednosatvno prekrasno, brzo i logično. Sinoć je "pušten" upgrade za vjerovatno najpopularniji file manager za android uređaje Astro, za koji tvrdim da je definiitinvo najbolji software za android i zbog koji moj brat, zagriženi jabučar, pjeni od zavisti. 

 

 

 

Kad uzmemo u obzir moje oduševljenje i sitne nedostatke, unaprijeđen software te cijenu uređaja jednostavno bih preporućio svakome tko si može izdvojiti 200 tinjak EUR da si kupi ovo ćim prije tim bolje jer će se svaki dan oduševiti nećim novim za NXS7, ćisti android doživljaj.

 

 

Ukoliko smatrate da je moj komentar dobar i ako bi željeli pročitati recenziju 10 must have applikacija za NXS7 molim Vas da glasate za ovu poruku

 

http://politbiro.blogger.ba/ je mjesto gdje možete pročitati moj opširniji komentar na temu NXS7

ned pon 3.9.2012 11:01

Nisam siguran da li sam razumio o kakvim se PDF ovima radi, a slika sa Nexus 7 ima na netu jako mnogo. 

Kako god, koliko znam ovaj uređaj se online naručuje od Googla i ćini mi se još nekih  drugih distrubutera, nisam siguran.

gero uto 4.9.2012 10:45

U EU se nexus moze kupiti jedino u UK. I tamo ga tesko nadjes u brick&mortar prodavnicama (Tesco recimo), zato ga je potrebno naruciti iz google play store. Kosta 199 funti za 16gb verziju, postarina overnight je 9.99 na adresu u UK. Prijatelj mi ga je poslao u Slo, i platio jos 14.99 funti postarine. Sveukupno je kostao cca 270 jevrica.

DarkoKwon uto 18.9.2012 03:16

Posto stalno citam hardware vijesti, nasao sam nesto sto ce vas mozda zanimati.

 

Google Nexus 7 mod otključava 720p snimanje

 

Google Nexus 7 model može da prođe kao Jelly Bean tablet budući da je deo Nexus linije, ali ono što mu nedostaje jeste kamera sa zadnje strane. Postoji veliki broj razloga, od navike do želje za smanjenjem troškova. Bez obzira na razlog, činjenica je da postoji samo jedna 1.2MP kamera sa prednje strane koja ima mogućnost snimanja 720p ali nije odmah dostupna. Naime, možete je osposobiti jednostavnim dodavanjem video profila koji nije obezbeđen u okviru media_profiles.xml. Nexus 7 ima mogućnost snimanja video sadržaja i fotografija, poseduje sve što je neophodno ali mu nedostaje aplikacija za pokretanje kamere.
bionda uto 18.9.2012 19:36

Evo ja ga imam nekoliko dana i cini mi se ok. Da, nema nikakve aplikacije za snimanje i fotografiranje. Jedina mana mu je (barem za sada) da se ponekad ne da upaliti na normalni nacin nego se power gumb mora drzati vise od desetak sekundi. Na normalno paljenje jednostavno ponekad ne reagira. Bas sam citala po raznoraznim forumima da je to vrlo cest problem.

Jonny_Quest čet 20.9.2012 12:36
Jonny_Quest kaže...

Da se pohvalim, ovaj post pišem na n7 koji mi je frend jučer donio iz SAD-a. Zasad sam oduševljen, ali moram ga malo više koristiti da bih prenio dojmove.

 

Evo, prošlo je 20 dana, i dojmovi su slijedeći: od kad ga imam, upalio sam laptop dvaput. Već sam prije shvatio da pretežno koristim laptop za surfanje, čitanje i gledanje videa, pa sam i očekivao takav razvoj situacije. Mada sam bio skeptičan o 7'' formatu, čini mi se da se na njega ipak vrlo jednostavno prilagoditi. Možda da je 8'' ili 8,5'', ali to je ionako izrazito nestandardno. Hardverski nemam zamjerki - iznimno responzivno, bez zastajkivanja, Tegra je zaista dobar čipset. Već sam osjetio da je 8 GB, pa i 16 GB premalo, ali to je svjestan kompromis za tu cijenu. Stražnja kamera mi uopće ne nedostaje, jer jednostavno nisam ni predviđao tu namjenu. Baterija odlično drži, ponekad i bolje od službene deklaracije. Stvarno je lagan - čitao sam nekidan Sherlocka Holmesa iz Kindle aplikacije sat i pol u komadu bez zamora ruke. Softverski - još uvijek nema previše pravih tablet aplikacija na Play Storeu. Google se tu mora itekako potruditi - potaknuti izradu takvih aplikacija. One koje ima direktno pod kontrolom - Gmail, YouTube, Maps i slično - su odlične.

I za kraj ozbiljna primjedba. Neke serije imaju problema s podizanjem ekranskog stakla na lijevom rubu tableta (podigne se 1-2 mm iznad srebrnog ruba kućišta) nakon 2 tjedna korištenja. Imao sam nesreću da je i moj imao tu manu; čini se da u montaži ekran nije dobro pričvršćen. YouTube je pun videa o tom propustu, a svodi se na tri mala šarafa koja nisu dobro stegnuta.

bionda sub 22.9.2012 10:28

Da li si si mozda nekako uspio instalirati flash player? Nema ga na Google Play-u ali se moze nekako instalirati preko kompa ali ne znam tocno kako. Da li zna netko?

Isto tako i ne podrzava Whats App ali sam na netu nasla kako da se instalira preko kompa pa cu to kasnije isprobati ali posto sam plavusa, tko zna da li ce mi uspjeti. {#}