lzgr uto 21.12.2010 16:30

Prvo par riječi o njemu. Ovo je fotoaparat koji je prvenstveno namijenjen nezahtjevnim korisnicima tj. onima koji ne žele kupiti neku grdosiju od par tisuća kuna,te onima koji samo žele fotoaparat za povremeno slikanje.

Kao što vidite dizajn je jednostavan,ali ne leži previše dobro onima sa velikim šakama. Prodaje se u 4 boje od kojih je meni najljepša crna i plava verzija. Ima veliki LCD ekran od 2,5" inča,no radi veličine ekrana i samog aparata,te radi njegove kompaknosti izostalo je optičko tražilo.


Fotoaparat u korištenju:

Prva stvar koja se zamijeti je dugo čekanje između dviju slika.To je za mene pomalo iritantno jer sam obično u situacijama gdje trebam brzo slikati dvije slike.STvar donekle spašava tzv. uzastopno slikanje gdje fotoaparat snimi 4 slike zarednom.

Druga mana ovog fotoaparata je loša stabilizacija slike.Dosta je osjetljiv i na najmanje pomicanje što mi opet ne leži jer nemam baš mirnu ruku.

Treća i zadja mana ovog fotoaparata je izoštravanje slike.Treba okidač stisnuti napola i čekati 2-3 sekunde dok on izoštri sliku što je jako dugo za mene i ako se ne drži do kraja izoštravanja slika ili se okidač ne stisne do pola nego cijelim odjedanput,slika jednostavno ostane mutna.

Slike su dosta kvalitetne ako uspijete zadovoljiti gornje uvjete za dobru sliku.

Stvar se spašava kupnjom stalka za fotoaparat s kojim ćete imati stabilnu i oštru sliku.

Nina95 uto 31.1.2012 16:27

Imam jedno pitanje ali za Canon A470

Posto u ovaj aparat idu 2 AA baterije koje ja moram cesto da mijenjam pa me zanima da li za ovaj aparat postoji punjac za baterije da ne moram da ove stalno da kupujem? Hvala poz