Razvoj web-stranica

WEB stranica i online store

Annevala pet 17.8.2018 13:31

Pozdrav svima,

 

Radim na nekom projektu i trebam pomoć. U sklopu faksa sam odlučio krenuti sa projektom izrade web-a i online dućana ali nemam iskustva i trebam par savjeta.

 

Plan je sljedeći:

- napraviti web baziran na wordpressu

- web store bi bio baziran na WooCommerc-u 

 

S obzirom da sam totalno newbi u ovome, a nemam koga pitati, interesira me sljedeće:

 

* da li je odabir platformi dobar? Cilj mi je napraviti dobar projekt, naučiti i izgraditi

* iskustva sa WooCommerc-om? ostati na njemu ili preći na nešto drugo?

* jedno pitanje vezano uz hosting.. s obzirom da se radi o web storu, da li je dovoljan redovan web hosting ili ići na VPS? projekt će između ostalog testirati kolege studenti i bit će (procjenjujemo) oko 10000 posjeta mjesečno 

 

Pokušali smo dobiti pomoć od kolega s faksa ali većina onih koji znaju su pretrpani poslom i ne stignu se baviti. Profesori, većina njih nije ni čula za neke novije tehnologije i forsiraju html, css, php,..

 

Unaprijed hvala. Plaćam pivu svima koji pomognu kad utvrdimo i krenemo.

 

LP,

 

g3arv8 pet 17.8.2018 14:55

Radim konstantno u wordpressu zadnje dvije godine tako da imam dosta projekata iza sebe. Nažalost jedan jedini wp+woocommerce web mi je doslovno propao pred završnom fazom (klijent odustao). Woocommerce je odličan sustav koji je free. Posjeduje odličnu integraciju sa sustavima plaćanja (kako stranim tako i Hrvatskim). Ako ne planiraš imati ogromnu količinu proizvoda vjerujem da će se bez problema vrtiti na "redovnom" hostingu (kako si ga nazvao). Doduše, na webu postoje komentari u kojima ljudi preporučuju korištenje magenta (ako ćeš imati ogromnu bazu proizvoda). Mana (ako je tako mogu nazvati) je što woocommerce (plugin, iako free, sam po sebi ne posjeduje mogućnosti tzv. customiziranja shopa). Stoga ako planiraš imati nekakve napredne funkcije shopa (tipa customizacije proizvoda) pripremi se na pretraživanje themeforesta kako bi pronašao plugin koji će zadovoljiti tvoje potrebe. Iskreno najbolja stvar ti je krenuti u projekt pa "u hodu" rješavati sitnice na koje ćeš naići, jer sigurno (barem se meni nikada nije dogodilo, nisam bio 100% pripremljen na sve pa sam se snalazio tokom izrade projekta). Ako zapneš u nećemu slobodno komentiraj ili se javi u PP pa ako mogu i znam rado pomognem.

Annevala pet 17.8.2018 16:04

Od magente sam odustao s obzirom da mi je ovo prvo projekt a po forumima pišu da iziskuje malo "čvršće" poznavanje svega.

 

Što se tiče same baze proizvoda, koristio bi do 100 artikala i imao 100 registriranih korisnika. ideja mi je povezati i neku bazu - kako ću napredovati tako mi je cilj nadograđivati.

 

kakva su ti iskustva sa wordpress stranicama? 

 

 

g3arv8 sub 18.8.2018 13:26

Za taj broj proizvoda i korisnika bez problema wordpress i neki "normalan" hosting. Kao što rekoh zadnje dvije godine radim u wordpressu i samo riječi pohvale imam. Što naumim da uklopim u neku stranicu to uspješno pronađem i implementiram.

Također evo ti za primjer pitanja koja sam postavio na stackoverflow (za sve uvijek postoji rješenje i pomoć)  

https://stackoverflow.com/questions/49283901/display-item-product-categories-names-in-woocommerce-cart-and-checkout

https://stackoverflow.com/questions/49481924/display-product-category-names-in-woocommerce-order-details