Razvoj web-stranica

Htio bi napraviti forum slični ovome

KarloT ned 2.9.2012 16:26

  1. kao i što sam naslov kaže htio bi napraviti forum ali, (uvijek postoji ali) neznam. zato pišem ovu temu! imam ja pomoć 2 programera za strane ali me mući dizajn i kako da si netko napravi profil na forumi itd,itd.
  2. Sad idemo na drugo pitanje, dali bi se isplatilo raditi forum za skolske predmete za osnovne skole. (npr. imam temu matematika i sada neko napise šta je to korijen,razlomak i nekomu odgovori kako i tu samo u vezi kompjutora)
  3. koji je program za izradu foruma najbolji glasajte u anketi.

royalhero ned 2.9.2012 16:34

Ako želiš programirati forum od 0 moraš raditi u nekoj serverskoj tehnologiji. Recimo ASP.NET, PHP, JSP, RoR, Python... Moraš imati bazu podataka, SQL Server, MySQL Server, PostgreSQL, ORACLE...

Nije neka nuklerna znanost, ali nije ni lagano, evo ja sada radim na jednom manjem forumu u ASP.NET-u i složiti osnovnu funkcionalnost nije teško, najviše se zabaviš oko "sitnica" i dizajna, pogotovo meni, koji nije baš na ti sa dizajnom.

 

Ne znam koliko bi ti se isplatilo razvijati forum od nule, kada imaš dosta gotovih rješenja, ako imaš programere malo uredite to i eto. No prednost svog foruma je što sve radiš kako si zamislio i u skladu sa mogućnostima i potrebama.

To što si iz ankete nabrojao okači mačku o' rep.

OriginalEXE ned 2.9.2012 16:47

Uzmi besplatan gotov forum software, npr http://www.simplemachines.org/ i sredi predložak u svoje svrhe.

 

Ili napravi forum u dreamweaveru i osvoji nagradu za inovaciju :)

 

Što se isplativosti tiče, teško je procijeniti. Danas forum ima svatko, imaš ih na milijune, znači treba ti dobra promocija (u vidu dobre pozicije na Google-u za ključne riječi), društvene mreže, oglasi itd. Bez toga, forum će zjapiti prazan, kao i milijuni drugih.