Razni softverski problemi

Slovo 'i' ispisuje datum i vrijeme?

N3N0 uto 12.5.2020 14:26

Imam HP laptop sa Win10 star oko godinu dana, sve je normalno radilo do prekjučer. Odjednom mi pritisak na slovo 'i' izbacuje trenutni datum i vrijeme. Nikad se s ovim nisam susreo i ne mogu ništa konkretno naći na googleu. Ima netko neku ideju do čega bi moglo biti?

MrBlc uto 12.5.2020 14:41

To se inače događa kad stisneš F5. Kad na webu pritisneš i, da li se stranica reloada? Ako se reloada, onda je sigurno do tipkovnice - može biti kvar same tipkovnice ili, ukoliko nema odvojene Fx tipke, da je slučajno uključena neka kombinacija da određene tipke postanu Fx tipke (obično Fn lock), međutim, onda bi i druge tipke imale svoju alternativnu funkciju.

MGloc uto 12.5.2020 14:44

  1. Update your computer.
  2. Check your language settings.
  3. Check AutoCorrect settings.
  4. Make sure NumLock is off.
  5. Run the keyboard troubleshooter.
  6. Scan your system for malware, viruses.
  7. Uninstall keyboard drivers.
  8. Buy a new keyboard

ihush uto 12.5.2020 15:22

-vjerojatnije soft.. ili protresi-počisti. U slučaju kvara obično je više tipki problem ali s kvarovima je tako..

-soft uzrok može biti bilo što pa i custom postavke kao shortcutovi-kratice, driver za tipkovnicu-miša i sl. ili malware koji je nešto spetljao u sys-reg.. eliminiraš-provjeriš npr u biosu ili boot nekog bootabilnog medja i probaš, ako je isto tad je kvar-hw, ako nije tad je soft.

MrBlc uto 12.5.2020 15:31

Imaš li garanciju? Možeš pokušati:

- dignuti ubutnu sa sticka i vidjeti da li se tamo događa (ako da, onda je HW)

- spojiti USB tipkovnicu i vidjeti da li na njoj radi (ako se i na njoj događa isto, onda nije HW, ali ako se ne događa, može biti HW, a ne mora)