nec 1 čet 16.4.2020 19:37

Pozz,

imam jedan problem i ne znam kako ga riješiti pa molim za pomoć

Naime, promijenio sam grafičku karticu, izbrisao sve drivere i nanovo ih instalirao međutim nemam zvuka na kompu...pošto sam mislio da je do drivera, napravio sam clean instal windowsa i opet isti problemi. Koristim zvučnike Logitech Z607 koji su prije normalno radili a bili su spojeni preko bluetootha...komp uredno prepoznaje zvučnike i upare se ali i dalje nemam zvuka odnosno dođe na sekundu pa nestane...da li netko zna u čemu bi mogao biti problem

mbaksa ned 19.4.2020 22:38

Jesi probao približiti zvučnike kompjuteru, da ne bi ispalo da je veza slaba - možda prevelika udaljenost, možda neka prepreka.

 

Ako nije ni to, onda bi se dalo pretpostaviti da ti Bluetooth kontroler u računalu ne radi kako treba - možda je uzrok hardverski, možda softverski. Kako veliš da si probao s drugim driverima, a i nanovo si instalirao Windowse (jesi prilikom instalacije instalirao i drivere za čipset matične ploče?), moraš uzeti u obzir mogućnost da je otišao Bluetooth kontroler.

 

Možeš probati povezati ih iz neke live distribucije Linuxa, poput Mint - nisam tamo nikad isprobavao Bluetooth, ali ako ti pod Mintom radi, onda znaš da je problem negdje u Windowsima, vjerojatno u nekom driveru.

 

U konačnici, ako ne riješiš na drugi način, možeš kupiti novi Bluetooth kontroler - ako ti drugi Bluetooth kontroler radi, onda znaš da je bio problem u postojećem, a ako ne radi, onda ti nešto drugo s računalom ne štima.

nec 1 ned 19.4.2020 22:51

Isprobao sam sve i svašta, uglavnom kad stavim ruku kod woofera bude normalan zvuk, kad maknem prekine, al nije uvijek. Znači sve je radilo normalno do kad nisam instalirao novu grafičku, isti driveri kao i prije...jedino šta je interesantno da imam kućno kino Sony ht rt3 koje ima Bluetooth, matična ne prepoznaje...jel moguće da su probelemi sa žicama, da ako su u nekom kontaktu, pošto su sateliti povezani žicom?