Razni softverski problemi

Ne mogu instalirati windows 10

wcpapir sri 25.12.2019 18:02

imao sam instaliran win 10 i samo odjednom dok je bio na sleep modu pojavio se plavi ekran smrti sa error kodom..  critical process died... kasnije sam fino u cmd uspio prebaciti vazne fajlove i sve ali ne mogu instalirati novi win.. 100 puta sam sa rufusom brisao pa opet stavljao na usb i nista... maknuo sam ram memorije misleci da to ne radi ali nista, mjenjao sam usb portove i nis, sad kad pocnem instaliravat win 10 dode do 70 % i izadje prozorcic "windows 10 cannot install required files the file may be corrupt or missing"

 

pa sad ne znam u cemu je problem ?? da nije mozda ssd otisao ?.. pokuso sam cak u cmd sa sfc /scannow i diskpart.. ali nista.. 

 

i pokuso sam piratski win 10, original i enterprise od microsofta.. nula bodova... pa me zanima kako da saznam dali je problem sdd uopce ?

 

hvala

Valentin17 sri 25.12.2019 18:09

Skini original alat sa Microsoftove stranice, https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10.

Sa alatom izradi bootabilni USB, ako imaš npr. SSD i HDD kombinaciju, HDD otpoji dok instaliraš Win 10.

Svakako ovaj put probaj i drugu USB memoriju, kod instalacije izbriši sve particije, izradi nove i na jednu instaliraj Win 10.

HDD ili SSD što već imaš možeš provjeriti tako da ga izvadiš iz računala i spojiš na neko drugo računalo koje ima već instaliran

OS, te napraviš dijagnostiku na ovaj način: Kako provjeriti disk kojem sumnjate u ispravnost.

Ako imaš više modula RAM memorije, testiraj jedan po jedan modul i u svim utorima.