Marcek555 čet 14.5.2020 21:41

NAdam se da nisam fulao podforum, problem je slijedeci , odjenom mi se ventilatori pocnu max vrtit, pogledam temperature iymedju 30 i 40 c, no u icue mi pokayuje preko 50 i zato se valjda pocne tako jako vrtit. Moram reci da jos nisam postavio custom krivulju te koristim ponudjene opcije.

 

Sad me zanima  zasto se to dogadja, dal je greska u softwareu negdje ili je hardware greska, ako ima neko ko se susreo s tim da mi da savjet odakle da krenem jer me vec zivcira ovo.

 

Gledam film odjednom tempo skoci, kada gejmam temperature rijetko predju 35c , sad ko je tu lud, ocito ja ili neznam nesto namjestit ili koji k

 

Evo slike sta mi ocitava

Valentin17 pet 15.5.2020 06:23
Marcek555 kaže...

Pa možeš si ručno podesiti ventilatore na određeni broj okretaja, napraviš si profile za stvari kao surfanje internetom, za igranje igara

i samo podešavaš ovisno o tome što radiš na računalu.

Svakako nadogradi program na najnoviju verziju, iako po meni dobra opcija je čak brisanje ICUa i spajanje ventilatora na matičnu ploču

te njihova kontrola preko BIOSa ili programa koji dolazi uz matičnu ploču, fino složiš krivulju kako ti odgovara.

Valentin17 pet 15.5.2020 10:09
Marcek555 kaže...

Mislim da ga i budem izbrisao, previse se blesira taj icue

Pa meni čak i radi ok, samo bezveze mi je kaj mi ne dozvoljava da zaustavim ventilatore do kraja,

imam složen profil da kad ne radim ništa rade na 500 okretaja (Noctua 140 mm PPC IP67), a dok igram nešto,

pojačam ih na 800 okretaja.

Izzy pet 15.5.2020 11:33

Meni se program blesirao kada bi uz njega samog pokrenuo i Hwinfo. Tada bih dobio od Windowsa obavijest da je USB uređaj odspojen i čuo bih da se ubrzao rad ventilatora vodenog hlađenja. A u samom programu (niti u iCue niti u Hwinfo) više ne bi bili vidljivi parametri kao brzina vrtnje ventilatora, pumpe i sama temperatura.

 

Što me navelo na zaključak da je softverski "odspajalo" onaj USB koji ide iz bloka vodenog hlađenja u matičnu ploču. A iz predostrožnosti bi se tada podigla vrtnja na valjda maximum jer više ne bi bilo kontrole.

 

Nakon toga sam iCue deinstalirao i to je to. Kada sam na desktopu ili surfam internetom, ventilatori se vrte na oko 380 rpm, a temperatura procesora je oko 32 °C. U Bf 5 je primjerice oko 60-tak °C (+/- 3 °C). Tada se ventilatori vrte na oko 1100 rpm.