Razni mrežni problemi

Unidentified network / no Internet access

svuk čet 5.9.2013 10:37

Poštovanje,

 

naime, kablom sam spojen na router, i javlja mi ovaj problem. Sad ne znam je li do routera, windowsa, drivera s matične, same matične... ne znam, pokušao sam milijun stvari promijeniti, guglao sam do iznemoglosti ali ništa nije pomoglo... ručno upisivanje IP,MAC, promjena Policy-ja, itd itd.

ako netko ima kakvu ideju, bio bih zahvalan.

uglavnom, prvo mi je izbacivalo No default gateway na troubleshootingu... uspio sam onda podesiti neke stvari, pa mi je bacalo "DHCP is not enabled for Local area connection", ali u postavkama routera DHCP je on.

ihush čet 5.9.2013 10:46

-ipak nije, provjeri sve, resetiraj... pa i promijeni kablove, drugi port itd.

ukratko, na PCu stavi automatiku, na routeru/modemu omogućen DHCP. Pingaj poznate adrese (localhost-PC-Router-Google).

Predpostavka, možda je problem bio privremeni (linija), izmjenama (sve što si radio)  sad promijenio neku postavku npr policy ili MAC. Ovisi koji ISP (npr Bnet dozvoljava jedan MAC, ugasi-upali i radi), koja oprema.. ako ništa ne otkriješ, deinstaliraj mrežnu i ponovo instaliraj.

-brže otkrivanje problema, tj dali je do linije-modema-njegovih postavki ili do postavke u OSu-driveru.. pa sve do malwarea. Bootaj neki Livemedij (CD-DVD-USB) npr ubuntu. Ako radi tad je problem u OSu-nešto što si promijenio. Ako ne radi tad je problem izvan PCa, linija, modem, žice...

 

neekspert pon 16.9.2013 16:14

Please help!!!!!!!!

 

Kako ne bih otvarala novu temu, ja ću se ovdje ubaciti :).

 

Ovako: imam problem sa internetom, pa me zanima je li po vašem mišljenju problem u switchu (jer ja mislim da je, ali nisam sigurna)?

 

Znači: u jednoj prostoriji je 1 računalo i modem. Internet se dovodi kablom iz toga modema u switch, koji je u drugoj prostoriji i na koji je spojeno 10-ak računala i još 1 switch.

Proših tjedana je sve uredno radilo. Međutim, danas, nema Interneta na ovim računalima koji su spojeni u switch, a nema ni lokalne mreže (a prije je bilo). Kada spojim ovaj mrežni kabel koji dolazi od modema u switch, na neko računalo, tada ima Interneta. Taj isti kabel sam pokušala spojiti u ovaj drugi switch, pa u njega neka računala, međutim...opet ništa. Tada mi je malo čudno da oba switcha odjednom ne rade. Moram napomenuti da sve lampice na switchevima uredno svijetle. IP adrese na računalima su ručno postavljene, ali mislim da to nije problem, jer je i prije tako radilo.

 

Molim vas, pomagajte :D!