Somebody ned 7.11.2010 21:08

ovako...   kupio sam laptop HP 625, i instaliro sam win 7 ultimate na njega...
kada sam se htio spojit na wireless router, shvatio sam da laptop uopce ne prepoznaje da ima wireless modul.. nakon toga sam otiso u device manager i prkazao se upitnik pokraj "network controller", otisao sam na "update driver" i winsi su mi rekli, windows cannon find the driver, il tak nesta. zatim sam otisao na HP-ovu stranicu i skinuo Atherosov driver(neznam dal je problem alna onom izborniku na hp-ovoj stranici, kad me pita za koji OS zelim drivere, nema navedenog Win 7 ultimate, pa sam skido za win7 professional)

kad sam instaliro te atherosove drivere, u instalaciji mi je reko da nemre nac hardware....
sad nezna sta da vise radim.... 

Molim Vas pomognite

Sum_of_all_fears ned 7.11.2010 21:11

Dal uopće svijetli lampica od Wlana negdje na laptopu (tj. jesi upalio wlan)?

 

@ Softver - šugavi HP sa ovim novijim laptopima ne daje CD/DVD sa driverima, samo recovery DVD za linux (osim ako nije došao sa predinstaliranim windowsima).

Somebody ned 7.11.2010 21:14
Sum_of_all_fears kaže...

Dal uopće svijetli lampica od Wlana negdje na laptopu (tj. jesi upalio wlan)?

na laptopu, tocnije tipkovnici, postoji gumb koji izgleda kao štapić, i oko njega koncentrične kružnice(ja mislim da je znak za wlan) ja ga stisnem, i upali mi se bluetooth, i lampica iznad tipke ostane gorit žuto(trebala bi gorit plavo kad se upali)

 

laptop je dosao sa linuxom, i tamo mi je ta lampica gorila plavo

Sum_of_all_fears ned 7.11.2010 21:18

Plavo znači da je sve ok. Taj lap mislim da ima Broadcomm čip. Potraži na HP stranici driver za njega..

 

 

Ja sam prije 3 dana imao cirkusa sa jednim HPom. Wlan nikako da radi - prvo Realtek, pa Atheros i onda konačno Broadcomm i proradi. Dobar ti je i driver za Professional verziju samo pazi na 32/64 bit.

ihush pon 4.3.2013 13:05
hrca5 kaže...

Da ne otvaram novu temu, gdje mogu naći network drivere za GIGABYTE M61PME-S2.

Hvala unaprijed. 

 -ovako, (što te modernim čudesima dovodi do MBO-supporta) pa onda koji OS itd. Ako nema odgovarajućeg drivera (za neki OS), tad tražiš dalje, npr realtek, atheros, intel.. s oznakom chipa.

-npr za Win8 može driver od Sedmice (bitno je paziti bitove 32-64) pa i od XPa (ugl samo 32bit). Ovisno o veziji OSa može biti odbijen driver jer nije certificiran, ako si siguran da je odgovarajući, samo 'naredi' windowsima da ga koriste. Linux bi trebao podržavati outofbox samo možda noviji krenel.