Mateo2307 sri 4.2.2009 10:53

Imam modem od Bnet-a (nalazim se u Osijeku), modem je wireless modem tako da se pc može spojiti putem žice a ostali wireless. Modem je Scientific Atlanta 2320. Jedan lik mi je napravio da se normalno mogu žicom spojiti, ali da se wireless može spojiti samo jedno računalo i to određeno. Putem IP adrese znači samo taj laptop se može spojiti i to je to. Ja više namam taj laptop i sada se nitko ne može wireless spojiti. Zna li netko kako da maknem to sa IP i da stavim normalnu šifru tako da se mogu spojiti svi koji znaju šifru.

 

                                                                                                                                                                          Unaprijed Hvala!

Lion King sri 4.2.2009 11:00

Ja imam isti taj router,kada se spajam na wifi onda trebam utipkaj pass.Ovo s ip adresom je malo sumnjivo jer ti se ip mjenja svakih 24sata,tako da bi se mogao spojiti samo jednom i vise nikadViče

Nazovi sluzbu za korisnike i objasni im da neznas pass,ako te traze neke podatke,daj im onaj username i  pass koji dobijes da se mozes logirat na njihovom web-u.

veridian sri 4.2.2009 11:11

vjerojatno ti je aktivitan MAC address filtering na WiFi sucelju, tj. moze se spojiti samo odredjeno racunalo, kako i kazes.

Da bi to maknuo moras se logirati na modem (ne znam username i password, pogledaj po Netu ili u dokumentaciji koju si dobio uz modem) i tamo pronadji opciju Wireless security, ili MAC address filtering, ili nesto slicno tome i obrisi adresu koja je upisana

 

 

stalker sri 4.2.2009 11:20

A da nazoveš tehničku podršku (od B-Net.a) i objasniš im problem. Ili probaj instalirati neki program s kojim možeš mijenjati ip adrese odnosno utipkaj svoju ip adresu za koju imaš pristup prema wireless mreži, jawohl!