Razni mrežni problemi

Cudan problem sa spajanjem lapa na wifi

IDDQD sri 12.10.2016 23:31

Pozdrav ekipa imam jedan prilicno tulav problem,tj stvarno ne znam gdje je problem

Kod kuce imam net od Iskona, zadovoljan sam sve 5, alii jucer su mi zbog neplacenog racuna istekali net,kada sam danas regulirao uplatom, net je došao nazad

imam 2 računala i 2 laptopa kod kuće, na svima mi radi normalno osim na Hp pavilion-u g6

Znaci on uopce nevidi moj modem,dok drugi vidi bez problema,cak pustao hot spot s moba i spojio ga sve super,

Svašta sam pokušao pa čak i reinstalaciju windowsa kada više nisam imao ideje šta raditi, pošto nemam pri ruci ni jedan vanjski wifi adapter čak kontam i to sutra probati, mada mi nema logike ako po svemu sudeci wireles radi sasvim normalno, 

Pošto su ovi kad su iskljucili net resetirali modem promjenilo se ime mreze i sifra na default možda je tu negdje problem ?

uglavnom ruter je Onaj crni Zyxel sad ne znam tocno broj

svaka pomoc dobro dosla

 

franc_32 čet 13.10.2016 08:36

citiram

"I will suggest you to try following steps to solve this problem. It solved mine.    
Open Control Panel in your laptop.   
Click on Hardware and Sound   
Choose Device Manager   
Now you have to click on Network Adapters List   
Select your network adapter.   
After that you have to Right Click and Select Properties   
Click on Power Management tab   
Now you have to uncheck Allow the computer to turn off this device to save power option.    "
click on OK.

nastavnikhe čet 13.10.2016 15:37

Da li neko molim vas ima ideju kako riješiti ovaj problem

Tri powerline adaptera (PLC) ,jedan direktno uključen u Innbox VDSL,jedan u spavaćoj sobi na kojem treba da se gleda IPTV i jedan u radnoj sobi na kojem treba da ima internet.
Ja sam uspio povezati sva tri sa internetom i to na način da prvi PLC direktno povežem sa Innboxom (port 4 koji je otvoren za internet) i sve funkcioniše savršeno. Imam net i na druga dva PLC i sve radi savršeno.
Kada tako povežem onda ne mogu prenositi video signal i ne mogu povezati IPTV,javlja grešku što je i logično jer nisam prikopčan na video port 2 ili 3. Imam internet na PLC nemam IPTV.
Kada direktno sa Innboxa prikopčam video port na prvi PLC isto bez problema imam video signal na ostalim PLC i mogu spojiti i gledati Moja TV bez problema. Imam IPTV nemam internet na PLC.
Na prvom PLC od Netgara imaju dva ulaza (video i net) takod da sam iz Innboxa sa dva utp kabla ušao u PLC 1. Jedan kabl je za Moja TV a drugi za internet. I kad tako uradim dobijem tv na drugom PLC i internet na PLC 3,ali ne mogu se više konektovati na innbox putem wifi ja. Kad odspojim sa PLC 1 utp kabl za internet nemam internet na PLC 3 (logično) ali imam IPTV na PLC 2 i WIFI direktno radi sa sa Innboxa. Čim opet ukopčam utp kabl u PLC1 nema wifi sa innboxa.

http://prntscr.com/cta4uq
http://prntscr.com/cta5uu

,