Razni hardverski problemi

Upalim PC, a na monitoru nema signala (slike)

Vicko pet 26.12.2008 16:09

Dakle, iz cistog mira nakon paljenja (na kucistu), monitor nema signala

kao da i nije prikopcan. Provjerio sam kablove, ponovo ih spojio, nista...

Prije ovog znalo se zadnjih dana dogoditi usred rada na pc-u da se pojave

horizontalne i vertikalne crtice - kockice u raznim bojama duz monitora...

mislio sam da je mozda do drivera ali nisam niti dosao do toga da ih reinstaliram.

Prije nego ga dostavim u servis, zanima me jel moguce da je DVI-D kabel neispravan

tako odjednom... pa zato nema signala. Monitor je ispravan sada ga koristim preko

vga konektora na laptopu.

Btw. ventilatori se zavrte... ali ostane na tome... dakle koliko znam moze biti

graficka, procesor.... a moze li biti i ram? maticna ploca?

Imate neki savjet prije nego odem u servis, da nebi ispalo da je sve OK

pa bi naplate nepotrebnu reklamaciju? iako je sve pod jamstvom.

hvala!

SZKlemen pet 26.12.2008 16:30

To s kockicama i crticama bi bio problem s memorijom na tvojoj grafičkoj..

Ako možeš posuditi drugu grafičku i isprobati - super, ako ne..

Ali, daj još koji detalj - kad se PC upali, sve se zavrti, MBO dâ zvučni signal da posta?

SZKlemen pet 26.12.2008 17:44
Najbrži kaže...

Ako je pod jamstvom, odnesite da oni pregledaju, ali da Vam ne diraju ništa softverski (tj. da ne reinstaliraju OS) da Vam ne obrišu podatke koje su Vam od velike važnosti

Ma, sorry što te stalno citiram, ali tržišni i ini inspektori "šeću i češljaju" sve i sva. Tako da se nebi smjelo dogoditi da bilo tko uopće petlja po tvom os-u, bilo što instalira ili reinstalira bez tvog znanja. Sva, (dobro ajde - 97,8% svih) testiranja se može obaviti bez da se išta dira na HDD-u.

Obzirom na navedene simptome - rekao bih da je "grafa" u pitanju.. koliko je PC "star"? I, gdje je kupljen?
Ivan M. sub 27.12.2008 12:59

Isti problem sam i ja imao kada mi je monitor na računalo bio spojen preko utora na matičnoj ploči, pa su mi ovi na servisu rekli da spojim izravno na utor od grafičke te mi je tada bez problema radio.

Jura iz druge galaksije sub 27.12.2008 13:04
Vicko kaže...

Dakle, iz cistog mira nakon paljenja (na kucistu), monitor nema signala

kao da i nije prikopcan. Provjerio sam kablove, ponovo ih spojio, nista...

Prije ovog znalo se zadnjih dana dogoditi usred rada na pc-u da se pojave

horizontalne i vertikalne crtice - kockice u raznim bojama duz monitora...

mislio sam da je mozda do drivera ali nisam niti dosao do toga da ih reinstaliram.

Prije nego ga dostavim u servis, zanima me jel moguce da je DVI-D kabel neispravan

tako odjednom... pa zato nema signala. Monitor je ispravan sada ga koristim preko

vga konektora na laptopu.

Btw. ventilatori se zavrte... ali ostane na tome... dakle koliko znam moze biti

graficka, procesor.... a moze li biti i ram? maticna ploca?

Imate neki savjet prije nego odem u servis, da nebi ispalo da je sve OK

pa bi naplate nepotrebnu reklamaciju? iako je sve pod jamstvom.

hvala!

Prvo moraš detektirati kvar. Da li je do grafičke ili do monitora. Posudi od nekoga monitor i spoji na svoj PC. Znači, ukoliko dobiješ sliku, monitor ti je u kvaru, a ukoliko ne, otišla ti je grafička.
Najbrži sub 27.12.2008 13:05
Ivan M. kaže...

Isti problem sam i ja imao kada mi je monitor na računalo bio spojen preko utora na matičnoj ploči, pa su mi ovi na servisu rekli da spojim izravno na utor od grafičke te mi je tada bez problema radio.

Tako je moj frend na mom kompu kad smo bili sada na partyu za Badnjak spojio na utor od matične, a trebao je na utor od grafičke...ja sam bio na putu po neke druge stvari...a još on veli kada sam tamo ostavio komp "znam ja to spojiti" i  ja otišao i onda me zove na mob i kaže da ne radi...i kasnije sam ga nazvao i rekao mu da ću srediti kad dođem jer sam znao gdje se zeznuo...
Hyperion sub 27.12.2008 13:06
Ivan M. kaže...

LOL ti si spojio na integrirku.

Jel imas mozda asus maticnu???

BTW: koja grafa, i proc?
Vicko sub 27.12.2008 15:40

Hyperion kaže...

Jel imas mozda asus maticnu???

BTW: koja grafa, i proc?

maticna je asus p965 chipset, graficka asus ati radeon 3870

dakle sve se zavrti, nikakvih zvucnih signala nema niti ih je ikad bilo, a slike nema kao da i nije spojen monitor

tome je prethodilo u par navrata crtice (isprekidana slika) po monitoru, cak i za vrijeme ucitavanja
OS-a, pa i prije... sto bi trebalo znacit da nije do drivera...

graficku nisam overclockao

posto sad nemam gdje posudit graficku ide sve lijepo u servis, a diskove
tako i tako nikad ne nosim izvan kuce... tak da se za podatke ne brinem...

jedino kaj me brine da nebi u servisu rekli da sam ja nesto "pokvario" ili
jos bolje da nemaju takvu graficku pa mi uvale losiju... a posto je vrijeme
darivanja bilo bi lijepo da ugrade bolju ako vec nemaju istu...

pc je star... mb i cpu godinu i pol, graficka godinu, napajanje 2 god
manje vise kupljeno u links-u

hvala na informacijama i savjetima!

Hyperion sub 27.12.2008 16:00

Ja sam isprekidane crte imao na asus x1650 pro kad sam stavio druge drivere, nakraju se ispostavilo da grafička prima samo one drivere koje sam dobio uz nju. Probao sam sa asusove stranice nove drivere bas za tu graficku stavit i opet isprekidane crte... Nakraju su ti i ostali 7.12 driveri, a grafu sam dao besplatno kad je stari komp rikno(nes sam prcko sa adapterom 6-pin i napajanje je riknulo, ali i maticna....).

Kod asus maticne sam imao slucaj da kad sam nakon dosta vremena stajanja maticne,odlucio napravit 2. comp. Kupio sam x2 4000+ i stavio staru 8500gt.

Ja ga upalim i svi se ventovi vrte, ali nema slike. Ja stavim stari proc 5000+ BE i sve radi ima slike???? Ja sam ostao confused.

Opet ja stavim x2 4000+ natrag sve radi i ima slike, meni jako cudno bilo,ali je radilo normalnoSmijeh , nisam shvatio sta je do prije 2 tjedna kad sam negdje procitao da kad je asusovka maticna bez napajanja dugo(znaci isprazni se onda baterijica) treba comp malo ostavit ukopcanog u struju neko vrijeme dok se baterija nenapuni malo? Neznam jel sam dobro skuzio lika koji je to napisao?

Od tada asus nikad vise nece bit u mom comp-u!!!

I like chineese pon 29.12.2008 16:24
Ficho3D kaže...

Probaj ga upaliti u SafeModu za svaki slučaj iako je to pomalo besmisleno.

(pritisni F8 prlikom paljenja) - za SafeMod

to uopće nije besmisleno. to ima smisla, iz safe moda mu podesi rezoluciju na onoliko koliko ekranu paše.