Upalim PC, a na monitoru nema signala (slike)

Ako je pod jamstvom, odnesite da oni pregledaju, ali da Vam ne diraju ništa softverski (tj. da ne reinstaliraju OS) da Vam ne obrišu podatke koje su Vam od velike važnosti

To s kockicama i crticama bi bio problem s memorijom na tvojoj grafičkoj..
Ako možeš posuditi drugu grafičku i isprobati - super, ako ne..
Ali, daj još koji detalj - kad se PC upali, sve se zavrti, MBO dâ zvučni signal da posta?

...ali da ti ne diraju ništa softverski (tj. da ti ne reinstaliraju OS)

Ako je pod jamstvom, odnesite da oni pregledaju, ali da Vam ne diraju ništa softverski (tj. da ne reinstaliraju OS) da Vam ne obrišu podatke koje su Vam od velike važnosti

Isti problem sam i ja imao kada mi je monitor na računalo bio spojen preko utora na matičnoj ploči, pa su mi ovi na servisu rekli da spojim izravno na utor od grafičke te mi je tada bez problema radio.

Dakle, iz cistog mira nakon paljenja (na kucistu), monitor nema signala
kao da i nije prikopcan. Provjerio sam kablove, ponovo ih spojio, nista...
Prije ovog znalo se zadnjih dana dogoditi usred rada na pc-u da se pojave
horizontalne i vertikalne crtice - kockice u raznim bojama duz monitora...
mislio sam da je mozda do drivera ali nisam niti dosao do toga da ih reinstaliram.
Prije nego ga dostavim u servis, zanima me jel moguce da je DVI-D kabel neispravan
tako odjednom... pa zato nema signala. Monitor je ispravan sada ga koristim preko
vga konektora na laptopu.
Btw. ventilatori se zavrte... ali ostane na tome... dakle koliko znam moze biti
graficka, procesor.... a moze li biti i ram? maticna ploca?
Imate neki savjet prije nego odem u servis, da nebi ispalo da je sve OK
pa bi naplate nepotrebnu reklamaciju? iako je sve pod jamstvom.
hvala!

Isti problem sam i ja imao kada mi je monitor na računalo bio spojen preko utora na matičnoj ploči, pa su mi ovi na servisu rekli da spojim izravno na utor od grafičke te mi je tada bez problema radio.

Ja sam isprekidane crte imao na asus x1650 pro kad sam stavio druge drivere, nakraju se ispostavilo da grafička prima samo one drivere koje sam dobio uz nju. Probao sam sa asusove stranice nove drivere bas za tu graficku stavit i opet isprekidane crte... Nakraju su ti i ostali 7.12 driveri, a grafu sam dao besplatno kad je stari komp rikno(nes sam prcko sa adapterom 6-pin i napajanje je riknulo, ali i maticna....).
Kod asus maticne sam imao slucaj da kad sam nakon dosta vremena stajanja maticne,odlucio napravit 2. comp. Kupio sam x2 4000+ i stavio staru 8500gt.
Ja ga upalim i svi se ventovi vrte, ali nema slike. Ja stavim stari proc 5000+ BE i sve radi ima slike???? Ja sam ostao confused.
Opet ja stavim x2 4000+ natrag sve radi i ima slike, meni jako cudno bilo,ali je radilo normalno , nisam shvatio sta je do prije 2 tjedna kad sam negdje procitao da kad je asusovka maticna bez napajanja dugo(znaci isprazni se onda baterijica) treba comp malo ostavit ukopcanog u struju neko vrijeme dok se baterija nenapuni malo? Neznam jel sam dobro skuzio lika koji je to napisao?
Od tada asus nikad vise nece bit u mom comp-u!!!

Probaj ga upaliti u SafeModu za svaki slučaj iako je to pomalo besmisleno.
(pritisni F8 prlikom paljenja) - za SafeMod

Probaj ga upaliti u SafeModu za svaki slučaj iako je to pomalo besmisleno.
(pritisni F8 prlikom paljenja) - za SafeMod
Dakle, iz cistog mira nakon paljenja (na kucistu), monitor nema signala
kao da i nije prikopcan. Provjerio sam kablove, ponovo ih spojio, nista...
Prije ovog znalo se zadnjih dana dogoditi usred rada na pc-u da se pojave
horizontalne i vertikalne crtice - kockice u raznim bojama duz monitora...
mislio sam da je mozda do drivera ali nisam niti dosao do toga da ih reinstaliram.
Prije nego ga dostavim u servis, zanima me jel moguce da je DVI-D kabel neispravan
tako odjednom... pa zato nema signala. Monitor je ispravan sada ga koristim preko
vga konektora na laptopu.
Btw. ventilatori se zavrte... ali ostane na tome... dakle koliko znam moze biti
graficka, procesor.... a moze li biti i ram? maticna ploca?
Imate neki savjet prije nego odem u servis, da nebi ispalo da je sve OK
pa bi naplate nepotrebnu reklamaciju? iako je sve pod jamstvom.
hvala!