Razni hardverski problemi

Problem s maticnom ili grafickom

zkovac843 čet 7.2.2013 08:18

OVAKO KUPIO SAM NOVU MATICNU PLOCU ASROCK N68C-GS FX I NOVU GRAFICKU KARTICU RADEON HD6570, E SAD PROBLEM JE U TOME KADA UŠTEKEM GRAFICKU U MATICNU PLOCU MENA SLIKE NE EKRANU A KOMP SE NORMALNO PODIŽE, A KODA IZVADIM GRAFINCU I SPOJIM SE MA INTREGRIRANU GRAFICKU SVO NORMALNO RADI. U CEMU JE PROBLAM?

clipper čet 7.2.2013 08:39
Tyberius_Prime kaže...

STISNUO SI CAPS LOCK NA TIPKOVNICI PA TI TO SAD REMETI NORMALAN RAD GRAFICKE KARTICE

HAHAHAHA, A DE GA NEMOJ TROLAT NEGO MU REDOM PREDLOŽI PODEŠAVANJE U BIOSU, DODATNO NAPAJANJE NA GRAFULJI ITD,ITD...{#}

Tyberius_Prime čet 7.2.2013 08:45

KAd prespojis monitor sa graficke na integrirranu (bez vadjenja ove 6570 van) jel imas slike. Vjerovatno imas.

Idi u bios i prosvrljaj, negdje moras imati opciju za iskljucivanje graficke kartice. Ja nemam integriranu na ovoj maticnoj i nemam isti bios kao tvoj tako da ne znam tocno gdje se nalazi ta opcija, ali ne bi trebao biti preveliki problem naci ju. Nije bios toliko kompliciran.

Tyberius_Prime čet 7.2.2013 09:23

Mozes instalirati drivere za nju jer ti radi integrirana grafa a preko nje dobivas sliku.

Iako sumnjam da je do toga, dodatno napajanje ti ne treba, jer mislim da HD 6570 ni nema konektore za dodatno napajanje.

U biosu je vjerovatno problem, a naci ga ovako napamet....

 

lukabo čet 7.2.2013 16:22

Otvori device manager,pod display adapters pogledaj koja grafa piše,ako piše koja druga od ove hd,obrišeš njene drivere i disableaš ju.Možeš več prije imati instal drivere za ovu hd.Ponovo pokreneš pc i u biosu mora biti podešena da je ona prva,primarna, zatim f10.Mora ju prihvatiti,provjeri ju još jedamput,izvadi ju i ponovo stavi.Ili stavi par slika biosa,ako se ne snalaziš baš u biosu.